Wat kost een laadpaal voor je elektrische auto?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Laadpaal
  3 mins leestijd

  Wat kost een laadpaal thuis?

  Wil je een laadpaal kopen voor je huis of bedrijf? Dat kan. Echter wil je hier niet teveel voor betalen. Via Offerte vraag je gratis tot 4 offertes op voor de kosten van een laadpaal voor thuis.

  Vrijblijvend aanvragen >

  Hoe zijn de elektrische laadpaal kosten opgebouwd?

  De kosten voor een elektrische laadpaal zijn opgebouwd aan de hand van verschillende onderdelen. Zo zijn er de kosten voor de laadpaal zelf, de eenmalige installatiekosten en, mits van toepassing, overige kosten. Hieronder geven we een schatting van de kosten en gaan we dieper in op ieder onderdeel.

  • Kosten laadpaal: vanaf € 450 ,-
  • Installatie kosten: vanaf € 400,-

  Wat kost een laadpaal thuis?

  Wellicht wist je dit al, maar er zijn verschillende laadpalen voor je elektrische auto. Zo zijn er zogeheten 1-fase 1 laadpalen maar ook 3-fase laadpalen. Een fase 1 laadstation maakt gebruik van 230 Volt, een 3-fase laadstation gebruikt 3 keer zoveel (krachtstroom). Dit houdt dus ook in dat je auto sneller oplaad.

  Het is goed om te weten dat de nieuwere elektrische auto’s in veel gevallen alleen met krachtstroom opgeladen kunnen worden. Daarom is het verstandig om voor een fase-3 laadpaal te kiezen. Het is zelfs ook mogelijk om via zonnepanelen en/of een thuisbatterij je auto op te laden.

  Er zijn nog een aantal andere mogelijkheden die van invloed zijn op de kosten van een laadpaal kopen. Zo kan je kiezen voor 1 of 2 oplaadpunten, een vaste- of losse stekker en nog wat technischere aspecten. Het best is om je hierover te laten adviseren. Vraag daarom vrijblijvend je offertes aan zodat je met de specialisten kan overleggen wat je nodig hebt.

  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten uit jouw regio.

  Formulier >

  Kosten installatie

  Er worden ook kosten in rekening gebracht voor de installatie van een laadstation. Zo dient er werk te worden verricht in de meterkast. Bij installatie wordt er voor gezorgd dat de laadpaal op een aparte groep wordt ingericht. Dit is de meest veilige optie en voorkomt overbelasting. In sommige gevallen zal de straat ook opengebroken moeten worden voor de aanleg van de elektriciteitskabel. Het laadpaal bedrijf kan dit direct voor je regelen, maar je kan er ook voor kiezen om dit zelf te (laten) doen.

  ZZP’ers opgelet! 

  Door middel van de MIA (milieu-inversteringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijving milieu investeringen) regelingen kun je tot wel 75% van de kosten afschrijven. Onze partner kunnen je hierin vrijblijvend adviseren.

  Direct besparen op de kosten van een slimme laadpaal

  Of je nou de kosten van een laadpaal voor thuis wil weten of voor je bedrijf: je wil goed geholpen worden. Je wil zo min mogelijk betalen en tegelijkertijd zo goed mogelijk geholpen worden. Je wil advies krijgen van een specialist die met je meedenkt naar de beste oplossing. Wij helpen je hier graag mee. In het formulier omschrijf je jouw situatie en geef je jouw wensen aan.

  Aan de hand hiervan kunnen onze partners je een vrijblijvende laadpaal offerte sturen. Hierin staan de kosten van een laadpaal precies uitgespecificeert. Wat kost een laadpaal? De kosten voor een laadpaal kunnen verschillen per aanbieder. Daarom raden wij aan om een vergelijking te maken tussen 3 aanbieders. Dit doe je aan de hand van de onderstaande stappen.

  Laadpaal offerte

  Wil je zelf laadpaal offertes vergelijken? Direct weten wat de tarieven zijn voor jouw situatie. Volg de onderstaande stappen en ontvang binnen 24 uur drie verschillende offertes.

  Hoe het werkt?

  1. Vul je wensen in binnen het formulier
  2. Jouw aanvraag komt binnen bij 4 van onze partners die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s
  3. Deze partners sturen jou een vrijblijvende offerte op
  4. Vergelijk de laadpaalkosten thuis op je gemak
  5. Neem bij eventuele vragen contact op met de betreffende partner
  6. Kies een partner uit (dit is niet verplicht) en geniet binnen no-time van je eigen laadpaal thuis

  Vrijblijvend aanvragen >

  Laadpalen installateurs in populaire plaatsen
  Lees meer over onze categorieën