Offertes van warmtepompen vergelijken? Een goede keus, want door te vergelijken bespaar je veel geld. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 3 warmtepomp offertes op.

Wij werken alleen met erkende warmtepomp leveranciers, installateurs en specialisten. Met het opvragen van warmtepomp offertes zijn je gegevens veilig en ben je nergens toe verplicht. Ons doel is om jou te helpen met het besparen op de kosten. Begin nu met warmtepompen te vergelijken!

Waarom een warmtepomp?

Er zijn 2 belangrijke redenen waarom mensen besluiten om warmtepompen te vergelijken en laten installeren. Een is vanwege financiele redenen en de ander is vanwege duurzame redenen.

Tot wel 450% rendement
Met een warmtepomp gebruik je de warmte vanuit bestaande, natuurlijke bronnen om je huis of woning op te warmen. Zo wordt de bestaande warmte uit lucht, water of uit de grond gebruikt. Hoe dit precies werkt komen we straks nog op terug. Een warmtepomp is efficient waardoor je jaarlijks op de kosten van je energie bespaart. Uitgaande van een gemiddelde elektriciteitsprijs van 20 cent per kWh kan een gezin € 405 per jaar besparen op het energieverbruik*. Warmtepompen worden nog steeds doorontwikkeld en worden elk jaar efficienter.

*Bron: milieu Centraal.

Beter voor het milieu
Ja, het is echt zo. Een warmtepomp is stukken beter voor het milieu omdat het energie gebruikt uit bestaande bronnen. Dit leidt dan ook tot een stuk lagere CO2 uitstoot. Afhankelijk van wat voor type warmtepomp je gebruikt, is de CO2 uitstoot minimaal 25% lager en maximaal 50%. Wil je ook geld besparen op je energierekening en tegelijkertijd iets goeds doen voor het milieu en de natuur? Vraag nu een warmtepomp offerte op en begin te vergelijken.

Verschillende types warmtepompen

Er zijn een aantal verschillende soorten warmtepompen. Het ene type gebruikt de warmte uit de buitenlucht, de ander bijvoorbeeld uit het bodemwater. Het is niet alsof de ene soort beter is dan de ander. Wel is het zo dat het ene type beter geschikt is voor jouw situatie dan de andere.

Uit een warmtepomp vergelijkende test blijkt dat bodem/water warmtepompen het meest efficient zijn. Er zijn veel verschillende types

Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht/lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Dit betekent niet dat de buitentempertuur heel warm moet zijn voordat er warmte uit de lucht gehaald kan worden. Wel is het zo dat bij lagere temperaturen het effect uiteraard minder is.

Voordelen:

 • Kan ook als airco gebruikt worden
 • Lagere aanschafskosten
  • Makkelijke installatie

Nadelen:

 • Lagere efficientie tijdens de koudere wintermaanden
 • Niet geschikt voor elk type woning (onze specialisten geven je vrijblijvend advies)

Gratis lucht/lucht warmtepomp offertes vergelijken? Start hier.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp maakt gebruik van zowel een warmtepomp als de (bestaande) gasgestookte hr-ketel. De meeste warmte wordt gegenereerd door de warmtepomp. Het verwarmen van het water en het opwarmen tijdens de koude wintermaanden wordt gedaan door de hr-ketel of de cv-ketel.

Voordelen:

 • Lage kosten voor aanschaf
 • Makkelijke installatie
 • Kan op een bestaande ketel geplaatst worden

Nadelen:

 • Maakt gebruik van gas, wat in de verre toekomst misschien niet meer gebruikt gaat worden
 • Minder geschikt voor slecht geisoleerde woningen (onze specialisten geven je vrijblijvend advies)

Gratis hybride warmtepomp offertes vergelijken? Start hier.

Lucht/water warmtepomp
Eerder bespraken we al de werking en voor- en nadelen van een lucht/lucht systeem. Een lucht/water warmtepomp werkt grotendeels hetzelfde. Warmte wordt van de buitenlucht onttrokken. Het verschil zit hem in het feit dat bij lucht/water de warmte direct wordt overgedragen aan het warmwater systeem.

Voordelen Nadelen
Aansluiting op CV mogelijk Lagere efficientie tijdens de koudere wintermaanden
Lagere aanschafskosten Onderhoud is nodig
Makkelijke installatie

Gratis lucht/water warmtepomp offertes vergelijken? Start hier.

Water/water warmtepomp
Een water/water warmtepomp trekt warmte uit bestaande waterbronnen zoals bodem of grondwater. Met een buizensysteem wordt warmte van water uit de grond gebruikt en naar de warmtepomp toegebracht. Binnen het systeem wordt de warmte vervolgens omgezet naar een juiste temperatuur voor in de woning.

Voordelen:

 • Levert de grootste kostenbesparing op
 • Volledig aardgasloos
 • Efficient in de zomer en de winter

Nadelen:

 • Installatie is complexer
 • Hogere aanschafskosten

Gratis water/water warmtepomp offertes vergelijken? Start hier.

Welk type warmtepomp voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren. Woon je in een nieuwbouw woning of in een oudbouw woning? Heb je een vrijstaande woning of in een appartement? Vind je het erg als de warmtepomp een licht geluid maakt? Wil je maximale besparing tegen hogere aanschafskosten of liever iets minder besparing tegen lagere aanschafskosten.

Wij begrijpen dat dit geen makkelijke keuzes zijn. Een aantal warmtepomp offertes aanvragen is dan ook een uitstekende keus. Zo zie je direct wat de opties zijn voor jouw woning. Wij helpen je graag hiermee.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Dit hangt af van verschillende factoren. Voor een water/water warmtepomp dient een horizontaal of verticaal buizensysteem te worden aangelegd. Hiervoor heb je dus een tuin nodig. Een lucht/lucht systeem is al een stuk makkelijker om te plaatsen. Ook de hoeveelheid energie die je wil besparen heeft invloed op jouw uiteindelijke keuze.

Weet je zelf nog niet zo goed wat je nodig hebt? Geef in het formulier aan wat je situatie is en een specialist helpt je verder.

Subsidie?

Veel consumenten willen weten of er speciale subsidieregelingen zijn. Deze zijn er zeker. Wel hangt het af van welk type waterpomp je besluit te laten plaatsen. Warmtepompen die onderdeel zijn van een verwarmingstoestel (zoals een CV-ketel) komen in aanmerking voor subsidie.

Dit bedrag ligt tussen de € 1000 en € 2500*. Hiermee verdien je een groot deel van je investering al terug.

*Bron: Rijksoverheid

Warmtepomp vergelijken?

Wil je warmtepompen vergelijken voor jouw woning? Wil je specifieke warmtepomp merken vergelijken? Dat kan via Offerte.nl. Specialisten en leveranciers van warmtepompen zijn bij ons aangesloten en helpen je graag verder.

In het formulier vul je jouw wensen in. Wij delen jouw wensen met onze partners die vervolgens op basis hiervan een offerte opstellen. Deze is geheel vrijblijvend. Je betaalt hier niks voor en bent ook niet verplicht om op de offerte in te gaan. Ben jij klaar om je potentiele warmtepomp te vergelijken?

Vul nu ons formulier in en binnen 24 uur ontvang je tot 3 warmtepomp offertes van specialisten. Zo kan je makkelijk de prijs vergelijken.