Factoring vergelijken? Vind de beste factoringmaatschappij

Start vergelijken
  1. Home
  2. Factoring
  3 mins leestijd

  Wil jij je facturen voorfinancieren? Kies dan voor de beste factoring. Offerte.nl helpt je met het vergelijken van factoring.

  Een voordelige deal sluiten? Vul je vrijblijvende aanvraag in en ontvang tot 3 verschillende factoring offertes. Zo vind je een factoringmaatschappij die bij je past.

  Informatie

  Soorten factoring?

  Voor je begint met factoring vergelijken is het goe dom te weten dat er 2 soorten factoring zijn. Factoring is een financieringsvorm waarbij jij de door jou verstuurde facturen direct betaald krijg, zonder dat je hierop hoeft te wachten. De factoringmaatschappij maakt direct het geld naar jou over. Ook zorgt de factoringmaatschappij er voor dat het geld door de klant betaald wordt.

  Er zijn 2 verschillende soorten factoring. Hieronder behandelen we de verschillen:

  American factoring

  American factoring wordt voornamelijk gebruikt door ZZP’ers en eenmanszaken. Bij deze vorm van debiteuren factoring kies je per factuur of je dit wil inzetten of niet. Zo houdt je de volledige controle in eigen handen en kan je ervoor kiezen om factoring alleen in te zetten voor klanten die een lange betaaltermijn hanteren. Vaak betaal je bij deze vorm een vast percentage van het factuurbedrag. Omdat deze kosten kunnen verschillen per factoringmaatschappij is het goed om dit in overweging te nemen.

  Via onze website kan je makkelijk en ontvang je offertes van de beste factoring. Geheel vrijblijvend en gratis uiteraard.

  Traditionele factoring

  Traditionele factoring wordt voornamelijk gebruikt door grote bedrijven. Bij deze vorm wordt factoring toegepast over elke factuur. De tarieven zijn over het algemeen lager maar ook minder transparant. Deze zijn namelijk afhankelijk van de totale omzet.

  Waarom factoring

  Wanneer is factoring zinvol?

  Factoring is zinvol voor ondernemers die de cashflow willen verbeteren of te maken hebben met klanten die lange betaaltermijnen hanteren of vaak te laat betalen. Ook wanneer er veel tijd besteed wordt aan debiteurenbeheer is dit een uitstekende oplossing.

  Zit jij vaak te wachten op geld van je opdrachtgevers voordat je jouw eigen kosten kan betalen? Factoring aanvragen bij ons is volledig vrijblijvend. Laat je wensen en gegevens achter en ontvang tot 3 prijsvoorstellen in je mailbox.

  Voordelen en nadelen

  Zoals alles in het leven zitten er zowel voordelen als nadelen aan factoring.

  Voordelen

  • ontvang je geld binnen 24 uur
  • je loopt minder risico
  • minder kwijt tijd aan debiteuren

  Nadelen

  • je houdt netto iets minder over
  • de factoringmaatschappij krijgt inzicht in je facturen

  Beste factoring bedrijf van Nederland?

  Factoring is alleen interessant als je volledig vertrouwen hebt in het factoring bedrijf. Wij helpen je dan ook graag met het vinden van het beste factoring bedrijf van Nederland. In het formulier geef je aan wat je belangrijk vindt. Vervolgens matchen wij je met de 3 beste factoring partners passend bij jouw situatie.

  Kosten

  Factoring kosten

  Hoe zitten de factoring kosten in elkaar? Dat hangt af van welke factoringmaatschappij en welke vorm je kiest. Uiteraard kan je via ons verschillende factoring vergelijken maar het is goed om vooraf te weten waar je rekening mee kan houden. De kosten voor factoring voor ZZP ligt vaak rond de 4% tot 5% van het factuurbedrag.

  Voor grote bedrijven worden de factoring kosten berekend aan de hand van de omzet. Bekijk nu wat de beste factoring voor jouw onderneming is door de factoring kosten op te vragen via ons formulier.

  Factoring vergelijken

  Factoring vergelijken

  Hoe werkt factoring vergelijken via Offerte.nl? Het is heel simpel. De beste factoring bedrijven zijn aangesloten bij ons. Wij sluiten alleen factoring partners aan die goed staan uitgeschreven en eerlijke tarieven hanteren.

  Door het formulier in te vullen komt je aanvraag bij ons terecht. Wij bekijken je aanvraag en matchen deze met factoring partners die het best bij jouw wensen aansluiten. Zij sturen je een op maat gemaakt voorstel toe. Neem deze uitgebreid door en bekijk of factoring de ideale oplossing is voor jouw onderneming.

  Je bent nergens toe verplicht maar wij helpen je graag met het vinden van het beste factoring bedrijf. Factoring vergelijken bespaart niet alleen geld maar ook kostbare tijd!

  Lees meer over onze categorieën