Boekhouder offertes gezocht? Een goede boekhouder voor de juiste prijs. Door ons formulier in te vullen ontvang je binnen 1 dag maximaal 3 vrijblijvende offertes van verschillende boekhouders, accountants of administratiekantoren. Wanneer je de verschillende voorstellen binnen hebt is het dus heel simpel om boekhouders te vergelijken.

Of je nou een boekhouder voor starters zoekt, voor een rijschool of voor een groot of klein bedrijf. Een boekhouder vinden is zo gebeurd!

Informatie

Wat is boekhouding?

De boekhouding is het registreren van financiële feiten. Dit wordt door een boekhouder gedaan. Diegene is verantwoordelijk voor het verzorgen van de boekhouding voor ondernemers en particulieren. Hij of zij neemt de administratie van de stakeholders uit handen door hier ondersteuning bij te bieden. Vaak zijn deze stakeholders ZZP’ers, freelancers, B.V.'s, V.O.F.'s en kleine mkb-ondernemers. Ze kunnen aangesloten zitten bij een administratiekantoor.

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

Veel mensen denken dat een boekhouder en een accountant één en hetzelfde zijn. Toch zit er een verschil tussen de werkzaamheden van beide beroepen. De boekhouder onderhoudt meestal de boekhouding voor een instelling of een persoon. De accountant is verantwoordelijk voor het inrichten en controleren van deze boekhoudingen en bedrijfsadministraties. De accountant heeft dus een meer toezichthoudende en leidinggevende functie, waar de boekhouder een meer uitvoerende functie heeft.

Wat zijn de taken van een boekhouder?

Een boekhouder heeft een groot arsenaal aan taken die dagelijks moeten worden verricht. Deze taken zijn onder andere het opstellen van jaarrekeningen, het opstellen en indienen van belastingaangiftes, facturen opstellen en versturen en het uitvoeren van de salarisadministratie. Ook helpt hij of zij de stakeholder voornamelijk bij het verkrijgen en behouden van een goed financieel overzicht. Tevens zorgt de boekhouder ervoor dat je op tijd bent met het indienen van alle aangiftes, waardoor het risico op boetes wordt verkleind.

Is het verplicht om een financiële administratie te voeren als ondernemer?

Het is verplicht om als ondernemer een financiële administratie bij te houden. Voor kleine eenmanszaken (met een omzet van onder de €500.000) volstaat de vereenvoudigde boekhouding. Dezelfde regels over boekhouding gelden voor ZZPers.

  • Kasboek
  • Bankboek
  • Aankoop- en verkoopboek
  • Inventaris en jaarrekening
  • Memoriaal

Voor BV's en NV's moet de volledige boekhouding worden bijgehouden. De bovenstaande boeken moeten worden bijgehouden inclusief rekeningstelsel, uitgebreide jaarrekening, balans, resultatenrekening en toelichting.

Kosten

De kosten

De kosten om een kleine boekhouding te laten doen variëren tussen de €100-500 per maand. Dit hangt deels af van de hoeveelheid werk en de gewenste werkzaamheden. De volledige boekhouding uitbesteden kost bijvoorbeeld meer werk dan alleen het uitbesteden van de salarisadministratie.

Bedenk je wel dat je hiervoor tijd terug krijgt die je aan andere zaken kunt besteden. Je moet beslissen hoeveel die tijd waard is.

Wat heb ik nodig voor mijn boekhouding?

  • Facturen (zowel verstuurd als ontvangen)
  • Administratie (bonnen, bankafschriften, urenregistratie, reiskosten, personeel, ritten)
  • Investeringen en afschrijvingen
  • Btw-gegevens en bedrijfsgegevens
  • Belastingaanslagen (zie belastingdienst

Als je zelf de bedrijfsadministratie wilt gaan doen dan heb je een boekhoudprogramma of spreadsheet nodig.

Enkelvoudig of dubbel boekhouden?

Enkelvoudig Bij enkelvoudig boekhouden worden de veranderingen in bezittingen en schulden weergeven in een dagboek. Daarnaast wordt periodiek een balans en resultatenrekening opgemaakt. Er wordt bij enkelvoudig boekhouden geen gebruik gemaakt van een grootboek, wat bij dubbel boekhouden wel het geval is.

Dubbelvoudig Beide vormen van boekhouding hanteren een kasboekhouding ofwel journaal. Hierin noteert men op chronologische basis alleen de inkomsten en uitgaven. De opbrengsten en kosten worden buiten beschouwing gelaten. Bij het dubbel boekhouden wordt dit echter verder uitgewerkt in het grootboek, wat bij enkelvoudig boekhouden niet het geval is. Bij deze vorm wordt met een debet- en creditzijde gewerkt om verrichtingen tweezijdig te muteren. Deze moeten altijd in evenwicht zijn.

Het wordt aangeraden om een dubbele boekhouding te voeren. Het is zowel duidelijker voor de resultaten (winst of verlies) en ook omdat fouten makkelijk opgespoord kunnen worden. Ook wordt het verloop van het eigen vermogen in kaart gebracht. Door de komst van online boekhouden kost dubbel boekhouden niet meer extra tijd. Daarom werken veel boekhoudprogramma’s met dit systeem.

Hoe het werkt

Hoe vind ik een boekhouder?

Stel je zoekt een boekhouder in Amsterdam. Je kunt eenvoudig en snel een professional vinden via Offerte.nl. Door het aanvraagformulier in te vullen krijg je binnen 24 uur offertes op maat toegestuurd van boekhouders die bij ons zijn aangesloten en bij jou in de regio actief zijn. Deze offertes kun je vervolgens met elkaar vergelijken, zodat je er zeker van bent dat je kiest voor degene die je het beste van dienst kan zijn. Als je een boekhouder inhuurt ben je er van verzekerd dat je administratie op professionele wijze wordt afgehandeld.

Boekhouder offertes vergelijken

Gratis boekhouder offertes vergelijken

Vaak krijgen wij de vraag "ik zoek een boekhouder, maar weet niet zo goed waar ik op moet letten". Gelukkig weten wij wel waar je op moet letten om een boekhouder te vinden. In het formulier kan je een inschatting geven van het aantal bonnetjes dat je per maand verwerkt en aangeven om wat voor bedrijfsvorm het gaat. Zo kunnen onze partners aan op maat gemaakt voorstel doen wat het het proces van een boekhouder vinden nog makkelijker maakt.