De knoop is doorgehakt: Jij (of jullie) gaan verhuizen! De gedachte aan verhuizen alleen al kan je veel stress geven. Waar begin je, hoeveel tijd moet je ervoor uittrekken, wie kan je allemaal benaderen uit je vriendenkring om te helpen. Dit zijn veel logistieke problemen die veel tijd kosten en je constant bezig houden. Het inschakelen van een verhuisbedrijf voorkomt veel stress en tijd.

Inhoudsopgave

Wanneer je een verhuisbedrijf gaat inschakelen is het raadzaam om verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Allereerst zal je opmerken dat veel verhuisbedrijven verschillende tarieven hanteren. Behalve de prijs zijn er nog meer zaken waarin verhuizers van elkaar verschillen.

Wat doe jij, wat doet het verhuisbedrijf?

Het ene verhuisbedrijf pakt ook je huisraad in, terwijl het andere verhuisbedrijf daar weer een toeslag voor vraagt. In dit artikel vertellen we jou waar je allemaal rekening mee moet houden als je gaat verhuizen en geven we je enkele tips als je kiest voor het inschakelen van een verhuisbedrijf.

Voordelen verhuisbedrijf inschakelen

Wanneer je je verhuizing overdraagt aan een verhuisbedrijf, hoef je zelf niet meer de hele organisatie en fysieke arbeid in je verhuizing te stoppen. Dat scheelt een boel stress. Een ander bijkomend voordeel is dat de meeste verhuisbedrijven verzekerd zijn voor schade aan je spullen die tijdens het verhuizen zijn ontstaan.

Desalniettemin zijn verhuizers professionals die dagelijks mensen over laten gaan naar een nieuwe woning. Ze beschikken over alle handige materialen die er maar voorhanden zijn om het verhuizen te vergemakkelijken. Je mag er dan ook vanuit gaan dat je verhuizing in goede handen is.

Alle voordelen op een rij;

 • je hoeft zelf geen zware lichamelijke inspanning te verrichten
 • je hoeft geen vrienden of familie te vragen om hulp
 • je bent verzekerd tegen spullen die kapot gaan tijdens de verhuizing
 • geen stress
 • je hoeft geen bus te huren
 • het verhuisbedrijft neemt alle zorgen uit handen

verhuisbedrijf vinden

Gemiddelde kosten verhuisbedrijf

De kosten voor het verhuizen zijn van meerdere factoren afhankelijk. Over het algemeen hanteren verhuisbedrijven een prijs per kubieke meter. Hoe meer spullen je netjes in dozen stopt, hoe gunstiger dat voor de prijs is. Het laten inpakken in dozen kun je ook door het bedrijf laten doen. Ook loont het om grote meubels te demonteren waar dat mogelijk is. Zo verminder je de volume van je huisraad en dus ook de kosten.

Verder zijn de onderstaande factoren vaak van invloed op de kosten;

 • De hoeveelheid van je huisraad
  Verhuisbedrijven berekenen jouw te verhuizen spullen in kubieke meters.

 • Van en naar welke verdiepingen van je oude en nieuwe woning moeten jouw spullen worden verplaatst? Hoe meer trappen de verhuizers moeten belopen, hoe hoger de kosten.

 • Laat je het verhuisbedrijf je spullen inpakken?
  In de meeste gevallen ben je hiervoor een meerprijs kwijt

 • Is er demontagewerk te doen voor de verhuizers?
  Sommige grote meubels moeten eerst gedemonteerd worden voordat ze vervoerd kunnen worden. Als je de demontage aan de verhuizers overlaat, is hier meestal een meerprijs aan verbonden.

 • De toegankelijkheid van je oude en nieuwe woning
  In sommige gevallen moet een verhuislift worden ingehuurd om enkele grote spullen van hoger gelegen verdiepingen te vervoeren.

 • De afstand tussen je oude en nieuwe woning
  Verhuisbedrijven hanteren doorgaans een vaste prijs per kilometer tussen je oude en nieuwe woning.

 • De regio waarin je verhuist
  Prijzen kunnen sterk verschillen tussen het verhuizen binnen de provincie Friesland of binnen de randstad.

 • De dag van verhuizen (doordeweeks of op zondag)
  Wanneer je een verhuisbedrijf gaat inschakelen op een doordeweekse dag, ben je goedkoper uit dan wanneer je dat in het weekend laat doen. De verhuizers krijgen namelijk een extra toeslag voor het werken in het weekend

Welke taken kan een verhuisbedrijf voor je uit handen nemen

Een verhuisbedrijf neemt al het zware fysieke werk van je over. Dit betekent dus geen spierpijn en rugklachten achteraf. Behalve het sjouwwerk, kan het verhuisbedrijf ook het tijdrovende inpakwerk van je uit handen nemen. Dit scheelt je alweer uren werk.

Nog een belangrijk aspect van verhuizen, is het vervoeren van je spullen. Veel schade tijdens verhuizen ontstaat niet alleen tijdens het tillen, maar ook tijdens het transport. Verhuizers zijn professionals die goed weten hoe ze jouw spullen moeten stapelen in de verhuiswagen. Ze zijn ook deskundig met het vervoer van kostbare spullen. Ze doen dit dagelijks en zijn gewend aan het anticiperen op verkeerssituaties.

Wat kun je zelf doen om te besparen op de kosten van je verhuizing

Als je wilt besparen op verhuizen, kun je ervoor kiezen om zelf je spullen in te pakken. Zorg er dan gelijk voor dat de dozen bij de ingang van je woning staan. Ook is het goed om rekening te houden met de dag waarop je wil verhuizen. Wanneer je verhuist op een doordeweekse dag, ben je goedkoper uit. Een derde bezuinigingstip op verhuizen is het vergelijken van meerdere verhuisbedrijven met elkaar. Zo bespaar je altijd op de kosten.

Hoe werkt het vergelijken van verhuisbedrijven op offerte.nl

Op Offerte.nl kun je meerdere verhuisbedrijven vergelijken om zo de voordeligste prijs voor jouw verhuizing te vinden. Vul op de website al je behoeftes en wensen in aangaande jouw verhuizing en wij checken èn matchen je met verhuisbedrijven. Zo brengen wij jou in contact met verhuisbedrijven waar jij vervolgens de offertes van ontvangt.

Veel succes met verhuizen en veel plezier op je nieuwe stek!

Veelgestelde vragen

Welke werkzaamheden neemt een verhuisbedrijf uit handen?
Dat hangt helemaalvan jezelf af. Je kunt ervoor kiezen om alleen het zware werk door de verhuizers te laten doe. Je kunt echter ook alle spullen door de verhuizers laten inpakken. De keuze is aan jou.

Wat kost een verhuisbedrijf?
De kosten zijn voornamelijk gebaseerd op het aantal m2 van de spullen. Ook zijn de kosten gebaseerd op het voorbereidend werk wat jij zelf doet. Als je zelf de spullen vooraf inpakt en meubels demonteert bespaar je veel kosten.

Hoe kan Offerte.nl helpen?
Verhuisbedrijven door het hele land zij aangesloten bij Offerte.nl. Wil jij niet teveel betalen? Geef je wensen aan en ontvang 6 gratis offertes in je mailbox.