error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van alarmsysteem specialisten Vergelijk alarmsysteem specialisten →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Alarmsysteem FAQ

Is een alarmsysteem echt nodig?

Inbraak komt veel voor, vooral in grote steden is het een probleem. Een alarmsysteem is vooral een stukje zekerheid want het helpt een inbraak voorkomen. Als er toch iemand je huis probeert in te sluipen dan zal de kans op een succesvolle diefstal aanzienlijk dalen. Iedereen wil een veilig huis en een vorm van woningbeveiliging is dan de eerste stap. Diefstalpreventie is een hot topic en de laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest. Een goedkoop alarmsysteem is tegenwoordig betaalbaar voor bijna iedereen. De kosten van een alarmsysteem heb je er na het voorkomen van één inbraak al uit.

Wat voor soort alarmsystemen zijn er?

Er zijn alarmsystemen die de woning beveiligen door inbraak te detecteren zoals bij je deur of raam. Daarnaast zijn er bewakingscamera’s waar je op kan zien wie er in je huis is. Camerabeveiliging wordt steeds populairder.

Maar vergeet niet dat vuur-, rook- en gasdetectie ook een rol spelen in de bewaking van je veiligheid. Zo werken brandpreventie systemen vaak met een rookmelder die tegenwoordig vaak via infrarood werkt. De tegenhanger is een systeem dat vuur detecteert door de hitte te meten. Deze zullen afgaan als extreem hoge temperaturen worden bereikt. Infrarood meet zowel hitte als vuur en is dus betrouwbaarder bij brand. Ook is gasdetectie een belangrijk middel om te voorkomen dat mensen stikken door brand of als ze het gas vergeten uit te doen. Voorbeelden zijn aardgas- en koolmonoxide detectie.

Hoe werkt een alarmsysteem eigenlijk?

Een diefstal beveiliging alarmsysteem zorgt ervoor dat je woning een alarmsignaal verstuurt in het geval van inbraak. Er zijn veel soorten. Er zijn modellen die werken via bewegingssensoren en via trildetectie. Ook bestaan varianten met magneetcontacten die voelen wanneer een deur of raam opengaat. Dat kan ook met een glasbreukdetector. Ultrasone golven zijn ook een optie die werken via het Dopplereffect. Infrarood detectoren meten veranderingen in infrarode temperatuur.

Er zijn alarmsystemen die dan een (luid) alarmsignaal uitgeven maar er zijn ook alarminstallaties die een stil signaal afgeven. Dit signaal wordt doorgezet naar de particuliere centrale meldkamer (PAC).

Vrijwel alle diefstalpreventie alarmsystemen zijn over het algemeen aangesloten op een particuliere centrale meldkamer. Wanneer het alarm via sensoren in het huis afgaat wordt je gebeld door de meldkamer en vervolgens wordt de politie vrijwel direct gewaarschuwd. Zo kan er dus snel gehandeld worden wanneer er sprake is van inbraak of brand en zo kan er dus tijdig schade worden voorkomen.

Waar moet je op letten bij een alarmsysteem?

Waar je op moet letten bij het kopen van een alarmsysteem is:

  • Wat voor type het is
  • Hoe het werkt
  • Is een combinatie met camera mogelijk
  • Of het via een app te bekijken is
  • Of ze een Europees keurmerk hebben
  • En natuurlijk wat ze kosten
  • Bedraad of draadloos alarmsysteem

Vraag jezelf af wat je wil beschermen. Een rookmelder is niet duur en zou iedereen moeten hebben op tenminste een plek in het huis, het liefst meer om een grotere dekking te hebben. Een inbraakpreventie alarmsysteem is handig als je bang bent dat iemand in zal breken. Inbraken gebeuren tenslotte overal.

Een alarmsysteem laten aanleggen?

Je kan een alarmsysteem kopen en zelf aansluiten of je kan het laten doen door een deskundige. Die weten wat werkt voor jouw woning en denken met je mee op welke plek het geïnstalleerd moet worden. Ze zullen je een passend aanbod doen. Offerte.nl heeft overal experts in haar netwerk in elke regio van Nederland.

Wat zijn de kosten van een alarmsysteem en het plaatsen daarvan?

Alarmsystemen zijn in verschillende prijsklassen te verkrijgen. Het is vaak afhankelijk van het type alarmsysteem, kwaliteit en functionaliteit. Zo heb je een simpel alarm in veel gevallen al voor 35 euro. Een rookmelder is niet duur. Een diefstalpreventie alarmsysteem met camera en mobiele applicatie kan oplopen tot 500 euro. Dat is vaak exclusief de installatiekosten. Een alarmsysteem expert doet dat vaak voor een lagere prijs als je het alarm daar koopt. Een extra service dus.

Offerte.nl maakt het makkelijk om een overzicht van de kosten te krijgen. Door het aanvraagformulier bovenaan de pagina in te vullen krijg je binnen 24 uur offertes toegestuurd van verschillende lokale bedrijven die de klus kunnen klaren. Klanten geven aan tot 40% te besparen op de kosten. Zelf vergelijken is moeilijk omdat er zo veel keuze is. Geef het daarom een kans – het kost namelijk niks om een aanvraag te doen en het is geheel vrijblijvend!

Met het Politiekeurmerk veilig wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak tot wel 90% af

Wat onze klanten zeggen

Woonachtig op de zeedijk wil ik graag mijn huis goed beveiligen. Direct offertes ontvangen van alarmsysteem leveranciers volgende week de eerste afspraak

Ik ben tevreden met mijn vernieuwde alarmsysteem! Ik had al vaker offertes via jullie aangevraagd en deze keer kreeg ik ze nog sneller!

Ik zocht al een tijdje naar goede alarmsystemen! Gelukkig kon ik via jullie makkelijk en goed vergelijken. Bedankt!

Een van de bedrijven heeft binnen een week het alarm geplaatst! Hartelijk dank voor jullie hulp!

Populaire categorieën

Ontvang prijsopgaven van alarmsysteem specialisten

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk alarmsysteem specialisten
Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 02-07-2019 door een klant in 's-Hertogenbosch

Bedrijfspand beveiligen

Een bedrijfspand (nieuwbouw) van 20m2x20m2 + werkplaats 20m2x40m2. Sectie 1 (losse entree) binnen te komen met 1 deur Sectie 2 (kantoor) 3 toegangsdeuren Sectie 3 (werkplaats) 3 toegangsdeuren en 5 roldeuren groot. Alle ruimtes beneden hebben sensoren. Op verdieping 1 en 2 in kantoor alleen sensoren in de hal. Alle deuren hebben cijfercodes. Ik hoop u voldoende geïnformeerd te hebben, anders kunt u uw vraag stellen via telefoon of email.

Aangevraagd op 02-04-2019 door een klant in Zoetermeer

Camera systeem.

Ik zoek een alarmsysteem met camera beveiliging.

Aangevraagd op 02-04-2019 door een klant in Alphen aan den Rijn

HD Camera's

Graag wil ik 3 HD camera's . Met een beeldscherm. Geheugen opslag van 5 werkdagen en als het kan 4 weken. Ophanging camera's: 1 in mijn werkplaats. 1 bij mijn deur, zodat ik via een beeldscherm kan zien wie voor mijn deur staat. 1 in de hal beneden.

Aangevraagd op 02-04-2019 door een klant in Amsterdam

Vervangen oude systeem

Mijn huidige camara doet het niet meer, ik wil die vernieuwen.

Aangevraagd op 01-04-2019 door een klant in Geertruidenberg

Raamsdonksveer

Wij zijn een appartementen complex in Raamsdonksveer. Wij zoeken een camera systeem bij de entree en bij de ingang naar de lift in de parkeerkelder en op 3 verdiepingen bij de ingang van de voordeuren.

Aangevraagd op 27-03-2019 door een klant in Almere

Voor thuis

Alarmsysteem en camerabeveiliging voor in de voor en achtertuin.

Aangevraagd op 27-03-2019 door een klant in Rotterdam

Huisartsenpraktijk

Huisartspraktijk aan huis en woonhuis onder één dak, twee voordeuren. Rotterdam, Middelland. Wens alarmsysteem met mogelijkheid beelden op de eigen mobiel binnen te krijgen. Tevens meldkamer en mogelijkheid paniekmelding via afstandsbediening ter bescherming personeel.

Aangevraagd op 25-03-2019 door een klant in Soest

Nieuw Systeem

Momenteel hebben wij een analoog aangesloten alarm-systeem van MacTwin. Wij zijn op zoek naar een nieuw systeem wat kan worden aangesloten via internet. Huidige sensoren + bedrading kan gebruikt worden.

Aangevraagd op 25-03-2019 door een klant in Boxtel

Binnen en buiten

Raam en deur beveiliging met binnen en buiten camera.

Aangevraagd op 23-03-2019 door een klant in Veldhoven

Nieuw Huis Nieuw Systeem

In ons nieuwbouwhuis willen we graag een alarminstallatie hebben. We willen graag een alarm hebben dat voldoet aan deze eisen: - 1 code bedienpaneel entree/hal - 4 detectors hal, woonkamer, keuken, overloop boven - magneetcontact (voordeur en) meterkast - sirene en flitslicht We hopen een offerte hiervoor te kunnen krijgen.

Aangevraagd op 07-02-2019 door een klant in Teylingen

Ik wil een certificering

Voor mijn bestaande alarminstallatie zoek ik een bedrijf die mijn installatie kan keuren en certificeren voor de verzekering.

Aangevraagd op 04-02-2019 door een klant in Diemen

Bedrijfspand beveiligen

Bedrijfspand (130 m2 ong.) opslag van dranken. Alarmsysteem ingang deur, garagedeur. Benodigd: bewegingsmelder, camera live.

Aangevraagd op 04-02-2019 door een klant in Barendrecht

Camerabeveiliging offerte

Het gaat over het plaatsen van 2 cameras binnen en 2 buiten bij mijn bedrijfspand.

Aangevraagd op 31-01-2019 door een klant in Son en Breugel

Huis bescherming

We hebben een bungalow met 3 slaapkamers. We willen graag meldkamer hulp.

Aangevraagd op 31-01-2019 door een klant in Rijswijk

Top systeem gezocht

De volgende opties moeten mogelijk zijn: - Systeem moet via Zigbee protocol ondersteunen - Camera met zone detectie moet een optie kunnen zijn - Beschikbaarheid van druksensor (terras) - Draadloos

Uit onze blog
Inspiratie & Tips