error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right
Hoe specifieker jouw omschrijving, hoe accurater de offertes zullen zijn
Jouw e-mailadres wordt alleen gebruikt om offertes te versturen
Een geldig telefoonnummer is verplicht om de aanvraag te valideren

Geheel gratis & vrijblijvend

Tevreden zakelijke gebruikers

Arboned KLM Basic Fit Loods 5 PostNL Rabobank

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 5 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

Zoekt u een betrouwbare en betaalbare accountant? Via Offerte.nl vindt en vergelijkt u offertes van erkende (register-)accountants om ieder financieel project professioneel op te pakken. Met een simpele aanvraag, ontvangt u binnen 24 uur, 5 offertes en u kiest zelf of en met welke accountant u in zee gaat.

Een accountant kost geld, maar een goede accountant levert uw bedrijf juist geld op. Naast het controleren van de boekhouding en het opstellen van jaarrekeningen, zorgt een accountant met het juiste advies voor een besparing in uw bedrijfskosten. Een professionele (register-)accountant is dus onmisbaar voor het voeren van een correcte bedrijfsadministratie.

Waarom een accountant inhuren?

Om de administratie van een bedrijf goed te kunnen controleren moet uw accountant iedere afdeling van uw organisatie goed kennen. De administratie zit nu eenmaal in elke laag van uw organisatie en niet alleen op de afdelingen waar de boekhouding wordt gedaan. Natuurlijk kunt u uw eigen boekhouding voeren en controleren. Het voordeel van een accountant is dat hij/zij vaak extra zekerheid toevoegt aan de verstrekte financiële bedrijfsinformatie.

 • bedrijfsadministratie
 • Samenstellen van jaarrekeningen
 • Periodieke financiële rapportages
 • Boekhouding opzetten
 • Administraties verzorgen
 • Aangifte omzetbelasting
 • Verloning personeel

5 tips om te besparen op uw accountant offertes

 1. Geef duidelijk aan wat u van de accountant verwacht
 2. Wanneer worden welke werkzaamheden uitgevoerd
 3. Over de prijs valt te onderhandelen.
 4. Worden er garanties afgegeven?
 5. Vergelijk offertes gratis via Offerte.nl.

Uw administratie zelf of door een accountant laten uitvoeren?

Een accountant is een bekwaam persoon die gespecialiseerd is in het geven van financieel bedrijfsadvies aan zijn of haar klanten. Dit advies kan betrekking hebben op vele terreinen. U kunt denken aan managementadvies, uw financiële administratie, uw organisatie zelf en fiscale aangelegenheden. Een accountant moet over brede financiële en economische kennis beschikken. Een accountant is eigenlijk een soort dokter voor bedrijven, die, indien nodig u doorstuurt naar een specialist.

De voordelen van een professionele accountant

 1. Breed opgeleid; heeft kennis van belastingen, administraties en bedrijfseconomische kwesties.
 2. Educatieverplichting; uw accountant is altijd op de hoogte van relevante economische ontwikkelingen.
 3. Een accountant is verplicht zich te houden aan vastgestelde beroeps- en gedragsregels.
 4. Altijd op tijd uw financiële aangeleverd bij de belastingdienst.

Wat kost een accountant?

Als je een accountant in dienst wilt nemen is het goed om te kijken naar wat een accountant kost. Het prijsverschil begint al bij de rechtsvorm van uw organisatie. Heeft u bijvoorbeeld een eenmanszaak of een BV? Een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid (eenmanszaak en VOF) zijn vaak stukken goedkoper uit dan een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid (NV en BV). Per uurtarief kan dat soms wel €100,- schelen. Dit komt doordat een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid een ingewikkelde rechtsvorm is met een complexe bedrijfsadministratie.

Wilt u weten welke tarieven voor u gelden en wat een accountant kost? Vraag vrijblijvend een offerte aan, ontvang 5 offertes per e-mail en kies zelf de beste accountant.

Openbaar, interne of overheid-accountant?

In Nederland kennen we verschillende soorten accountants. Deze worden onderverdeeld in een viertal groepen.

 1. Allereerst is er de openbaar accountant. Deze openbaar accountant werkt bij een accountantskantoor of is een zelfstandig accountant.
 2. Als tweede is er een interne accountant. Deze interne accountant werkt bij een bedrijf of organisatie op de accountantsafdelingen.
 3. Als derde is er de overheidsaccountant. Deze werkt bij de overheid op een accountantsafdeling. Of de overheidsaccountant werkt voor de belastingdienst.
 4. Als laatste is er de accountant in business. Deze werkt niet als een accountant. De accountant in business heeft een andere functie bij het bedrijf of organisatie. Hij verzorgt bijvoorbeeld de administratie of is directeur.

Vraag uw accountant offertes aan, vergelijk en bespaar!

Het is erg belangrijk dat u een betrouwbare en transparante accountant inhuurt. Zeker in tijden van economische crisis is wederzijds vertrouwen noodzakelijk. U moet de wetten en (on)mogelijkheden van uw financiële bedrijfsvoering goed kunnen doorgronden. Een goede accountant voert dus niet alleen het werk uit dat u heeft uitbesteed, maar biedt daar waar nodig het juiste advies voor een gestructureerde financiële administratie.

Het aanvragen van offertes is ideale manier om met uw toekomstige accountant in contact te komen. U kunt direct de aangeboden dienstverlening van meerdere accountants vergelijken en veel geld besparen.

Hoe ontvangt u maatwerk offertes? Gebruik Offerte.nl. Offerte.nl biedt u de mogelijkheid om makkelijk en snel offertes aan te vragen bij verschillende accountants tegelijk. Wat u moet doen is het aanvraagformulier in vullen en wij doet de rest. U ontvangt binnen 24 uur, 5 relevante offertes van wettelijk erkende accountants in uw regio.

Bij vragen neem contact met ons op

Telefonisch

088 - 771 23 45

Ben jij zelf een accountant?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Wat doet een accountant?

Misschien ben je wel bekend met de term accountants. Of heb je deze naam wel eens gehoord? Veel mensen weten niet wat het begrip of beroep inhoudt.

Lees meer