Verhuisbedrijf kosten; informatie, tips en meer

Start vergelijken
  1. Home
  2. Verhuisbedrijf
  3. Verhuisbedrijf kosten; informatie, tips en meer
  5 mins leestijd

  Een verhuisbedrijf kan ingehuurd worden om je te ondersteunen tijdens de verhuizing. Verhuisbedrijf kosten voor een niet erkend verhuisbedrijf liggen gemiddeld tussen de €25 tot €30 euro per uur. De kosten voor een erkend verhuisbedrijf liggen gemiddeld tussen de €30 en €50 euro per uur.

  De verhuisbedrijf kosten liggen gemiddeld tussen de €300 en €2000.  Wel zijn er een aantal factoren die de kosten voor jouw verhuizing beïnvloeden, zoals: het inhuren van een erkend of niet erkend verhuisbedrijf, de afstand tussen jouw huidige en nieuwe woning, ‘s weekends of doordeweeks verhuizen, enzovoorts. 

  In dit artikel leggen we uit hoe je de prijs van een verhuisbedrijf kunt beïnvloeden en op welke prijzen je ongeveer kunt rekenen.

  Wat kost een verhuisbedrijf?

  Gemiddelde kosten verhuisbedrijf

    Kosten verhuisbedrijf (niet erkend) Kosten verhuisbedrijf (erkend)
  Uurtarief €25 – €30 per uur €30 – €50 per uur
  Optionele extra diensten

  €40 per uur – inpakken van verhuisdozen
  €60 per uur – gebruik verhuislift

   

  Een verhuisbedrijf inhuren?
   

  Vraag vrijblijvend tot 4 offertes op en vergelijk de kosten!

   

  Vrijblijvend offertes opvragen >

   

  Hoe zijn de verhuisbedrijf kosten opgebouwd?

  Tarieven van een Erkend of Niet erkend verhuisbedrijf 

  Verhuisbedrijf tarieven van erkende verhuisbedrijven liggen een stuk hoger dan de tarieven van niet-erkende verhuisbedrijven. Dat heeft grotendeels te maken met de geleverde kwaliteit, de garanties en de dekking.

  Een erkend verhuisbedrijf bezit over een certificaat dat de kwaliteit van het bedrijf garandeert. Wanneer je voor jouw verhuizing kiest voor een erkend verhuisbedrijf ben je verzekerd van:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Garantie en dekking tegen schade

  Goed opgeleide verhuizers

  Inzicht in algemene voorwaarden zodat je precies weet waar je aan toe bent

   

  De verhuiskosten voor een erkend verhuisbedrijf liggen gemiddeld tussen de €30 en €50 euro per uur.

  Een niet erkend verhuisbedrijf hanteert lagere prijzen voor het uitvoeren van een verhuizing. Dit hoeft niet te betekenen dat zij het slechter doen als een erkend verhuisbedrijf, ze beschikken alleen niet over het kwaliteitscertificaat waardoor je niet meteen zeker bent van de kwaliteit van het bedrijf.

  De verhuis kosten voor een niet erkend verhuisbedrijf liggen gemiddeld tussen de €25 tot €30 euro per uur.

  TIP! Lees van een niet erkend verhuisbedrijf eerst de recensies of vraag naar ervaringen met het bedrijf in jouw omgeving, zo krijg je toch nog een idee bij de kwaliteit van de verhuizing die zij bieden!

  Woningsoort

  Verhuisbedrijven berekenen hun prijzen aan de hand van het aantal kubieke meters van jouw huidige huis, daarom verschillen de kosten voor een verhuisbedrijf per woningsoort. Hoe hoger het aantal kubieke meters, hoe hoger de kosten.

  Type woning

  Gemiddelde totale kosten

  Villa

  +/- €1.300,-

  Rijtjeshuis

  +/- €600,-

  Appartement

  +/- €300,-

   

  • Voor villa liggen de totale kosten van een verhuisbedrijf gemiddeld rond de €1300 euro
  • Voor rijtjeshuis liggen de totale kosten van een verhuisbedrijf gemiddeld rond de €600 euro
  • Voor appartement liggen de totale kosten van een verhuisbedrijf gemiddeld rond de €300 euro

  Afstand tussen oude en nieuwe huis

  Voor een verhuizing binnen een straal van 30 km worden de kosten per kilometer meestal vergoed door het verhuisbedrijf. Voor een verhuizing buiten de straal van 30 km, rekenen ze wel extra kosten. Dit doen ze omdat het verhuisbedrijf dan meer tijd en kosten kwijt is aan de reis. De extra reiskosten liggen gemiddeld tussen de €0,50 of €1,00 euro per extra gemaakte kilometer door het verhuisbedrijf.

  Kosten verhuisbedrijf tijdens het weekend of doordeweeks

  Of je doordeweeks of in het weekend wil verhuizen is ook van invloed op de prijs van het verhuisbedrijf. De kosten van een verhuizing liggen in het weekend gemiddeld iets hoger dan op een doordeweekse dag. Dit heeft te maken met verhuizers hun recht op weekendtoeslag. Op zaterdag en zondag kan je rekenen op een extra 25% bovenop het uurtarief.

  Zelf inpakken of laten inpakken

  Wanneer je geen omkijken wil hebben naar het inpakken van alle verhuisdozen, kan je ervoor kiezen jouw spullen in te laten pakken door het verhuisbedrijf. Dit kost dit je gemiddeld rond de €40 extra per uur.

  Gebruik verhuislift

  Verhuis je naar een bovenverdieping of verhuis je van een bovenverdieping? Dan kan het huren van een verhuislift handig zijn. Met een verhuislift verhuis je gemakkelijk alle spullen via het raam van een hogere verdieping naar de begane grond en andersom. Het huren van een verhuislift kost gemiddeld 60 euro per uur inclusief verhuizers.

  Hoe kan ik besparen op verhuiskosten?

  De kosten voor een verhuizing kunnen al snel oplopen, hieronder een aantal tips om te besparen op je verhuiskosten:

  Vraag vrienden en familie om hulp, dit scheelt in het aantal verhuizers dat je zal moeten inhuren voor de verhuizing.

  (De)monteer de meubels zelf, dit kost jezelf wat tijd en energie maar bespaart op manuren van de verhuizers.

  Verplaats ingepakte dozen alvast naar de begane grond,  dit bespaart uren voor de verhuizers.

  Kies een verhuizer uit je eigen regio, de verhuizer hoeft dan minder kilometers af te leggen om bij jou te komen, dus je betaalt geen of minder voorrijkosten.

  Verhuis doordeweeks, in het weekend zijn verhuisbedrijven duurder, omdat de verhuizers wettelijk recht hebben op een weekendtoeslag op hun uurloon.

  Huur verhuisdozen in plaats van ze te kopen, dit is goedkoper dan ze te kopen.

  Vergelijk meerdere offertes, zo kun je de voordeligste uitkiezen.

   

  Wat kost een verhuizer mij?

  Wat kost een verhuizer in jouw geval? Ben jij benieuwd naar de kosten voor een verhuisbedrijf? Dan kan het interessant zijn een aantal offertes van verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je daarbij helpen!

  Via Offerte.nl ontvang je diverse op maat gemaakte offertes van verhuisbedrijven bij jou uit de regio. Vul nu je persoonlijke gegevens en wensen in op ons formulier en wij gaan voor je aan de slag om de meest geschikte bedrijven te selecteren. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte waarna jij kan beslissen met wie je in zee wil gaan.
   

  Vul nu ons formulier in en zorg ervoor dat jouw verhuizing op rolletjes verloopt!

  Vrijblijvend offertes opvragen >

  Veelgestelde vragen

  Wat kost verhuizen per uur?

  Het antwoord op de vraag “Wat kost verhuizen per uur?” ligt tussen de €25 tot €30 euro per uur voor een niet-erkende verhuizer. De kosten voor een erkend verhuisbedrijf liggen gemiddeld tussen de €30 en €50 euro per uur.

  Hoelang duurt een verhuizing gemiddeld?

  Gemiddeld heeft een verhuisbedrijf zo’n 3 tot 4 uur voor nodig om al jouw spullen te verhuizen. Factoren als het aantal spullen dat verhuisd dient te worden, de afstand tussen de huizen en het zelf of laten inpakken, kunnen de duur van de verhuizing beïnvloeden.

  Wat is het verschil tussen een erkend en niet erkend verhuisbedrijf?

  Een erkend verhuisbedrijf bezit over een certificaat dat de kwaliteit van het bedrijf garandeert. Een niet erkend verhuisbedrijf beschikt niet over zo’n certificaat.