Laadpaal voor je bedrijf nodig? Zakelijke laadpaal oplossingen

Start vergelijken
  1. Home
  2. Laadpaal
  3. Laadpaal voor je bedrijf
  4 mins leestijd

  Doordat er steeds meer mensen elektrisch rijden, neemt de vraag naar laadpunten ook steeds meer toe. Als bedrijf kun je daar eenvoudig aan bijdragen door laadpalen te plaatsen voor jouw klanten, bezoekers en medewerkers. Maar hoe werkt dit precies? En wat kost een zakelijke laadpaal? In dit artikel leggen we je alles uit over de zakelijke laadpaal!

  Direct een aantal offertes voor laadpalen ontvangen? Vul dan ons formulier in en ontvang binnen 24 uur meerdere vrijblijvende offertes van installateurs bij jou uit de regio!

  Start vergelijken >

  Waarom zakelijke laadpaal?

  Als eigenaar van een pand of bedrijf zitten er vele (fiscale) voordelen aan het aanschaffen van zakelijke laadpalen, hieronder zetten we ze voor je op een rijtje:

  • Laadpalen genereren een constante extra inkomstenstroom
  • Je bent jouw collega’s en bezoekers van dienst door hen fossielvrije stroom aan te bieden
  • Door jouw locatie online zichtbaar te maken op openbare kaarten, trek je klanten die langer blijven en meer geld uitgeven tijdens het laden
  • Je blijft jouw concurrenten een stap voor, binnenkort wordt er van elk bedrijf met parkeergelegenheden verwacht dat er laadpalen geïnstalleerd zijn.

  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten uit jouw regio.

  Formulier >

  Passende laadoplossing voor je bedrijf

  Er zijn grofweg twee verschillende soorten laadpalen voor je bedrijf, namelijk enkele laadpalen en dubbele laadpalen. Het verschil tussen een enkele laadpaal en een dubbele laadpaal zit hem in het aantal auto’s dat erop aangesloten kan worden.

  Enkele laadpaal
  Op een enkele laadpaal kan één auto worden aangesloten. Enkele laadpalen zal je vaker zien bij particuliere huishoudens.

  Dubbele laadpaal
  Op een dubbele laadpaal kunnen twee auto’s worden aangesloten. Dubbele laadpalen zie je vaker bij bedrijfsparkeerplaatsen of openbare parkeerplaatsen. Dit is namelijk ruimte besparend.

  Hoe werkt een zakelijke laadpaal?

  Je kan ervoor kiezen om een zakelijke laadpaal openbaar te stellen of alleen voor de medewerkers van je bedrijf.

  Openbare oplaadpunten
  Met een openbaar laadpunt is jouw laadpaal beschikbaar voor iedereen die zijn elektrische auto wil opladen. Als bedrijf kan je zelf een tarief per kWh instellen. Dit tarief zal de bezoeker vervolgens betalen voor het opladen. Op deze manier kan de slimme investering in de laadpaal terugverdiend worden. 

  Oplaadpunten voor je medewerkers
  Je kan er ook voor kiezen jouw laadpaal alleen beschikbaar te stellen voor medewerkers van het bedrijf. De medewerkers dienen zich dan te laten registreren in het backoffice systeem van de laadpaal. Middels een laadpas kunnen zij vervolgens hun elektrisch vervoer zakelijk laden. De laadsessies worden op de pas geregistreerd. Hier verdien je uiteraard weinig aan.

  Leestip:Snelladers‘. Klik hier voor het artikel.

  Kosten laadpaal voor bedrijven

  De kosten voor zakelijke laadpalen lopen erg uiteen. Gemiddeld liggen de gemaakte kosten rond de € 1.500,-. Hoe hoog de kosten daadwerkelijk uitvallen, hangt voornamelijk af van het type laadpaal. Een enkele lader kost gemiddeld tussen de €600,- en €1.500,- en een dubbele lader tussen de €1.200,- en €2.500,-. 

  Voor het aantal door de klant geladen Kilowattuur (kWh), is het mogelijk een kostprijs te rekenen. Zo kan je middels de klanten en bezoekers de investering terug verdienen. De gemiddelde terugverdientijd van een zakelijke laadpaal ligt rond de vijf tot zes jaar.

  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten uit jouw regio.

  Formulier >

  Subsidies

  Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie wat betreft de verschillende subsidieregelingen. Klik hier om naar de pagina te gaan.

  Wanneer zakelijke laadpaal aanschaffen?

  Het aanschaffen van een laadpaal zakelijk kan erg gunstig zijn voor jouw bedrijf. Maar in welke situaties is een laadpaal zakelijk nu echt niet te missen? Het is slim één of meerdere zakelijke laadpalen aan te schaffen wanneer:

  – Een (groot) deel van jouw medewerkers elektrisch rijdt

  – Je klanten/bezoekers ontvangt die hun elektrische auto op willen laden

  – Je jouw concurrenten een stap voor wilt blijven


  Op basis van jouw wensen matchen wij je aan een verschillende laadpalen aanbieders. Dit zijn partijen die zakelijk laadpalen installeren. Zij sturen je een vrijblijvende offerte gevormd naar jouw wensen. Op deze manier kun je makkelijk een aantal offertes vergelijken en zelf met de beste deal in zee gaan.

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met laadpaal specialisten door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod van installateurs in regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den haag

  Benieuwd naar wat een laadpaal voor jou kan betekenen? Vul dan ons formulier in en ontvang vrijblijvende offertes van specialisten bij jou uit de regio. We adviseren je graag over de beste laadoplossing voor je bedrijf!

  Start vergelijken >