Salarisadministratie uitbesteden?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Salarisadministratie
  4 mins leestijd

  Wil je jouw salarisadministratie uitbesteden? Vind een bedrijf dat bij je past. Vergelijk nu tot 3 vrijblijvende salarisadministratie offertes.

  Het verwerken van salarissen vormt een lastig karwei door de grote hoeveelheid wet- en regelgeving die erbij komt kijken. Als je het bovendien verkeerd uitvoert, kan je onderneming een aanzienlijke boete krijgen. De kosten lopen hierdoor behoorlijk op. Veel ondernemers kiezen er daarom voor om de salarisadministratie uit te besteden. Ondernemers hoeven op die manier minder administratief werk te doen. Hierdoor blijft er meer tijd over voor het verbeteren van de andere bedrijfsprocessen.

  Daarnaast heb je ook zekerheid dat de salarisadministratie volledig volgens de regels verloopt. Lees in dit artikel meer over salarisadministratie uitbesteden.

  Waarom salarisadministratie uitbesteden?

  Als je slechts naar de directe bedragen kijkt, is de loonadministratie uitbesteden duurder dan zelf de administratie voeren. Als je het immers zelf doet, hoef je slechts eenmalig een softwarepakket aan te schaffen en jaarlijks een licentie te betalen. Er zitten echter veel voordelen aan salarisadministratie uitbesteden. We zetten ze voor je op een rij:

  Tijdsbesparing
  Tijd is geld in je bedrijf. Het liefst besteed je daarom je tijd zo zinvol mogelijk, aan de kernactiviteiten van je onderneming. Aanwezig zijn op de werkvloer is daarbij een must. Als je echter de complete loonadministratie moet bijhouden, gaat er veel kostbare tijd verloren in het nodige papierwerk. Zo moet je wellicht een cursus volgen over het voeren van de loonadministratie, fiscale literatuur aanschaffen en bijhouden en de regelgeving secuur volgen.

  Geldbesparing
  Als je zelf de salarisadministratie bijhoudt, ben je volledig verantwoordelijk. Ook bij het maken van fouten. Eventuele boetes van de Belastingdienst zijn aanzienlijk. Als je voor outsourcing van de loonadministratie kiest, komen deze boetes voor rekening van het administratiekantoor. Daarnaast is het kantoor uitstekend op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Ze weten daardoor de juiste fiscale voordelen of subsidies voor jouw bedrijf te vinden. Dit kan je een flink geldbedrag besparen.

  Geen zorgen over de correcte uitvoering van de wet- en regelgeving
  Door gebruik te maken van de diensten van een vakkundig administratiekantoor, weet je dat jouw salarisadministratie volledig in orde is. De vakbekwame specialisten beschikken over een gedegen opleiding en laten zich regelmatig bijscholen. Zo heb je de zekerheid dat alles volgens de wet geregeld is en dat een correcte afdracht van belastingen en premies plaatsvindt.

  Kosten salarisadministratie uitbesteden

  De kosten voor salarisadministratie uitbesteden variëren enorm. Bij de meeste salarisadministratie kantoren betaal je een vast tarief per loonstrook of werknemer. Hierbij verschillen de kosten van 5 tot 12,50 euro per maand. Andere administratiekantoren maken gebruik van een staffel; hoe meer personeel er bij je bedrijf in dienst zijn, des te lager het tarief per medewerker. Ook is het gebruikelijk dat je als werkgever een vast tarief per maand of per jaar betaalt, naast de kosten per loonstrook.

  Om de kosten van salarisadminstratie uitbesteden te vergelijken vraag je bij ons gratis tot 3 offertes op. Dit werkt heel simpel:

  1. Ga naar het formulier
  2. Vul hierin het aantal werknemers in waarvoor je salarisadministratie nodig hebt
  3. Geef aan of er nog eventuele bijzonderheden zijn
  4. Ontvang tot 3 offertes van salarisadministratie specialisten
  5. Vergelijk de salarisadministratie offertes op kosten en andere belangrijke factoren
  6. Maak een keuze (dit is geheel vrijblijvend)

  Voor wie?

  Salarisadministratie is onder te verdelen in drie verschillende groepen: MKB’ers, ZZP’ers en DGA’s.

  Salarisadministratie mkb
  Als ondernemer van het MKB ben je zuinig op je medewerkers. Daarom wil je dat iedere maand je medewerkers correct en optijd betaald worden. Een administratiekantoor zorgt ervoor dat het juiste salaris op basis van de fiscaliteit en wetgeving wordt uitbetaald. Zo is jouw personeel tevreden en functioneert het bedrijf optimaal.

  Salarisadministratie ZZP
  Als ZZP er ben je verplicht om een goede administratie van je bedrijf bij te houden. Het is echter niet alleen voor de Belastingdienst een vereiste. Om zelf een goed overzicht over het reilen en zeilen van je bedrijf te hebben, is een verzorgde administratie een must. Zo zie je direct wat je verdient en waar in je onderneming meer winst te behalen valt. Een solide administratiekantoor zorgt voor een net overzicht van de financiële situatie binnen je onderneming.

  Salarisadministratie DGA
  Als Direct Groot Aandeelhouder (DGA) ben je verplicht om vanuit je BV jezelf loon uit te keren. Bij het uitbetalen van dit loon is een salarisadministratie nodig. Voor de meeste ondernemers is dit een lastig en tijdrovend karwei. Een administratiekantoor neemt die zorgen graag uit handen. Zo ben je als ondernemer verzekerd van een correcte, complete en tijdige salarisadministratie, inclusief de loonheffing aangifte aan de Belastingdienst.

  Ontvang gratis salarisadministratie offertes

  Het kan ingewikkeld zijn om het perfecte administratiekantoor te vinden, waar jij als bedrijf een match mee hebt. Gelukkig biedt de website van Offerte.nl uitkomst. Vul je persoonlijke wensen en gegevens in. Vervolgens gaan wij voor je aan de slag om de beste administratiekantoren en in de omgeving aan te bieden. Zij sturen je een vrijblijvende offerte met tarievenlijst op. Het is dan aan jou om met het beste kantoor in zee te gaan. Vul nu je gegevens in en zorg dat je salarisadministratie in orde is!

  Lees meer over onze categorieën