Met de zonnepanelen opbrengstscan kun je gemakkelijk jouw zonnepanelen rendement berekenen. De opbrengstscan zonnepanelen geeft je zekerheid over het te verwachten rendement. Het rendement van zonnepanelen wordt nn wattpiek uitgedrukt. De opbrengstscan rekent dat om in kWh, zodat je direct weet wat jouw energiebesparing is. Gemiddeld besparen zonnepanelen de consument €800,- per jaar.

Wil je zeker zijn over jouw zonnepanelen rendement? De opbrengst van verschillende zonnepanelen vergelijken is zo gebeurd. Vul je aanvraag in en ontvangt 4 offertes voor jouw situatie. Volledig gratis en vrijblijvend!

Inhoudsopgave

Zonnepanelen opbrengst berekenen

Voordat je ergens in investeert wil je eerst weten wat het oplevert. De opbrengstscan zonnepanelen geeft direct weer wat het zonnepanelen rendement is en is gratis te gebruiken. Geef aan of het om een particuliere of zakelijke aanvraag gaat. Ook is het belangrijk om in te vullen of het een schuin of recht dak betreft. Geef vervolgens je adres op en eventuele opmerkingen. Dit is de eerste informatie die de leveranciers nodig hebben om een op maat gemaakt voorstel te kunnen doen.

Wat de opbrengstscan uniek maakt is, dat het rekening houdt met de volgende factoren:

  • Het aantal zonnepanelen
  • In welk regio je woont
  • De hellingshoek van je dak
  • De richting van jouw dak
  • Welk merk zonnepaneel
  • Het vermogen van het zonnepaneel

Zo is overzichtelijk aangegeven wat jouw rendement is en wat de investeringsbedrag is.

Opbrengst zonnepanelen per maand

Wil je weten wat de opbrengst van zonnepanelen per maand is? De opbrengst van zonnepanelen hangt van het seizoen af. De periode april tot augustus levert het meeste rendement op, door het lente- en zomerseizoen. De periode oktober tot februari levert het minste op. De maandopbrengst van zonnepanelen is wel afhankelijk van verschillende factoren.

Bij een plat dak is de ligging van het zonnepaneel ook van belang. De installateur kantelt het zonnepaneel iets omhoog, zodat de hellingshoek het meeste zonlicht opvangt. Er zijn natuurlijk ook andere factoren die het rendement bepalen. Wil je jouw rendement weten? Begin met vergelijken door 4 vrijblijvende offertes op te vragen.

Opbrengst zonnepanelen per dag

Benieuwd naar wat de opbrengst van zonnepanelen per dag is? Gemiddeld is het zonnepanelen rendement 300 WP. Omgerekend is dat 0,3 kWh. Installateurs gaan uit van een correctie van 0,9, omdat bepaalde dagen bewolkt is. Een gemiddelde zonnepaneel levert 0,27 kWh per uur op. Zo kan je gemakkelijk de zonnepanelen opbrengst berekenen per dag. De gemiddelde opbrengst zonnepanelen per dag is 6,48 kWh.

Een gemiddelde zonnepaneel levert 270 kWh per jaar op. Een gemiddeld huishouden verbruikt 3500 kWh per jaar. Dat zijn 12 – 13 zonnepanelen.

Wil je besparen op zonnepanelen?

Wist je dat door zonnepanelen te vergelijken klanten gemiddeld heel veel geld besparen? Offerte.nl werkt alleen met zonnepanelen leveranciers die deskundig zijn en goede kwaliteit bieden.

Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient! Vul het formulier in en ontvangt direct de beste 4 offertes o.b.v. prijs en kwaliteit. Daar kies jij één uit die bij je past. Wacht niet langer en ontdek jouw mogelijke zonnepanelen rendement.