Ben je op zoek naar glas-glas zonnepanelen voor je woning? Ontvang advies over de mogelijkheden en kosten door glas-glas zonnepanelen te vergelijken op Offerte.nl. Vul het formulier in en ontvang direct gratis en vrijblijvende offertes van 4 zonnepanelen leveranciers. Dit is geheel vrijblijvend en gratis.

Inhoudsopgave

Wil je weten wat glas-glas zonnepanelen zijn en wat ze zo bijzonder maakt? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

Glas-glas zonnepanelen bestaan uit 2 lagen duubelglas wat zorgt voor extra robuustheid. Ze hebben ook een langere levensduur en een hogere opbrengst dan normale zonnepanelen. Hierdoor is hun prijs hoger dan die van andere zonnepanelen. Deze prijs is het echter wel waard. De consumentenbond beoordeelt deze namelijk als beste.

Wil je weten of glas-glas panelen ook geschikt zijn voor jouw woning? Klanten van Offerte.nl besparen tot 40% door leveranciers te vergelijken. Naast geld scheelt dit ook veel tijd. Vul het formulier op Offerte.nl vandaag nog in en ontdek wat de leveranciers jou kunnen bieden!

Wat zijn de beste glas-glas zonnepanelen?

Er zijn veel verschillende merken verkrijgbaar op de markt. Wat de beste glas-glas zonnepanelen zijn hangt deels af van je woonsituatie. Denk hierbij aan het aantal oppervlaktes van het dak, de ligging hiervan en of het gaat om een plat dak of schuin dak. De meest voorkomende merken staan hieronder vermeld:

 • AEG
 • Renesola
 • Sonnenstromfabrik
 • Solar Frontier
 • SolarWatt
 • Bauer
 • Denim
 • Luxor

De beste glas-glas zonnepanelen zijn van AEG, SolarWatt en Renesola. Hun levensduur is tussen de 30 en 40 jaar. In veel gevallen zijn zonnepanelen gemiddeld al binnen 7 jaar terugverdiend en besparen ze meer dan €800,- per jaar. Dat zijn nog lang niet alle voordelen van zonnepanelen.

Er zijn ook nog fiscale voordelen! Zo verdienen zonnepanelen zich sneller terug. De kosten nemen hierdoor af. Als je je als ondernemer aanmeldt krijg je ook je btw terug. Gemiddeld besparen klanten hier €1.000,- mee. Je kan ook nog in aanmerking komen voor subsidie. Dat hangt wel van jouw gemeente af. Er zijn ook andere overheidsregelingen.

Verschil met normale zonnepanelen

Er zijn veel verschillen tussen normale zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen. Hieronder lichten we de belangrijkste voordelen en nadelen uit:

Voordelen

 • Langere levensduur
  De panelen gaan veel langer mee dan 'normale' zonnepanelen. De levensduur is gemiddeld 30 jaar en soms zelfs 40 jaar

 • Langere garantie
  Glas-glas zonnepanelen leveranciers geven 30 jaar garantie in plaats van 25 jaar

 • Hogere opbrengst
  De opbrengst van glas-glas zonnepanelen is aanzienlijk hoger dan van andere zonnepanelen. Gemiddeld is hun opbrengst 10% hoger.

 • Grotere resistentie tegen weersinvloeden
  In vergelijking tot normale zonnepanelen bloijven deze panelen een beter rendement geven over een langere periode. Glas-glas zonnepanelen verliezen namelijk weinig vermogen. Ze gaan dus langer mee en blijven ook langer effectief.

Nadelen

 • Hogere kosten
  De kosten van glas-glas zonnepanelen zijn hoger dan van andere zonnepanelen. Ze zijn een investering maar je krijgt er uiteindelijk ook meer voor. Hun rendement is namelijk beter. Belangrijk is te begrijpen dat goedkoop vaak duurkoop is.

 • Zwaarder gewicht
  De opanelen zijn zwaarder dan andere zonnepanelen. De installateur moet daarom altijd eerst berekenen of jouw dak het gewicht aankan.

Zoals je kunt zien, wegen de voordelen van glas-glas zonnepanelen zwaarder dan de nadelen. Bij Offerte.nl ontvang je direct offertes van 4 installateurs. Wacht niet langer en vul het formulier vandaag nog in!

Glas-glas zonnepanelen afmetingen

Dan nuz de afmetingen van glas-glas panelen. De afmetingen zijn zeer verschillend maar over het algemeen zijn deze groter van formaat dan normale zonnepanelen. Daarom is het belangrijk om te kijken welke afmeting het best is voor jouw dak. De beste manier om dit te doen is om een installateur langs te laten komen om jouw dak te meten.

Hij kan dan ook meteen een legplan opstellen. Daarin staan de verschillende afmetingen die het beste bij jouw dak passen. Hij kijkt daarbij ook of jouw dak het gewicht van glas-glas zonnepanelen aankan. De meest voorkomende afmetingen van glas glas zonnepanelen zijn:

 • 1257x977x35 mm
 • 1650x990x40 mm
 • 1956x992x40 mm

Natuurlijk zijn er veel meer maten. De hierboven genoemde maten zijn het meeste voorkomend.

Hoe werkt het?

Vergelijken via ons platform is erg simpel.

 1. Doe vrijblijvend je aanvraag
 2. Ontvang offertes
 3. Vergelijk de kosten en service van de verschillende installateurs
 4. Kies er een uit en maak hier een afspraak mee
 5. De installateur komt langs om de zonnepanelen te plaatsen
 6. Geniet van je gratis zonne-energie!

Vergeet niet te checken of alles goed werkt. Je hebt namelijk garantie! De garantie is gebaseerd op rendement en levensduur. Het termijn van de garantie is 30 jaar.

Glas-glas zonnepanelen ervaringen

Glas-glas zonnepanelen ervaringen zijn overwegend goed. Klanten zijn het meest tevreden over de opbrengst. De zonnepanelen worden getest op veiligheid, brandgevoeligheid, vocht en warmte. De uitslagen zijn positief omdat ze extreem sterk zijn, een lange levensduur hebben en hun opbrengst tientallen jaren goed blijft.

Vergelijk bij Offerte.nl

Wil je altijd zeker zijn van je aankoop? Bij Offerte.nl werken wij alleen met aanbieders die goede kwaliteit leveren. Daarnaast kunnen wij je ook verzekeren dat de leveranciers die voor jou offertes gaan maken erkend en deskundig zijn. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient.

Tijd en geld besparen? Vul het formulier in en ontvang direct 4 offertes. Wacht niet langer en ontdek vandaag nog wat onze installateurs jou kunnen bieden.