Accountant offerte? Vergelijk accountants

Start vergelijken
  1. Home
  2. Accountant
  4 mins leestijd

  Ben je op zoek naar een goede accountant? Via Offerte.nl kun je gratis en vrijblijvend accountants vergelijken. Vul het formulier in en vergelijk tot 3 accountant offertes.

  Als (beginnende) ondernemer heb je al vrij vlug te maken met kwesties over geld- en belastingzaken. De BTW, facturen, aangiften, aanslagen: het zijn essentiële onderdelen binnen je onderneming, maar het liefst wil je hier zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Het is daarom verstandig om een accountantskantoor in te schakelen. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook geld.

  In dit artikel lees je alles over de werkzaamheden van een accountant, accountant tarieven en het overstappen van accountant met Offerte.nl.

  Wat doet een accountant?

  Een accountant heeft 2 belangrijke werkzaamheden. Enerzijds helpt een accountant je met alle financiële vraagstukken binnen een bedrijf. Vragen over de administratie of de belastingaangiftes. Voor een accountant is dit geen probleem. Sterker nog, een goede accountant adviseert je pro-actief om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk geld innenhoudt binnen je bedrijf, en zo min mogelijk geld moet afstaan voor belastingen.

  Een andere taak is het controleren van de financiële situatie en eventueel de jaarrekening. Banken en verzekeraars vragen soms om een verklaring van een accountantskantoor, omdat dit aantoont hoe betrouwbaar de jaarrekening van een onderneming is, of dat de overheidsuitgaven op een nauwkeurige manier worden verantwoord.

  Beschermd beroep De betrouwbaarheid van een accountantskantoor komt vooral voort uit het feit dat het een wettelijk beschermd beroep is. Niet iedereen mag zich zomaar een accountant noemen. Je verkrijgt de titel slechts, als je een volledige opleiding en enkele jaren praktijk ervaring hebt afgerond. In Nederland bestaan er twee accountantstitels, te weten de accountant-administratieconsulent en de registeraccountant. Een accountant-administratieconsulent heeft een HBO opleiding Accountancy afgerond, terwijl de registeraccount een diploma in Accountancy op de universiteit heeft behaald.

  Bij Offerte.nl zijn er alleen accountants aangesloten die uiteraard geregistreerd zijn in het officiele registeren. Een accountant bedrijf vergelijken via ons is dan ook betrouwbaar en gaat erg snel.

  [CTA_BUTTON]

  Wanneer heb je een accountant nodig?

  “Wanneer heb je een accountant nodig?” is een van de meestgestelde vragen die wij binnenkrijgen. We moeten hierbij een onderscheid maken tussen de vraag wanneer een accountant verplicht is en wanneer je er een nodig hebt. Allereerst behandelen we de vraag wanneer je een accountant nodig hebt.

  Als jij veel verschillende inkomstenbronnen hebt, personeel in dienst hebt en weinig tijd of kennis hebt van de administratieve regels en wetgeving, is een boekhouder of accountant erg handig.

  Wanneer is een accountant verplicht?

  Een accountant is verplicht in het geval jouw bedrijf wettelijk gecontroleerd moet worden. Dit heet een accountantscontrole. Een accountantscontrole is verplicht voor bedrijven die aan minimaal 2 van de volgende 3 kenmerken voldoen;

  • Je bedrijf heeft een omzet van 12 miljoen Euro of meer
  • De waarde van de activa van je bedrijf bedraagt 6 miljoen Euro of meer
  • Je bedrijf heeft minimaal 50 personeelsleden in dienst

  Voldoet jouw bedrijf aan minimaal 2 van bovenstaande kenmerken? Dan dient er elk jaar een accountantsverklaring te worden opgemaakt.

  Accountant vergelijken via Offerte.nl

  Via ons platform vraag je eenvoudig aan accountant offerte aan bij 3 verschillende accountantskantoren. Het voordeel hiervan is dat je op een overzichtelijke en vrijblijvende manier accountants kunt vergelijken. Bij het vergelijken van een accountant vul je eerst het formulier in. Deze bevat een 6-tal vragen. Deze vragen helpen ons om je met de juiste accountants te matchen.

  We vragen je onder andere naar de bedrijfsvorm van je onderneming (eenmanszaak, BV, VOF, stichting, etc.). Ook kun je aangeven hoeveel werknemers er in het bedrijf actief zijn en voor welke werkzaamheden je de boekhouder wil inzetten.

  Op basis van hoe jij de vragen beantwoordt wordt je gematcht met 3 accountantkantoren die het best aansluiten bij jouw behoeften.

  Ontvang nu 3 gratis offertes

  Ben je benieuwd wat een accountantskantoor voor jouw onderneming kan betekenen of wil je graag overstappen? Met Offerte.nl vind je het juiste kantoor uit de regio. Geef je gegevens op en Offerte.nl selecteert de beste accountantskantoren in de omgeving. Zij sturen je daarna een vrijblijvende offerte op maat. Jij hebt vervolgens de keuze om met het meest geschikte kantoor in zee te gaan. Vul nu je gegevens in en zorg dat de administratie van jouw onderneming op rolletjes loopt.

  Veelgestelde vragen
  Wanneer heb je een accountant nodig?
  Een accountant is verplicht in het geval je balanstotaal meer dan 4.4 miljoen euro betreft. De meeste ondernemers besluiten echter om gebruik te maken van een accountant omdat deze er voor zorgt dat een bedrijf veel geld bespaart.

  Waarin verschilt een accountant van een boekhouder?
  Het grootste verschil is dat de naam accountant een beschermde titel is. Niet iedereen mag zich dus zomaar een accountant noemen, terwijl dit bij boekhouders niet wettelijk is geregeld. Er zijn nog een aantal verschillen maar vaak zijn accountants actief voor de grotere bedrijven.

  Wat kost een accountant?
  Dit hangt af van veel dingen af, waaronder de diensten die je wil afnemen. Gaat het alleen om het laten opstellen van een jaarrekening of gaat het om vaste werkzaamheden? Daarnaast is het goed om te weten dat iedere accountant een eigen tarief hanteert. Vergelijk direct en ontvang nu tot 3 gratis offertes van accountants op basis van jouw wensen.

  Lees meer over onze categorieën