Wil jij je facturen voorfinancieren? Kies dan voor de beste factoring. Offerte.nl helpt je met het vergelijken van factoring. Een voordelige deal sluiten? Vul je vrijblijvende aanvraag in en ontvang tot 3 verschillende factoring offertes. Zo vind je een factoringmaatschappij die bij je past.

Inhoudsopgave

Wat is factoring?

Factoring is een financieringsvorm waarbij jij de door jou verstuurde facturen direct betaald krijg, zonder dat je hierop hoeft te wachten. De factoringmaatschappij maakt direct het geld naar jou over. Ook zorgt de factoringmaatschappij er voor dat het geld door de klant betaald wordt.

Er zijn 2 verschillende soorten factoring. Hieronder behandelen we de verschillen:

American factoring

American factoring wordt voornamelijk gebruikt door ZZP'ers en eenmanszaken. Bij deze vorm van debiteuren factoring kies je per factuur of je dit wil inzetten of niet. Zo houdt je de volledige controle in eigen handen en kan je ervoor kiezen om factoring alleen in te zetten voor klanten die een lange betaaltermijn hanteren. Vaak betaal je bij deze vorm een vast percentage van het factuurbedrag. Omdat deze kosten kunnen verschillen per factoringmaatschappij is het goed om dit in overweging te nemen.

Via onze website kan je makkelijk vergelijken en ontvang je offertes van de beste factoring. Geheel vrijblijvend en gratis uiteraard.

Traditionele factoring

Traditionele factoring wordt voornamelijk gebruikt door grote bedrijven. Bij deze vorm wordt factoring toegepast over elke factuur. De tarieven zijn over het algemeen lager maar ook minder transparant. Deze zijn namelijk afhankelijk van de totale omzet.

Wanneer is factoring zinvol?

Factoring is zinvol voor ondernemers die de cashflow willen verbeteren of te maken hebben met klanten die lange betaaltermijnen hanteren of vaak te laat betalen. Ook wanneer er veel tijd besteed wordt aan debiteurenbeheer is dit een uitstekende oplossing.

Zit jij vaak te wachten op geld van je opdrachtgevers voordat je jouw eigen kosten kan betalen? Factoring aanvragen bij ons is volledig vrijblijvend. Laat je wensen en gegevens achter en ontvang tot 3 prijsvoorstellen in je mailbox.

Voordelen en nadelen

Zoals alles in het leven zitten er zowel voordelen als nadelen aan factoring.

Voordelen ontvang je geld binnen 24 uur je loopt minder risico minder kwijt tijd aan debiteuren

Nadelen je houdt netto iets minder over de factoringmaatschappij krijgt inzicht in je facturen

Factoring kosten

Hoe zitten de factoring kosten in elkaar? Dat hangt af van welke factoringmaatschappij en welke vorm je kiest. Uiteraard kan je via ons verschillende factoring vergelijken maar het is goed om vooraf te weten waar je rekening mee kan houden. De kosten voor factoring voor ZZP ligt vaak rond de 4% tot 5% van het factuurbedrag.

Voor grote bedrijven worden de factoring kosten berekend aan de hand van de omzet. Bekijk nu wat de beste factoring voor jouw onderneming is door de factoring kosten op te vragen via ons formulier.

Factoring vergelijken? Vind de beste factoringmaatschappij

Hoe werkt het? Heel simpel. Vul je aanvraag in en je ontvangt tot 3 vrijblijvende voorstellen van factoringmaatschappijen die jouw facturen willen voorfinancieren. Je bent nergens toe verplicht maar wij helpen je graag met het vinden van de beste factoring. Daarnaast is het belangrijk dat je niet teveel betaald en is vergelijken altijd de juiste strategie. Wij helpen je graag!