error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right

Ontvang prijsopgaven van boekhouders

Vergelijk boekhouders
  • Ontvang tot 5 offertes op maat
  • Gecertificeerde professionals
  • Gratis & vrijblijvend

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 5 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

Wat is een boekhouder?

Een boekhouder is iemand die zich verantwoordelijk houdt voor het verzorgen van de boekhouding voor ondernemers en particulieren. De boekhouder neemt de administratie van de stakeholders uit handen door hier ondersteuning bij te bieden. Vaak zijn deze stakeholders ZZP’ers, freelancers, B.V.'s, V.O.F.'s en kleine mkb-ondernemers. 

Het verschil tussen een boekhouder en een accountant

Veel mensen denken dat een boekhouder en een accountant één en hetzelfde zijn. Toch zit er een verschil tussen de werkzaamheden van een boekhouder en die van een accountant. De boekhouder onderhoudt meestal de boekhouding voor een instelling of een persoon. De accountant is verantwoordelijk voor het inrichten en controleren van deze boekhoudingen en administraties. De accountant heeft dus een meer toezichthoudende en leidinggevende functie, waar de boekhouder een meer uitvoerende functie heeft. Het complete overzicht van de verschillen tussen een accountant en een boekhouder kunt u hier bekijken.

De taken van een boekhouder

Een boekhouder heeft een groot arsenaal aan taken die dagelijks moeten worden verricht .Deze taken zijn onder andere het opstellen van jaarrekeningen, het opstellen en indienen van belastingaangiftes, facturen opstellen en versturen en het uitvoeren van de salarisadministratie. De boekhouder helpt de stakeholder voornamelijk bij het verkrijgen en behouden van een goed financieel overzicht. Tevens zorgt de boekhouder ervoor dat u op tijd bent met het indienen van alle aangiftes, waardoor het risico op boetes wordt verkleind.

Door middel van boekhouding kunnen ook gegevens worden afgeleverd voor de kostprijsbepaling, voorcalculaties of het uitbrengen van offertes. Deze gegevens vormen samen het grootboek. Dit grootboek omvat onder andere categorieën van inkomsten en uitgaven. Elke categorie heeft zijn eigen volgnummer en bevat alle nodige informatie om vanuit hier de balans op te stellen.

Vormen boekhouding: enkel en dubbel boekhouden

Bij enkelvoudig boekhouden worden de veranderingen in bezittingen en schulden weergeven in een dagboek. Daarnaast wordt periodiek een balans en resultatenrekening opgemaakt. Er wordt bij enkelvoudig boekhouden geen gebruik gemaakt van een grootboek, wat bij dubbel boekhouden wel het geval is.

Beide vormen van boekhouding hanteren een kasboekhouding ofwel journaal. Hierin noteert men op chronologische basis alleen de inkomsten en uitgaven. De opbrengsten en kosten worden buiten beschouwing gelaten. Bij het dubbel boekhouden wordt dit echter verder uitgewerkt in het grootboek, wat bij enkelvoudig boekhouden niet het geval is.

Het inhuren van een boekhouder

U kunt eenvoudig en snel een boekhouder inhuren via Offerte.nl. Middels het invullen van het aanvraagformulier krijgt u binnen 24 uur maximaal vijf offertes op maat toegestuurd van boekhouders die bij Offerte.nl zijn aangesloten en bij u in de regio actief zijn. Deze offertes kunt u vervolgens met elkaar vergelijken, zodat u er zeker van bent dat u kiest voor de boekhouder die u het beste van dienst kan zijn. Als u een boekhouder inhuurt bent u ervan verzekerd dat uw administratie op professionele wijze wordt afgehandeld.

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Het accountantskantoor

Deze vraag stel jezelf misschien wel eens. Een accountantskantoor is een bureau wat zich bezig houdt met zaken in de zakelijke dienstverlening.

Lees meer

Een boekhoudkantoor

Op een boekhoudkantoor werken mensen die een boekhouding van een onderneming of een zelfstandige verzorgen.

Lees meer

Boekhouding vergelijken

Wat is een boekhouding? Boekhouding bestaat al eeuwen lang. Vroeger hielden vooral handelaren een boekhouding bij. Meer informatie over boekhouden?

Lees meer

Ben jij zelf een boekhouder?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.