error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van boekhouders Vergelijk boekhouders →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Boekhouder gezocht? Een goede boekhouder voor de juiste prijs. Door ons formulier in te vullen ontvang je binnen 1 dag maximaal 3 vrijblijvende offertes van verschillende boekhouders, accountants of administratiekantoren.

Inhoudsopgave

Wanneer je de verschillende voorstellen binnen hebt is het dus heel simpel om boekhouders te vergelijken. Of je nou een boekhouder voor starters zoekt, voor een rijschool of voor een groot of klein bedrijf. Een boekhouder vinden is zo gebeurd!

Wat is boekhouding?

De boekhouding is het registreren van financiële feiten. Dit wordt door een boekhouder gedaan. Diegene is verantwoordelijk voor het verzorgen van de boekhouding voor ondernemers en particulieren. Hij of zij neemt de administratie van de stakeholders uit handen door hier ondersteuning bij te bieden. Vaak zijn deze stakeholders ZZP’ers, freelancers, B.V.'s, V.O.F.'s en kleine mkb-ondernemers. Ze kunnen aangesloten zitten bij een administratiekantoor.

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

Veel mensen denken dat een boekhouder en een accountant één en hetzelfde zijn. Toch zit er een verschil tussen de werkzaamheden van beide beroepen. De boekhouder onderhoudt meestal de boekhouding voor een instelling of een persoon. De accountant is verantwoordelijk voor het inrichten en controleren van deze boekhoudingen en bedrijfsadministraties. De accountant heeft dus een meer toezichthoudende en leidinggevende functie, waar de boekhouder een meer uitvoerende functie heeft.

Wat zijn de taken van een boekhouder?

Een boekhouder heeft een groot arsenaal aan taken die dagelijks moeten worden verricht. Deze taken zijn onder andere het opstellen van jaarrekeningen, het opstellen en indienen van belastingaangiftes, facturen opstellen en versturen en het uitvoeren van de salarisadministratie. Ook helpt hij of zij de stakeholder voornamelijk bij het verkrijgen en behouden van een goed financieel overzicht. Tevens zorgt de boekhouder ervoor dat je op tijd bent met het indienen van alle aangiftes, waardoor het risico op boetes wordt verkleind.

Is het verplicht om een financiële administratie te voeren als ondernemer?

Het is verplicht om als ondernemer een financiële administratie bij te houden. Voor kleine eenmanszaken (met een omzet van onder de €500.000) volstaat de vereenvoudigde boekhouding. Dezelfde regels over boekhouding gelden voor ZZPers.

  • Kasboek
  • Bankboek
  • Aankoop- en verkoopboek
  • Inventaris en jaarrekening
  • Memoriaal

Voor BV's en NV's moet de volledige boekhouding worden bijgehouden. De bovenstaande boeken moeten worden bijgehouden inclusief rekeningstelsel, uitgebreide jaarrekening, balans, resultatenrekening en toelichting.

Wat heb ik nodig voor mijn boekhouding?

  • Facturen (zowel verstuurd als ontvangen)
  • Administratie (bonnen, bankafschriften, urenregistratie, reiskosten, personeel, ritten)
  • Investeringen en afschrijvingen
  • Btw-gegevens en bedrijfsgegevens
  • Belastingaanslagen (zie belastingdienst

Als je zelf de bedrijfsadministratie wilt gaan doen dan heb je een boekhoudprogramma of spreadsheet nodig.

Wat is een grootboek?

Door middel van boekhouding kunnen ook gegevens worden aangeleverd voor de kostprijsbepaling, voorcalculaties of het uitbrengen van offertes. Deze gegevens vormen samen het grootboek. Dit grootboek omvat onder andere categorieën van inkomsten en uitgaven. Elke categorie heeft zijn eigen volgnummer en bevat alle nodige informatie om vanuit hier de balans op te stellen.

Wat is enkelvoudig boekhouden?

Bij enkelvoudig boekhouden worden de veranderingen in bezittingen en schulden weergeven in een dagboek. Daarnaast wordt periodiek een balans en resultatenrekening opgemaakt. Er wordt bij enkelvoudig boekhouden geen gebruik gemaakt van een grootboek, wat bij dubbel boekhouden wel het geval is.

Wat is dubbel boekhouden?

Beide vormen van boekhouding hanteren een kasboekhouding ofwel journaal. Hierin noteert men op chronologische basis alleen de inkomsten en uitgaven. De opbrengsten en kosten worden buiten beschouwing gelaten. Bij het dubbel boekhouden wordt dit echter verder uitgewerkt in het grootboek, wat bij enkelvoudig boekhouden niet het geval is. Bij deze vorm wordt met een debet- en creditzijde gewerkt om verrichtingen tweezijdig te muteren. Deze moeten altijd in evenwicht zijn.

Het wordt aangeraden om een dubbele boekhouding te voeren. Het is zowel duidelijker voor de resultaten (winst of verlies) en ook omdat fouten makkelijk opgespoord kunnen worden. Ook wordt het verloop van het eigen vermogen in kaart gebracht. Door de komst van online boekhouden kost dubbel boekhouden niet meer extra tijd. Daarom werken veel boekhoudprogramma’s met dit systeem.

Hoe vind ik een boekhouder?

Stel je zoekt een boekhouder in Amsterdam. Je kunt eenvoudig en snel een professional vinden via Offerte.nl. Door het aanvraagformulier in te vullen krijg je binnen 24 uur offertes op maat toegestuurd van boekhouders die bij ons zijn aangesloten en bij jou in de regio actief zijn. Deze offertes kun je vervolgens met elkaar vergelijken, zodat je er zeker van bent dat je kiest voor degene die je het beste van dienst kan zijn. Als je een boekhouder inhuurt ben je er van verzekerd dat je administratie op professionele wijze wordt afgehandeld.

Boekhouder vinden?

Vaak krijgen wij de vraag "ik zoek een boekhouder, maar weet niet zo goed waar ik op moet letten". Gelukkig weten wij wel waar je op moet letten om een boekhouder te vinden. In het formulier kan je een inschatting geven van het aantal bonnetjes dat je per maand verwerkt en aangeven om wat voor bedrijfsvorm het gaat. Zo kunnen onze partners aan op maat gemaakt voorstel doen wat het het proces van een boekhouder vinden nog makkelijker maakt.

De kosten om een kleine boekhouding te laten doen variëren tussen de €100-500 per maand. Dit hangt deels af van de hoeveelheid werk en de gewenste werkzaamheden. De volledige boekhouding uitbesteden kost bijvoorbeeld meer werk dan alleen het uitbesteden van de salarisadministratie.

Bedenk je wel dat je hiervoor tijd terug krijgt die je aan andere zaken kunt besteden. Je moet beslissen hoeveel die tijd waard is.

Begin jouw aanvraag

Vergelijk boekhouders →
Wat onze klanten zeggen

Nu weet ik zeker dat mijn boekhouding goed zal zijn! Bedankt voor jullie goede service!

Zo handig dat je boekhouders met elkaar kunt vergelijken!

Ik zocht een boekhouder voor het verzorgen van mijn inkomstenbelasting.

Salarisadministratie 10 man, btw aangiftes per maand

Ik zocht een boekhouder met kennis van het boekhoudpakket exact. 5 offertes ontvangen Gekozen voor het administratiekantoor bij mij in Hilversum

Ik zocht een betrouwbare boekhouder, die de voordelen kon uitleggen van een startende ondernemer. Als startende ZZP-er had ik behoefte aan duidelijk advies. Geweldig boekhouder gevonden top service offerte.nl!

Ontvang prijsopgaven van boekhouders

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk boekhouders
Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 03-07-2019 door een klant in Amsterdam

Uitbetalingen uit BV

Beginnen met uitbetaling uit stamrecht bv en wil ik graag de aangifte loonbelasting ontvangen die ik vervolgens betaal aan de belasting. Tevens wil ik graag de jaarrekening voor de eerste twee jaar aangeleverd krijgen.

Aangevraagd op 02-07-2019 door een klant in Maassluis

Hulp bij boekhouding

Veel werkzaamheden in het buitenland maar facturen worden via nederland verstuurd en op nederlandse bankrekening.

Aangevraagd op 02-07-2019 door een klant in Helmond

Aangifte

Aangifte inkomstenbelasting partner (overige werkzaamheden). Ik ben niet BTW plichtig. Is een jaarrekening nodig?

Aangevraagd op 02-07-2019 door een klant in Lingewaal

Boekhouder voor mijn bouwbedrijf

De btw aangifte De jaarrekening Belasting aangifte algemeen Facturen stuur ik zelf

Aangevraagd op 16-06-2019 door een klant in Waddinxveen

B.V. dienstverlener.

Consultancy diensten in de financiële dienstverlening.

Aangevraagd op 16-06-2019 door een klant in Den Helder

Belasting vraag en boekhouding

Heb 8 jaar in Engeland eigen bedrijf gehad, ga nu in NL beginnen en heb specifiek hulp nodig met afronden Brits bedrijf/overzetten naar NL.

Aangevraagd op 16-06-2019 door een klant in De Bilt

BV in oprichting

Spaar BV - nog geen activiteit. Gaat straks druk worden, heb een aantal overnames geplant.

Aangevraagd op 16-06-2019 door een klant in Amsterdam

Hulp bij boekhouding gezocht

IT Security Consultancy Services.

Aangevraagd op 16-06-2019 door een klant in Deventer

Hulp nodig

Ik ben net gestart als zelfstandig psychiater. Ik moet voor 25 juni als persoon belastingaangifte doen en ik kom er niet uit. Als ZZP-er had ik het wel gedaan en heb ik ook belasting betaald. Kortom ik heb hulp nodig om voor het eerst belastingaangifte te doen als ZZP-er. Ik stuur mijn opdrachtgevers elke maand een factuur en er zijn niet heel veel uitgaven (ik heb hiervan digitaal en op papier administratie bijgehouden). Ik denk dus dat het geen moeilijke klus is, maar wel voor mij als arts zonder kennis van zaken hierover. KVK 69789320

Aangevraagd op 15-06-2019 door een klant in Utrecht

Overstap naar ondernemer gemaakt

Ik ben voornemens binnenkort te starten als zzp'er (product owner/manager), en heb hoogstwaarschijnlijk steeds 1 vaste klant voor langere periode (6-12 maanden). Boekhouding wil ik dus zelf doen, maar ik zou wel hulp willen bij het doen van aangifte (en wellicht wat advies rondom administratie, indien nodig).

Aangevraagd op 15-06-2019 door een klant in Bergen op Zoom

Jaarrekening

Ik zou graag dat er jaarlijks voor mij als zzper en mijn vrouw in loondienst de jaarrekening opgemaakt kan worden

Aangevraagd op 14-06-2019 door een klant in Oss

Telemarketing organisatie

Wij zoeken een nieuwe boekhouder, we hebben 40 man in dienst, de salarisadministratie moet ook opgepakt worden.

Aangevraagd op 14-06-2019 door een klant in Krimpen aan den IJssel

Holding

Holding activiteiten, DGA salaris uitkeren en hier en daar wat deelnemingen. Ik lever alles digitaal aan.

Aangevraagd op 14-06-2019 door een klant in Hengelo

Huisartsenpraktijk

Verwerk alle bonnen zelf in een digitaal boekhoudprogramma. Gaat alleen om aangifte belastingdienst omzetbelasting

Aangevraagd op 14-06-2019 door een klant in Zoetermeer

Ontzorg mij

Ik wil dat alles duidelijk is en goed word geregeld administratief. Ik ben er zelf niet goed in en wil mij focussen op mijn bedrijf.