Warmtepomp ervaringen op een rij

Start vergelijken
  1. Home
  2. Warmtepomp
  3. Warmtepomp ervaringen op een rij
  6 mins leestijd

  Hybride warmtepomp ervaringen

  Wil je direct weten wat een warmtepomp in jouw situatie kost en vooral ook oplevert? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes op. Zo vergelijk je de offertes van 3 verschillende warmtepomp installatie bedrijven.

  De warmtepomp en dunne film zonnepanelen worden vaak aangeprezen als duurzame alternatief. Ze zouden talloze voordelen bieden ten opzichte van conventionele (grijze) opties. Maar klopt alles wel wat er gezegd wordt over warmtepompen? Ook warmtepompen hebben voor- en nadelen. Lees hieronder of voor jou een warmtepomp interessant is of niet en wat de ervaringen warmtepomp zijn.

  Hoewel wij hieronder de voordelen en nadelen overzichtelijk op een rijtje zetten, raden wij je ook aan om de warmtepomp ervaringen van andere gebruikers door te nemen. Wellicht ken je mensen die een warmtepomp hebben laten installeren of kun je naar de ervaringen van mensen op het internet zoeken. Wil je vrijblijvend en eerlijk advies? Vul dan ons formulier in.

  Gratis advies >

  Ervaringen warmtepomp: waarom wel?

  Er zijn verschillende warmtepomp voordelen die interessant kunnen zijn voor jouw huishouden. Zo kan je met een warmtepomp duurzamer leven, heb je te maken met waardevermeerdering en bieden ze vaak twee-in-een opties. Daarnaast is net als zonnepanelen en isolatie, het gebruik van een warmtepomp ook nog eens goed voor het milieu! Lees hieronder meer over de grootste voordelen van warmtepompen.

  Voordelen

  Minder CO² uitstoot

  Twee-in-een

  Waardevermeerdering

  Subsidie


  Minder CO² uitstoot

  Vergeleken met conventionele cv-verwarming verbruikt een warmtepomp installatie minder- tot geen CO². Wanneer de warmtepomp installatie elektrisch is, en de stroom 100% groen wordt opgewekt, dan kan je spreken van 100% CO² neutraal. Doordat je geen aardgas meer verbrandt draag je dus bij aan minder CO² uitstoot. Een hybride warmtepomp is niet 100% CO2 neutraal. Deze warmtepomp biedt namelijk de mogelijkheid om nog voor een klein deel gas te gebruiken. De hybride warmtepomp ervaringen zijn doorgaans ook uitstekend.

  Twee-in-een
  Een warmtepomp beschikt ook over de mogelijkheid om te verwarmen én te verkoelen. Hierdoor kan je altijd het gewenste temperatuur in je woning behouden en heb je geen extra apparaten nodig, zoals een airconditioner en/of (losse elektrische of gas) kachel.

  Waardevermeerdering
  Door te investeren in een warmtepompsysteem kan je het energielabel van je woning met 1 of 2 klassen verhogen. Dit betekend dat de woning energiezuiniger is en dus een betere impact heeft op het milieu en de portemonnee. Dit resulteert op zijn beurt in een waardevermeerdering van de huidige woning. Mooi als je woning op de markt wordt gezet.

  Subsidie
  Veel warmtepomp ervaringen van klanten zijn positief. Zeker wanneer zij erachter komen dat zij voor subsidie in aanmerking komen. In sommige gevallen kan je een subsidie aanvragen voor het plaatsen van een warmtepomp. Doe daarom onderzoek of dat mogelijk is, daarmee kan je een hoop geld besparen. Op de website van de rijksoverheid staat dat de hoogte van de subsidie afhankelijk is van het soort apparaat en van het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de € 500 en € 2.500.

  Gratis warmtepomp advies?

  Vul uw wensen in en ontvang tot 4 vrijblijvende offertes!

  Offertes vergelijken >

  Ervaringen warmtepomp: waarom niet?

  Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ook warmtepompen hebben (enkele) nadelen. Deze nadelen zijn wel van grotere aard, zoals bijvoorbeeld de installatie- en aanschafkosten, installatie/keuze optie op basis van de woonlocatie en het rendement/terugverdientijd. Lees hieronder meer over deze punten.

  Nadelen

  Installatie- en aanschafkosten

  Rendement/terugverdientijd

  Installatieruimte

  Geluid

  Functioneert slechter in de winter


  Installatie- en aanschafkosten

  Het (laten) installeren van een warmtepomp kan ‘een dure grap’ zijn. Wij hebben in ander artikel de kosten voor verschillende warmtepompinstallaties uitgezet. Het installeren- en aankopen van een warmtepomp begint bij 4.000 euro en kan oplopen tot 25.000 euro of meer. Dit is een heuse investering waar je rekening mee moet houden. Hoewel hoge aanschafkosten natuurlijk een nadeel zijn, zegt het niks over de terugverdientijd. Veel hybride warmtepomp ervaringen van mensen zijn positief omdat deze erg voordelig is.

  Rendement/terugverdientijd
  Net als bij andere duurzame projecten is er een bepaald rendement dat behaald kan worden. Er zijn berekeningen te maken, maar houd er rekening mee dat dit ten alle tijde kan veranderen. Er wordt geschat dat het tussen de 7 en 15 jaar kan duren, voordat een warmtepomp terugverdiend is. Om dit in te korten kan je bijvoorbeeld je binnenmuren isoleren. Doe dit niet in de winter maar in de zomer. Zomers isoleren levert jou namelijk meer voordelen!

  Installatieruimte
  Binnen waterpompen heb je een aantal keuzes in type installatie. Afhankelijk van je type installatie heb je meer of minder ruimte nodig. Doe daarom goed onderzoek of het type installatie dat je wenst wel mogelijk is. Een grond-water installatie zal b.v namelijk alleen mogelijk zijn als je (eigen) grond bezit.

  Geluid warmtepomp ervaringen
  De buitenunit van een warmtepomp kan veel lawaai maken. Dit kan voor geluidsoverlast zorgen bij jouzelf of de buren. Een oplossing hiervoor is om de warmtepomp op een grotere afstand van het huis en de buren te plaatsen, het geluid van de warmtepomp neemt namelijk snel af met de afstand. 

  Warmtepomp ervaringen winter
  Een warmtepomp functioneert in de winter minder efficiënt omdat de temperatuur van de buitenlucht lager is, waardoor het moeilijker wordt om warmte uit de buitenlucht te halen en naar binnen te verplaatsen. Bovendien moet de warmtepomp harder werken om het temperatuurverschil tussen binnen en buiten te overbruggen, wat leidt tot een verminderde prestatie. De warmtepomp ervaringen in de winter zijn dus wat minder in vergelijking met de zomer.

  Is een warmtepomp interessant of niet?

  Je hebt voldoende onderzoek gedaan om te kijken of een warmtepomp iets voor jou is. De warmtepomp voordelen en nadelen heb je tegen elkaar afgezet en nu ga je kijken naar de opties. Wat in elk geval belangrijk is, is het kiezen van een ervaren warmtepomp installateur.

  Hopelijk hebben we je kunnen helpen met het antwoord op de vraag: “Is een warmtepomp interessant of niet?”. Ben je (nu) van plan een warmtepomp te laten plaatsen? Meer weten over de kosten? Vraag dan vandaag nog vrijblijvend een offerte aan van erkende installateurs. Via Offerte.nl brengen we jou in contact met warmtepomp installateurs door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod van installateurs in regio Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Tilburg. 

  Door vrijblijvend een aantal offertes te vergelijken krijg je direct inzicht in de kosten en terugverdientijd. Aan de hand hiervan kan je voor jezelf bepalen of een warmtepomp interessant is.

  Vergelijk offertes >

  Misschien vind je dit ook interessant: