Gevelreiniging: alle informatie + kosten

Start vergelijken
  1. Home
  2. Gevelreiniging
  5 mins leestijd

  Gevelreiniging is de reiniging van buitenmuren. Met het reinigen van een gevel draag je bij aan de levensduur van de buitenmuren. De kosten voor het reinigen van je gevel variëren tussen de €5 en €20 per m².

  Over de jaren heen krijgen jouw gevels heel wat vervuiling te verduren. Mos, roet, kalk en algen zetten zich er graag op jouw buitenmuren vast. Voor een langere levensduur van jouw gevels is gevelreiniging van belang! In dit artikel lees je alles over de verschillende opties van gevelreiniging en de bijbehorende prijzen.

  Wat is gevelreiniging?

  Gevelreiniging houdt, zoals het woord al zegt, de reiniging van buitenmuren in. Gevels kunnen vervuild raken, bijvoorbeeld met mos, roet of graffiti. Voor de levensduur van een muur is het belangrijk deze aanslag eens in de tijd te laten reinigen.

  Er zijn drie methodes waarop een gevel gereinigd kan worden, namelijk: stoom reinigen, chemisch reinigen of zandstralen. Per vervuiling en ondergrond zal de juiste reinigingsmethode bepaald moeten worden. Kies je de verkeerde methode of gebruik je de verkeerde producten, dan kan je schade aan de geven aanbrengen. Goedkoop wordt dan duurkoop als deze hersteld moet worden. Om deze reden is het voor een goede uitvoering belangrijk een specialist in te huren. Hij of zij kan de juiste methode bepalen en jouw buitenmuur vervolgens correct reinigen.

  Benieuwd welke specialisten zich bij jou in de omgeving aanbieden? Vul dan nu ons formulier in! Wij sturen je vervolgens een aantal vrijblijvende offertes van gevelreinigers bij jou uit de buurt

   

  Gevel laten reinigen?

   

  Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor reinigen van je gevel

   

  Offertes aanvragen >

  Waarom gevel laten reinigen?

  Een mooie, hernieuwde uitstraling van jouw woning of bedrijfspand is het eerste wat je opvalt na een gevelreiniging. Maar naast een frisse uitstraling van het pand, heeft gevelreiniging ook een functionele functie. Met het reinigen van een gevel draag je namelijk bij aan de levensduur van de buitenmuren.

  Verwaarlozing van de buitenmuur kan, indien schade niet hersteld wordt, resulteren in het verliezen van de wand zijn vochtwerende functie. Gevels zijn normaal in staat vocht buitenshuis te houden. Wanneer deze functie door verwaarlozing verslechterd, kan vocht voor grote schade binnenshuis of in een gebouw zorgen. Door de gevel eerst te laten reinigen en daarna te beschermen, herstel je de gevel zijn vochtwerende functie en voorkom je vochtschade!

  Soorten gevelreiniging

  Afhankelijk van de vervuiling aan jouw gevel zijn er drie verschillende methoden om de gevel te reinigen, namelijk: stoom reiniging, chemische reiniging of zandstraling.

  Stoom reiniging

  Een gevel reinigen met stoom wordt ingezet bij lichte vervuiling, denk bijvoorbeeld aan mos of klimop. Bij stoom reiniging wordt er water tot 150 graden verhit. Dit wordt vervolgens onder hoge druk tegen de vervuilde buitenmuren aan gespoten. Lichte vervuiling is met deze methode goed te verwijderen.

  Voor stoom reiniging wordt enkel water verhit om de gevel te reinigen. Om deze reden is dit ook de goedkoopste methode voor het reinigen van je gevel.

  Prijs: gemiddeld €5,- per vierkante meter

  Chemische reiniging

  Een gevel chemisch reinigen wordt ingezet bij een matig vervuilde gevel, denk bijvoorbeeld aan verfresten of lichte roestaanslag. Bij chemisch reinigen wordt er eerst een chemisch reinigingsmiddel op de wand aangebracht. Deze middelen zorgen ervoor dat het vuil oplost. Vervolgens wordt het vuil er samen met de chemische middelen afgespoten. Het water met chemische middelen wordt opgevangen en gerecycled zodat de chemische middelen niet in het milieu terecht komen.

  Voor het chemisch reinigen van je gevel worden professionele reinigingsmiddelen op de gevel aangebracht. De gemiddelde prijzen voor chemisch reinigen liggen daarmee wat hoger dan  voor stoomcleanen (waar alleen water voor wordt gebruikt).

  Prijs: gemiddeld €9,- per vierkante meter

  Zandstraling

  Een gevel reinigen met zandstralen wordt ingezet bij zware vervuiling, denk bijvoorbeeld aan graffiti verwijderen of hevige roetaanslag. Bij zandstraling wordt straalmiddel gemengd met water. Dit wordt vervolgens onder grote druk tegen de gevel aan gespoten. Het water met straalmiddel wordt opgevangen en vervolgens naar een afval verwerkingsbedrijf gebracht. 

  LET OP! Als je zandstraling wil gebruiken om je gevel te laten reinigen, heb je in de meeste gemeentes in Nederland een vergunning of ontheffing nodig. 

  Voor zandstraling worden kleine korrels zand gebruikt om onder hoge druk hardnekkig vuil van de gevel te reinigen. Dit is de duurste methode van gevelreiniging.

  Prijs: gemiddeld €14,- per vierkante meter

  Gevel impregneren

  Gevelreiniging gaat vaak gepaard met het impregneren van de buitenmuur. Met een gevel laten impregneren zorg je ervoor dat de gevel geen water meer opneemt of doorlaat waardoor de gevel waterafstotend wordt. Zo voorkom je vochtschade binnenshuis.

  Bij het impregneren van de gevel wordt een waterafstotende vloeistof op de schone gevel gespoten. Dit dient als extra bescherming ná het reinigen van de gevel.

  Prijs: tussen de €6,- en €15,- per vierkante meter

  Wat kost gevelreiniging?

  De kosten voor het reinigen van je gevel variëren tussen de €5 en €20 per m² (incl. btw). De precieze gevelreiniging prijzen zijn afhankelijk van de gekozen methode voor de gevelreiniging. Hieronder tonen we je de verschillende prijzen per type gevelreiniging:

  Gemiddelde prijzen per soort gevelreiniging (per m2)

  Stoom reinigen +/- €5,- per m2
  Chemisch reinigen +/- €9,- per m2
  Zandstralen +/- €14,- per m2
  Gevel impregneren +/- €10,- per m2

   

  Gevelreiniging offertes vergelijken

  Overtuigd van de vele voordelen van gevelreiniging en benieuwd wat een gevel laten reinigen jou precies gaat kosten? Vul dan nu vrijblijvend ons formulier in.
  Op basis van jouw wensen matchen wij je aan een aantal gevelreiniging specialisten. Zij sturen je een vrijblijvende offerte gevormd naar jouw wensen.

  Op deze manier kun je makkelijk een aantal offertes vergelijken en zelf besluiten welke volgens jou de beste deal is. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

  Vul nu je gegevens in en zorg dat ook jouw gevel in goede staat blijft!

   

  Gevel laten reinigen?

   

  Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor reinigen van je gevel

   

  Offertes aanvragen >

  Kan ik zelf mijn gevel reinigen?

  Ja, in principe is het mogelijk zelf je gevel te reinigen. Via verhuurcentra kan je de juiste apparatuur huren en producten aanschaffen. Echter, is het wel een klus wat veel schade kan veroorzaken wanneer het op een onjuiste manier uitgevoerd wordt. Daarom raden wij je aan om voor het beste resultaat een professional met jarenlange ervaring in te huren.

  Hoe vaak moet ik mijn gevel reinigen?

  Voor hoe vaak je je gevel moet laten reinigen staat niet echt een vast termijn. Over het algemeen gaat een gevelreiniging zo’n 10 jaar mee. Als je aan zee woont kan dit echter korter duren.

  Geldt er een subsidie voor reinigen gevel?

  Nee, er geldt momenteel geen landelijke subsidie voor gevelreiniging.

  Lees meer over onze categorieën