Glas-glas zonnepanelen: De toekomst van duurzame energieopwekking

Start vergelijken
  1. Home
  2. Zonnepanelen
  3. Glas-glas zonnepanelen
  4 mins leestijd

  Het aantal glas-glas panelen op de markt neemt in rap tempo toe Ze zijn ontworpen om de problemen van traditionele zonnepanelen te verhelpen. Waarin glas-glas panelen van andere soorten zonnepanelen verschillen en wat de voordelen zijn, leggen we je in dit artikel uit!

  Wil je direct offertes ontvangen voor zonnepanelen? Vul dan ons formulier in en ontvang binnen 24 uur vrijblijvende offertes van specialisten bij jou uit de regio!

  Formulier >

  Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

  Zonnepanelen, zoals de dunne film zonnepanelen, zijn opgebouwd uit een voorzijde van glas en een achterzijde van folie. Een glas-glas zonnepaneel bestaat uit zowel de voor- als achterkant van glas. Hierdoor gaan deze panelen langer mee en verliezen ze minder snel hun rendement. Eigenlijk zijn het dubbel glas zonnepanelen.

  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten uit jouw regio.

  Formulier >

  Verschil tussen glas-glas en glas-folie paneel

  Glas-folie panelen zijn de meest voorkomende panelen op de markt. Zo vallen kristallijne en dunne film zonnepanelen allemaal onder glas-folie panelen. Glas glas panelen verschillen van deze panelen op een aantal gebieden, namelijk: materiaal, opbrengst, degradatie en prijs. Hieronder lichten we deze verschillen aan je toe.

  Materiaal
  Bij glas-glas zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Dus het bestaat uit een laag glas, opgevolgd door een laag met zonnecellen en vervolgens een achterkant van nog een laag met glas. Deze panelen bestaan dus volledig uit glas.


  Opbrengst

  Fabrikanten beweren dat panelen van glas gemiddeld 5% tot 25% meer energie produceren dan traditionele zonnepanelen. Glas-glas zonnepanelen leveren daarmee, vergeleken met andere soorten zonnepanelen, de meeste energie op per m2.


  Degradatie

  Degradatie is het proces waarbij zonnepanelen door veroudering of beschadigingen elk jaar iets minder energie kunnen produceren. Glas-folie zonnepanelen raken door het kunststoffen folie aan de achterzijde sneller beschadigd dan glas-glas zonnepanelen. Zo treden er bij glas-folie panelen sneller lucht- of vochtproblemen op.

  Glas panelen hebben door hun tweede laag glas minder last van deze kwetsbaarheden en leveren daardoor per jaar ook minder vermogen in. De panelen degraderen een stuk trager en kunnen hierdoor ook een hogere opbrengst garanderen.


  Prijs

  Vergeleken met andere soorten zonnepanelen ligt de prijs van glas-glas panelen een stuk hoger. De kosten liggen gemiddeld tussen de 20% en 50% hoger dan glas-folie zonnepanelen.

  Voor -en nadelen

  Voordelen glas-glas

  Hoge opbrengst per jaar, zo’n 60% meer dan glas-folie panelen

  Degradeerd iets langzamer dan glas-folie zonnepanelen

  Een levensduursduur tot wel 50 jaar! Glas-folie panelen houden het zo’n 40 jaar vol

  Brandveilig


  Nadelen glas glas

  Hoger in aanschafprijs, gemiddeld zo’n €150 per paneel

  Zwaar


  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten uit jouw regio.

  Formulier >

  Kosten glas-glas zonnepanelen

  Glas-glas zonnepanelen zijn op dit moment de duurste op de markt. De hoge prijs is voornamelijk te danken aan het dure productieproces. Voor de panelen is meer glas nodig, waardoor de kosten stijgen.

  SoortGemiddelde kosten inclusief installatie
  Met frame€850
  Zonder frame€950

  Ondanks de hoge aanschafkosten per paneel, zijn de glas panelen een goede investering. De meerprijs verdien je ruimschoots terug met de hoge opbrengst en lange levensduur van de panelen.

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met zonnepanelen installateurs door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod van installateurs in regio Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Tilburg

  Benieuwd naar wat glas panelen voor jou kunnen betekenen? Vul dan nu ons formulier in en ontvang 4 gratis en op maat gemaakte offertes van erkende leveranciers.

  Formulier >


  Ook interessant: Hybride zonnepanelen. Dit type levert jou ook grote besparingen op tegen een lagere prijs. Lees hier hoe dat zit.

  Veelgestelde vragen

  Wat is het verschil tussen glas-glas en glas-folie zonnepanelen?

  Bij een glas-folie paneel is de voorzijde van het paneel van glas en de achterzijde van kunststof. Bij glas-glas zonnepanelen zijn zowel de voor- als achterkant van glas.

  Hoe duur zijn glas-glas panelen?

  De kosten voor een glas-glas zonnepaneel met frame liggen gemiddeld rond de €850 euro per paneel inclusief installatie, en zonder frame rond de €950 euro per paneel inclusief installatie.

  Wat is de meeropbrengst van glas-glas panelen?

  Een glas paneel produceren zo’n 5% tot 25% meer energie per m2 dan een andere glas paneel

  Misschien vind je dit ook interessant: