Wil jij je debiteurenbeheer uitbesteden? Kies dan het juiste bedrijf dat bij je past. Op Offerte.nl vergelijk je 3 vrijblijvende debiteurenbeheer offertes.

Inhoudsopgave

Wat is debiteurenbeheer?

De definitie van debiteurenbeheer is het hele proces rondom het beheer van je debiteuren. Oftewel, alle activiteiten die van invloed zijn op het spoedig betalen van de door jouw bedrijf verstuurde facturen.

Debiteuren zijn klanten waarvan je nog een betaling tegoed hebt. Voor een ZZP’er die een klein aantal facturen per maand verstuurt is debiteurenbeheer een simpele taak.

Voor veel grotere bedrijven is debiteurenbeheer een groot onderdeel van de bedrijfsvoering. Om dit zo optimaal te laten verlopen kiezen veel bedrijven voor het uitbesteden van het debiteurenbeheer.

De betekenis van debiteurenbeheer is dus: “alle werkzaamheden die bijdragen aan het betalen van uitstaande facturen”.

Waarom je debiteurenbeheer uitbesteden?

Er zijn meerdere redenen waarom debiteurenbeheer uitbesteden de beste keuze is voor veel ondernemingen. Deze drie verschillende voordelen zullen we hieronder behandelen.

 • Mislopende betalingen
  (Bijna) elk bedrijf heeft er mee te maken. Klanten die niet betalen. Dit kost niet alleen veel tijd maar dus ook veel geld. Erg frustrerend om te maken te hebben met bedrijven die wel gebruik maken van je diensten maar hier niet voor betalen.

 • Problemen met de cashflow
  Misschien heb je niet te maken met wanbetalers, maar wel met klanten die te laat betalen. Als er ook veel kosten zijn dan kunnen te laat betalende klanten leiden tot cashflow problemen. Debiteurenbeheer uitbesteden zorgt ervoor dat jouw facturen sneller betaald worden en je dus altijd voldoende geld in kas hebt.

 • Bespaar tijd, focus op de business
  Met het uitbesteden van debiteurenbeheer bespaar je een hoop tijd. Tijd die je nodig hebt om te focussen op de kern van je bedrijf. Of je nou ict diensten levert, als advocaat actief bent of andere werkzaamheden uitvoert. Het achterna bellen van klanten is een energieslurpende en tijdsrovende klus. Alle tijd die je hierin stopt kan je niet besteden aan het verbeteren van je product en het uitvoeren van je normale werkzaamheden.

 • Lagere kosten
  Ondernemingen die intensief bezig zijn met debiteurenbeheer zijn hier ook veel geld aan kwijt. Personeel kost veel geld en moeten ook doorbetaald worden wanneer er minder werk is. Door je debiteurenbeheer uit te besteden aan een specialistisch bedrijf betaal je alleen voor de werkzaamheden die daadwerkelijk gedaan moeten worden. Dit leidt dan ook tot lagere kosten.

Wanneer gebruik maken van debiteurenbeheer?

Niet elk bedrijf heeft behoefte aan debiteurenbeheer. Hoe weet je nou of het interessant is voor jouw bedrijf? Als het antwoord op een of meerdere van de onderstaande vragen “ja” is, dan kan debiteurenbeheer een uitstekende keuze zijn voor jouw bedrijf;

 • Krijg je regelmatig te maken met klanten die niet betalen?
 • Zijn er klanten die regelmatig de vervaldatum van de factuur laten verstrijken?
 • Kom je niet genoeg aan je ‘core’ werkzaamheden toe door het steeds moeten nabellen van klanten ivm onbetaalde facturen?
 • Verstuur je meer dan 30 facturen per maand?

Is het anwoord op een van de bovenstaande vragen “ja”? Dan is je debiteurenbeheer uitbesteden een verstandige keuze.

Hoe werkt debiteurenbeheer uitbesteden?

Verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in debiteurenbeheer zijn aangesloten bij Offerte.nl. Dit zijn bedrijven die door het hele land gevestigd zijn. Van kleine bedrijven tot aan grote bedrijven. Wij helpen je graag met het vinden van een specialist in debiteurenbeheer. Hoe het werkt?

 1. Vul het formulier in
 2. In het formulier geef je jouw wensen aan
 3. Jouw aanvraag wordt gedeeld met 3 partners die het best aansluiten bij jouw situatie
 4. Deze 3 bedrijven versturen jou een op maat gemaakt voorstel
 5. Vergelijk de verschillende voorstellen en bepaal of je met een van de bedrijvenbeheer in zee wil gaan

Debiteurenbeheer kosten

De kosten van debiteurenbeheer zijn zeer redelijk. Elk bedrijf hanteert eigen kosten. Daarom het zo verstandig om debiteurenbeheer specialisten te vergelijken via ons platform. De kosten van debiteurenbeheer worden vaak bepaald aan de hand van succesvol gepleegde telefoontjes.

Je betaalt een klein bedrag voor elk telefoongesprek of mailconversatie van het debiteurenbedrijf met de debiteur. Omdat de bedrijven gespecialiseerd zijn in dit soort gesprekken zullen de klanten in de meeste gevallen snel overgaan tot betaling. Hiermee voorkom je incasso trajecten.

Precies weten wat de kosten voor debiteurenbeheer uitbesteden zullen zijn in jouw situatie? Vul nu vrijblijvend ons formulier in en ontvang tot 3 verschillende debiteurenbeheer offertes in je mailbox. Zo vergelijk je makkelijk de kosten van debiteurenbeheer.

Voordelen debiteurenbeheer

Er zijn vele voordelen van debiteurenbeheer. Hieronder vind je een opsomming van de voordelen van debiteurenbeheer.

 1. Meer controle over je debiteurenbeheer
 2. Direct inzicht in de situatie van uitstaande en niet-betaalde facturen
 3. Minder tijd kwijt aan administratieve werkzaamheden
 4. Goedkoper dan eigen personeel
 5. Voorkom incassotrajecten
 6. Gunstigere cashflow
 7. Snellere betalingen

Debiteurenbeheer offertes

Offerte.nl helpt je graag met het vinden van de ideale partner voor jouw debiteurenbeheer. Vul nu vrijblijvend ons formulier in en ontvang gratis tot 3 verschillende debiteurenbeheer offertes.