6 belangrijkste warmtepomp voordelen op een rij

Start vergelijken
  1. Home
  2. Warmtepomp
  3. 6 belangrijkste warmtepomp voordelen op een rij
  6 mins leestijd

  Wat zijn de voordelen van warmtepomp?

  Een warmtepomp is een verwarmingssysteem waarmee je op een duurzame manier jouw woning kan verwarmen. De voornaamste reden waarvoor mensen een warmtepomp aanschaffen is omdat je er enorm veel energie en geld mee kan besparen. Daarnaast is net als zonnepanelen en isolatie, het gebruik van een warmtepomp ook nog eens goed voor het milieu!

  Wil je een steentje bijdragen aan het milieu en tegelijkertijd op energiekosten besparen? Dat kan met een warmtepomp! Naast dat je met een warmtepomp jouw huis op een duurzame manier kan verwarmen, brengt deze vorm van verwarming nog vele andere voordelen met zich mee. In dit artikel zetten we alle voordelen van de warmtepomp voor je op een rijtje!

  Voordelen (hybride) warmtepomp

  Voordelen

   (hybride) warmtepomp

  Je bespaart energie

  Een warmtepomp is milieuvriendelijk 

  Een warmtepomp kan naast verwarmen óók koelen

  Je hebt geen gas nodig in combinatie met zonnepanelen

  De waarde van je huis stijgt

  Je ontvangt subsidie bij de aanschaf van een warmtepomp

  Gratis warmtepomp advies?

  Vul uw wensen in en ontvang tot 4 vrijblijvende offertes!

  Offertes vergelijken >

  Wat is een het?

  Een warmtepomp is een verwarmingssysteem waarmee je op een duurzame manier jouw woning kan verwarmen. Een warmtepomp werkt op elektriciteit, er wordt dus geen gas verbruikt. Met gebruik van een warmtepomp daalt jouw gasverbruik, en daarmee ook jouw CO2 uitstoot. De warmtepomp is daarmee een duurzaam alternatief voor de verwarming van jouw huis! Mocht je nou niet geheel van het gas afkunnen, dan is een hybride warmtepomp een goed alternatief! 

  De natuur slaat de warmte van de zon op in de lucht, de aarde en in het grondwater. De warmtepomp maakt slim gebruik van deze opgeslagen warmte. De warmtepomp haalt de opgeslagen warmte namelijk uit de lucht, aarde en grondwater en gebruikt deze als energie om nog meer warmte mee op te wekken. Een warmtepomp produceert warm water dat vervolgens voor radiatoren, vloerverwarming en als warm tapwater gebruikt kan worden.

  Voordelen warmtepomp uitgebreid

  De warmtepomp wint steeds meer populariteit. Maar waarom is dat nu precies? Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen warmtepomp voor je op een rij:

  Je bespaart energie

  De voornaamste reden waarvoor mensen een warmtepomp aanschaffen is de enorme hoeveelheid energie die je ermee bespaart. Een warmtepomp gebruikt de gratis warmte uit de buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Hierdoor kan de warmtepomp, met behulp van een beperkte hoeveelheid stroom voor de pomp, een enorm hoog rendement behalen. Deze besparing zal je duidelijk terug zien op je jaarlijkse energierekening! In combinatie met glas-glas panelen bespaar je zelfs nog meer!

  Milieuvriendelijk

  De traditionele op gas gestookte cv-ketel stoot onwijs veel CO₂ uit in de atmosfeer. Te veel uitstoot van Co2 zorgt voor een verdere opwarming van onze aarde. Door gebruik te maken van een warmtepomp, stoot je zo’n 35 tot 50 procent minder CO2 uit. Met het gebruik van een warmtepomp draag je dus ook bij aan het milieu!

  Naast verwarmen óók koelen

  Het is met een warmtepomp naast verwarmen óók mogelijk jouw woning te koelen. Het proces van de warmtepomp wordt dan omgekeerd. De warmtepomp onttrekt dan de warmte uit de woning en staat deze af aan de buitenlucht. Doordat een warmtepomp jouw huis zowel kan verwarmen als kan koelen, beschik je altijd over comfortabele temperaturen binnenshuis! Daarnaast is vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp een zeer efficiënte en comfortabele manier van het verwarmen en koelen van je woning. Warmtepomp met vloerverwarming is dus een duurzame optie!

  Geen gas nodig in combinatie met PV-panelen

  De hoeveelheid aan gas wordt steeds beperkter en daarmee ook langzaamaan duurder. Een warmtepomp kan met gebruik van PV zonnepanelen compleet gasloos verwarmen. De benodigde elektriciteit voor de pomp kan dan door zonne-energie opgewekt worden. Een volledig energieneutraal huis is op deze manier mogelijk!

  Waardevermeerdering van je huis

  De aanschaf van een warmtepomp zorgt ervoor dat je huis meer waard wordt. Met een warmtepomp wordt je huis energiezuiniger en kan jouw energielabel wel 1 tot 2 stappen verbeteren. Woningen met energielabel A leveren gemiddeld 10% meer op bij de verkoop dan identieke woningen met een lager energielabel. Op deze manier verdien je de warmtepomp dus ruim terug! Om de warmtepomp goed te laten functioneren, adviseren wij wel om jaarlijks een controlebeurt uit te voeren. Het onderhoud van de warmtepomp draagt bij aan een lange levensduur.

  Je ontvangt subsidie

  Met het aanschaffen van een warmtepomp kan je in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie (InvesteringsSubsidie Duurzame Energie). De hoeveelheid subsidie die je ontvangt is afhankelijk van de capaciteit van jouw warmtepomp. De subsidie varieert gemiddeld tussen de € 1.700 tot € 5.300,-. Door middel van deze subsidie wordt de investering in een warmtepomp een stuk kleiner en de terugverdientijd korter.

  Ondanks de vele voordelen die een warmtepomp biedt, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Klik hier voor meer informatie.
  Lees de voordelen en nadelen van een warmtepomp type vooral goed door en weeg ze tegen elkaar af. Dit kan helpen bij het maken van je keuze!

  Warmtepomp aanschaffen

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met warmtepomp installateurs door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod van installateurs in regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den haag. Bekijk de selectie en vraag direct vier offertes op om te vergelijken.

  Overtuigd van de vele voordelen van de warmtepomp en benieuwd wat het jou precies zal kosten? Vul dan nu vrijblijvend ons formulier in. Op basis van jouw wensen matchen wij je aan een aantal warmtepomp specialisten. Zij sturen je een vrijblijvende offerte gevormd naar jouw wensen. Op deze manier kun je makkelijk een aantal warmtepomp offertes vergelijken en zelf besluiten welke volgens jou de beste deal is. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

  Vul nu je gegevens in en zorg dat ook jij je woning op een duurzame manier kan gaan verwarmen!

  Offertes vergelijken >

  Veelgestelde vragen

  Wat zijn de voordelen van warmtepomp?

  – Je bespaart energie
  – Duurzaam
  – Kan naast verwarmen ook koelen
  Subsidie beschikbaar. Ook is er subsidie beschikbaar voor bijvoorbeeld vloer– en dakisolatie
  – Lange levensduur; Onderhoud warmtepomp moet wel jaarlijks plaatsvinden

  Is verwarmen met een warmtepomp goedkoper dan gas?

  Verwarmen met een warmtepomp is aanzienlijk goedkoper dan gas. Met een volledig elektrische warmtepomp, maak je geen gebruik meer van gas. Met een hybride warmtepomp verminder je je gasverbruik met maarliefst 60%. Je bespaart gemiddeld zo’n €1.000 per jaar. We raden je aan om de investering van elk type warmtepomp af te wegen met de besparing die daarmee gepaard gaat. Zo heb je helder wat het rendement is, en dus ook wanneer je de investering hebt terugverdiend. Benieuwd naar de kosten? Klik hier voor het artikel

   Misschien vind je dit ook interessant: