Warmtepomp offertes vergelijken

Start vergelijken
  1. Home
  2. Warmtepomp
  7 mins leestijd

  Warmtepomp offerte vergelijken

  Vergelijk warmtepompen

  De meest voorkomende type warmtepompen zijn lucht-lucht, lucht-water, grond-water, elektrische en monoblock warmtepompen.
  Lucht-lucht warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en verwarmen de binnenlucht. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel verwarming als koeling. Lucht-water warmtepompen gebruiken de buitenlucht om water te verwarmen, dat vervolgens wordt gebruikt voor radiatoren of vloerverwarming. Grond-water warmtepompen benutten de constante temperatuur van de grond om warmte te genereren. Elk type warmtepomp heeft dus zijn eigen toepassingsgebied, afhankelijk van het klimaat waar je in leeft en jouw behoeften. Later gaan we hier dieper op in.

  Benieuwd naar welke warmtepomp het beste bij jouw situatie past. Vul dan ons formulier in en ontvang warmtepomp offertes van specialisten uit de buurt.

  Formulier >

  Waarom een warmtepomp offerte aanvragen?

  Er zijn 2 belangrijke redenen waarom mensen besluiten om warmtepomp offertes te vergelijken en laten installeren. Een is vanwege financiele redenen en de ander is vanwege duurzame redenen.

  • Tot wel 450% rendement

  Met een warmtepomp gebruik je de warmte vanuit bestaande, natuurlijke bronnen om je huis of woning op te warmen. Zo wordt de bestaande warmte uit lucht, water of uit de grond gebruikt. Hoe dit precies werkt komen we straks nog op terug. Een warmtepomp is efficient waardoor je jaarlijks op de kosten van je energie bespaart. Uitgaande van een gemiddelde elektriciteitsprijs van 20 cent per kWh kan een gezin € 405 per jaar besparen op het energieverbruik*. Warmtepompen worden nog steeds doorontwikkeld en worden elk jaar efficienter.
  *Bron: milieu Centraal.

  • Beter voor het milieu

  Ja, het is echt zo. Een warmtepomp is stukken beter voor het milieu omdat het energie gebruikt uit bestaande bronnen. Dit leidt dan ook tot een stuk lagere CO2 uitstoot. Afhankelijk van wat voor type warmtepomp je gebruikt, is de CO2 uitstoot minimaal 25% lager en maximaal 50%. Wil je ook geld besparen op je energierekening en tegelijkertijd iets goeds doen voor het milieu en de natuur? Vraag nu een warmtepomp offerte op en begin te vergelijken.

  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten bij jou uit de regio.

  Formulier >

  Verschillende types warmtepompen vergelijken

  Er zijn een aantal verschillende soorten warmtepompen. Het ene type gebruikt de warmte uit de buitenlucht, de ander bijvoorbeeld uit het bodemwater. Het is niet alsof de ene soort beter is dan de ander. Wel is het zo dat het ene type beter geschikt is voor jouw situatie dan de andere. Hieronder beschrijven we de voordelen en de nadelen van elk soort warmtepomp.

  Lucht/lucht warmtepomp
  Een lucht/lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Dit betekent niet dat de buitentempertuur heel warm moet zijn voordat er warmte uit de lucht gehaald kan worden. Wel is het zo dat bij lagere temperaturen het effect uiteraard minder is.

  Voordelen

  Kan ook als airco gebruikt worden

  Lagere aanschafkosten

  Makkelijke installatie


  Nadelen

  Lagere efficiëntie tijdens de koudere wintermaanden

  Niet geschikt voor elk type woning (onze specialisten geven je vrijblijvend advies)


  Hybride warmtepomp
  Een hybride warmtepomp maakt gebruik van zowel een warmtepomp als de (bestaande) gasgestookte hr-ketel. De meeste warmte wordt gegenereerd door de warmtepomp. Het verwarmen van het water en het opwarmen tijdens de koude wintermaanden wordt gedaan door de hr-ketel of de cv-ketel. De hybride warmtepomp wordt in Nederland momenteel het meest verkocht. Dit komt doordat het gebruik van gas nog niet 100% wordt uitgesloten. Vul het formulier in en laat onze specialisten uit de buurt je adviseren.
  Offerte hybride warmtepomp

  Voordelen

  Lage kosten voor aanschaf

  Makkelijke installatie

  Kan op een bestaande ketel geplaatst worden


  Nadelen

  Maakt gebruik van gas, wat in de verre toekomst misschien niet meer gebruikt gaat worden

  Minder geschikt voor slecht geïsoleerde woningen (onze specialisten geven je vrijblijvend advies)


  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten bij jou uit de regio.

  Formulier >


  Lucht/water warmtepomp
  Eerder bespraken we al de werking en voor- en nadelen van een lucht/lucht systeem. Een lucht/water warmtepomp werkt grotendeels hetzelfde. Warmte wordt van de buitenlucht onttrokken. Het verschil zit hem in het feit dat bij lucht/water de warmte direct wordt overgedragen aan het warmwater systeem.

  Voordelen

  Aansluiting op CV mogelijk

  Lagere aanschafkosten

  Makkelijke kosten


  Nadelen

  Lagere efficiëntie tijdens de koudere wintermaanden

  Onderhoud is nodig


  Water/water warmtepomp
  Een water/water warmtepomp trekt warmte uit bestaande waterbronnen zoals bodem of grondwater. Daarom wordt het ook wel een bodem warmtepomp genoemd. Met een buizensysteem wordt warmte van water uit de grond gebruikt en naar de warmtepomp toegebracht. Binnen het systeem wordt de warmte vervolgens omgezet naar een juiste temperatuur voor in de woning.

  Voordelen

  Levert de grootste kostenbesparing op

  Volledig aardgasloos

  Efficiënt in de zomer en de winter


  Nadelen

  Installatie is complexer

  Hogere aanschafkosten


  Welk type warmtepomp voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren. Woon je in een nieuwbouw woning of in een oudbouw woning? Heb je een vrijstaande woning of in een appartement? Vind je het erg als de warmtepomp een licht geluid maakt? Wil je maximale besparing tegen hogere aanschafkosten of liever iets minder besparing tegen lagere aanschafkosten.

  Wij begrijpen dat dit geen makkelijke keuzes zijn. Een aantal warmtepomp offerte aanvragen is dan ook een uitstekende keus. Zo zie je direct wat de opties zijn voor jouw woning. Wij helpen je graag hiermee.


  Benieuwd naar wat de typen warmtepompen precies kosten? Klik dan hier voor warmtepompen vergelijken.

  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten bij jou uit de regio.

  Formulier >

  Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp

  Dit hangt af van verschillende factoren. Voor een water/water warmtepomp dient een horizontaal of verticaal buizensysteem te worden aangelegd. Hiervoor heb je dus een tuin nodig. Een lucht/lucht systeem is al een stuk makkelijker om te plaatsen. Ook de hoeveelheid energie die je wil besparen heeft invloed op jouw uiteindelijke keuze.

  Subsidie?

  Veel consumenten willen weten of er speciale subsidieregelingen zijn. Deze zijn er zeker. Wel hangt het af van welk type waterpomp je besluit te laten plaatsen. Warmtepompen die onderdeel zijn van een verwarmingstoestel (zoals een CV-ketel) komen in aanmerking voor de subsidie.
  Dit bedrag ligt tussen de € 1000 en € 2500*. Hiermee verdien je een groot deel van je investering al terug.

  Daarnaast heeft de overheid aangekondigd dat per 2026 een warmtepomp de verplichte standaard wordt. Dit bepaalt hoe we onze huizen in de toekomst moeten verwarmen. Dit betekent naar alle waarschijnlijkheid dat de subsidie zal blijven gelden, zodat deze transitie gestimuleerd wordt. Wil je precies weten hoe deze regeling wordt vormgegeven? Klik hier voor het artikel

  Warmtepomp offerte vergelijken

  Wil je warmtepompen vergelijken voor jouw woning? Dat kan via Offerte.nl. Specialisten en leveranciers van warmtepompen zijn bij ons aangesloten en helpen je graag verder.

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met warmtepomp installateurs door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod van installateurs in regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den haag
  In het formulier vul je jouw wensen in. Wij delen jouw wensen met onze partners die vervolgens op basis hiervan een offerte opstellen. Deze is geheel vrijblijvend. Je betaalt hier niks voor en bent ook niet verplicht om op de offerte in te gaan. Ben jij klaar om je potentiële warmtepomp offerte te vergelijken? Vul nu ons formulier in en binnen 24 uur ontvang je tot 3 warmtepomp offertes van specialisten. Zo kan je makkelijk de prijs vergelijken.

  Formulier >

  Veelgestelde vragen

  Wat is een warmtepomp?

  Een warmtepomp neemt warmte op van een lage temperatuurbron (bijv. lucht, grond, of water) en verhoogt deze temperatuur met behulp van compressie. Hierdoor kan de warmte worden gebruikt voor verwarming of koeling van gebouwen.

  Is een warmtepomp rendabel zonder zonnepanelen?

  Ja, een warmtepomp is over het algemeen ook rendabel zonder zonnepanelen. Dit komt door de lagere operationele kosten in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Wel is de investering groot, waardoor je zonder zonnepanelen een langere terugverdientijd hebt. De precieze kosten vindt je hier.

  Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

  – Aanzienlijke verminder van verwarmingskosten
  – Minder CO2-uitstoot
  – Dient zowel als verwarming als koeling
  Subsidie beschikbaar

  Wat zijn de nadelen van een warmtepomp?

  – Hoge investering
  – Werkt minder efficiënt bij extreem lage temperaturen
  – Niet elke woning is geschikt

  Wat is het verbruik van een warmtepomp?

  Het verbruik is heel erg afhankelijk van het soort huis. Gemiddelde verbruikt een volledig elektrische warmtepomp zo’n 3.200 kWh per jaar. Een hybride warmtepomp verbruikt gemiddeld zo’n 1.900 kWh stroom en 700 m3 gas.

  Warmtepomp installateurs in populaire plaatsen
  Lees meer over onze categorieën