Ben je opzoek naar zonnepanelen in glas? Offerte.nl helpt je daarbij. Vul het formulier in en ontvang direct gratis en vrijblijvende offertes van 4 zonnepanelen leveranciers. Daar kies je de beste uit op basis van prijs en kwaliteit.

Wil je weten wat glas op glas zonnepanelen zijn en wat ze zo bijzonder maakt? In dit artikel lees je alles over de beste glas glas zonnepanelen. Glas op glas zonnepanelen zijn voorzien van dubbel glas en daardoor zeer robuust. De beste glas glas zonnepanelen zijn voorzien van het meest geavanceerde design, daarom zijn ze de toekomst. Zonnepanelen in glas zijn voorzien van betere kwaliteit dan normale zonnepanelen.

Inhoudsopgave

Wat zijn glas op glas zonnepanelen?

Glas op glas zonnepanelen bestaan uit 2 lagen glas. Zonnepanelen in glas zijn daardoor voorzien van een fraai ontwerp. Daarnaast hebben ze een langere levensduur en een hogere opbrengst dan normale zonnepanelen. Voor deze dingen betaal je ook meer. Hierdoor is hun prijs hoger dan die van andere zonnepanelen. Deze prijs is het wel waard, de consumentenbond keurt ze namelijk als beste. Klanten van Offerte.nl besparen tot 40% door leveranciers te vergelijken. Naast geld scheelt dit ook veel tijd. Vul het formulier op Offerte.nl vandaag nog in en ontdek wat jij jou te bieden hebben!

Wat zijn de beste glas glas zonnepanelen?

Er zijn veel verschillende merken glas op glas zonnepanelen. De meest voorkomende staan hieronder vermeld:

 • AEG
 • Renesola
 • Sonnenstromfabrik
 • Solar Frontier
 • SolarWatt
 • Bauer
 • Denim
 • Luxor

De beste glas glas zonnepanelen zijn van AEG, SolarWatt en Renesola. Hun levensduur is tussen de 30 en 40 jaar. Bovendien zijn zonnepanelen gemiddeld al binnen 7 jaar terugverdiend en besparen ze meer dan €800,- per jaar. Dat zijn nog lang niet alle voordelen van zonnepanelen.

Er zijn ook nog fiscale voordelen! Zo verdienen zonnepanelen zich sneller terug. De kosten nemen hierdoor af. Als je je als ondernemer aanmeldt krijg je ook je btw terug. Gemiddeld besparen klanten hier €1.000,- mee. Je kan ook nog in aanmerking komen voor subsidie. Dat hangt wel van jouw gemeente af. Er zijn ook andere overheidsregelingen.

Waarin verschillen zonnepanelen in glas?

Er zijn veel verschillen tussen normale zonnepanelen en glas op glas zonnepanelen. De voor- en nadelen van glas op glas zonnepanelen worden hieronder weergegeven:

Voordelen

- Langere levensduur

Glas op glas zonnepanelen gaan veel langer mee dan andere zonnepanelen. Hun levensduur is gemiddeld 30 jaar en soms zelfs 40 jaar.

- Langere garanties

Glas in glas zonnepanelen leveranciers geven 30 jaar garantie.

- Hogere opbrengst

De opbrengst van glas glas zonnepanelen is aanzienlijk hoger dan van andere zonnepanelen. Gemiddeld is hun opbrengst 10% hoger.

- Grotere resistentie tegen weersinvloeden

In vergelijking tot glas op glas zonnepanelen gaan aandere zonnepanelen sneller achteruit met hun vermogen. Glas op glas zonnepanelen verliezen namelijk weinig vermogen. Ze gaan langer mee en blijven ook langer effectief.

- Geavanceerd design

Glas op glas zonnepanelen zijn voorzien van het meest geavanceerde design. Hierin is vooral hun fraaie uiterlijk opvallend.

Nadelen

- Hogere kosten

De kosten van glas in glas zonnepanelen zijn hoger dan van andere zonnepanelen. Ze zijn een investering maar je krijgt er uiteindelijk ook meer voor. Hun rendement is namelijk beter. Belangrijk is te begrijpen dat goedkoop vaak duurkoop is.

- Zwaarder gewicht

Glas op glas zonnepanelen zijn zwaarder dan andere zonnepanelen. De installateur moet daarom altijd eerst berekenen of jouw dak het gewicht aankan.

Zoals je kunt zien, wegen de voordelen van glas glas zonnepanelen zwaarder dan de nadelen. Bij Offerte.nl ontvang je direct offertes van 4 glas op glas zonnepanelen leveranciers. Daar kies je 1 uit die het beste bij je past. Wacht niet langer en vul het formulier vandaag nog in!

Wat zijn de afmetingen van glas op glas zonnepanelen?

Veel klanten vragen zich af: wat zijn de afmetingen van glas op glas zonnepanelen? De afmetingen zijn zeer verschillend maar over het algemeen zijn glas op glas zonnepanelen groter van formaat dan normale zonnepanelen. Daarom is het belangrijk om te kijken welke afmeting het best is voor jouw dak. De beste manier om dit te doen is om een installateur langs te laten komen om jouw dak te meten.

Hij kan dan ook meteen een legplan opstellen. Daarin staan de verschillende afmetingen die het beste bij jouw dak passen. Hij kijkt daarbij ook of jouw dak het gewicht van glas op glas zonnepanelen aankan. De meest voorkomende afmetingen van glas glas zonnepanelen zijn:

 • 1257x977x35 mm
 • 1650x990x40 mm
 • 1956x992x40 mm

Natuurlijk zijn er veel meer maten. Wij hebben boven namelijk alleen de meeste voorkomende maten vermeld.

Hoe gaat het in zijn werk?

De stappen om glas is glas zonnepanelen te laten installeren zijn als volgt:

 1. Installateur kiezen.
 2. Afspraak maken wanneer het jou uitkomt.
 3. De installateur komt langs om de zonnepanelen te plaatsen.
 4. Geniet van je gratis zonne-energie!

Vergeet niet te checken of alles goed werkt. Je hebt namelijk garantie! De garantie is gebaseerd op rendement en levensduur. Het termijn van de garantie is 30 jaar.

Ervaringen met glas op glas zonnepanelen

De ervaringen met zonnepanelen van glas zijn goed. Klanten zijn het meest tevreden over de opbrengst. De zonnepanelen worden getest op veiligheid, brandgevoeligheid, vocht en warmte. De uitslagen zijn positief omdat ze extreem sterk zijn, een lange levensduur hebben en hun opbrengst tientallen jaren goed blijft.

Vergelijk bij Offerte.nl

Wil je altijd zeker zijn van je aankoop? Bij Offerte.nl werken wij alleen met aanbieders die goede kwaliteit leveren. Daarnaast kunnen wij je ook verzekeren dat de leveranciers die voor jou offertes gaan maken erkend en deskundig zijn. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient! Vul het formulier in en ontvang direct de beste 4 offertes op basis van prijs en kwaliteit. Wij helpen je om tijd te besparen. Bij Offerte.nl weet je direct welke 4 bedrijven het beste zijn. Daar kies jij 1 uit die bij je past. Wacht niet langer en ontdek vandaag nog wat Offerte.nl jou te bieden heeft!