Infrarood panelen plaatsen of vergelijken?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Infrarood Panelen
  3 mins leestijd

  Wil je een of meerdere infrarood panelen laten plaatsen? Vergelijk de kosten van verschillende infrarood verwarming installateurs.

  Wat is het

  Wat is een infrarood paneel?

  Een infrarood paneel geeft warmte af die niet zichtbaar is. Dit noemen we infrarood verwarming. De samenstelling van de warmte die infrarood panelen afgeven is vergelijkbaar met de warmte van de zon. We noemen dit ook wel stralingswarmte.

  De warmte die van infrarood panelen afkomt is niet schadelijk en dus volkomen veilig. Steeds meer consumenten in Nederland hebben een infrarood paneel in hun huis geïnstalleerd.

  Voordelen

  De voordelen van infrarood panelen

  Infrarood panelen hebben verschillende voordelen.

  Prettige warmte
  De warmte die van infraroodstraling afkomt heeft een vergelijkbare samenstelling als de warmte van de zon. Dit zorgt voor een hele comfortabele warmte vergeleken met warmte die van bijvoorbeeld radiatoren afkomt.

  Duurzaam
  Een optimale temperatuur in je woning en ook nog eens duurzaam? Dat kan! Een infrarood paneel heeft altijd 2 temperaturen die je instelt; een basistemperatuur en een warmte temperatuur. De basistemperatuur stel je vaak in op 16-18 graden. De warmte temperatuur wordt pas geactiveerd wanneer je de kamer binnenkomt. Dit is een duurzame en prettige oplossing.

  Mooi design
  Het valt soms niet meer op omdat we niet beter wisten, maar echt mooi zijn die radiatoren door je huis niet. Een infrarood paneel ziet er een stuk beter uit en past in elke stijl woning.

  Geen geur of geluid
  De onzichtbare infraroodstraling is volkomen geurloos en niet zichtbaar.

  Makkelijk te plaatsen
  Het plaatsen van infraroodpanelen is voor specialisten een gemakkelijke klus. Het is dan ook zo gebeurd zonder hoge installatie- of montagekosten.

  Onderhoudsvrij
  Radiatoren moeten regelmatig onderhouden worden. Zo moeten de radiatoren ontlucht worden of bijgevuld. Ook kunnen er lekkages optreden. Bij infrarood panelen is dat niet het geval en deze zijn dus volledig onderhoudsvrij!

  Nadelen

  De nadelen van een infrarood paneel

  Hoewel wij voorstander zijn van duurzame infrarood panelen zitten er ook nadelen aan stralingswarmte.

  Switchen tussen basis- en warmte temperatuur Zoals we al in de voordelen benoemden zijn infrarood panelen een duurzame oplossing. Voor sommige zal het echter wennen zijn om bij binnenkomst in een kamer de temperatuur te moeten switchen. Dit kan echter heel gemakkelijk vanaf je telefoon. De installateur zal alles voor je instellen.

  Bijverwarming of hoofdverwarming? Het is prima mogelijk om je hele woning op te warmen met infrarood panelen. Echter moeten deze wel allemaal geplaatst worden door het hele huis. Vaak beginnen consumenten met het plaatsen van een infrarood paneel in een vaste kamer.

  Infrarood panelen aan het plafond

  Over het algemeen is het plafond de meest geschikte plek voor de plaatsing van een infrarood paneel. Veruit de meeste ruimtes zijn geschikt voor infrarood panelen aan het plafond. Een plafond van beton of hout? Geen probleem. Onze specialisten kunnen al je vragen beantwoorden.

  Wat kost het?

  Je bent natuurlijk benieuwd naar de kosten van infraroodpanelen. De kosten zijn uit te splitsen in 3 verschillende onderdelen.

  • kosten van het infrarood paneel zelf
  • kosten van de montage / installatie
  • kosten van het verbruik

  Kosten Infrarood paneel
  Afhankelijk van het soort paneel zijn de kosten tussen de € 350,- en € 600,-. Dit is geschikt voor het opwarmen van ruimtes van 12 tot 18 vierkante meter.

  Kosten montage
  Dit is heel erg afhankelijk van de plek waar je de infrarood panelen wil laten plaatsen en de hoeveelheid. Vergelijk de kosten door bij ons gratis 3 offertes op te vragen.

  Kosten verbruik
  Het verbruik van een gemiddeld infrarood paneel is vergelijkbaar met dat van een koffiezetapparaat. Per uur gaat het om een bedrag van ongeveer € 0.11,-. Hiermee is het een zeer betaalbare en duurzame oplossing.

  Vergelijken

  Infrarood panelen laten plaatsen

  Vergelijk direct 3 installateurs van infrarood panelen in jouw regio. Hoe? Heel simpel. Doe vrijblijvend je aanvraag via Offerte.nl. Je ontvangt binnen 24 uur 3 prijsopgaven van ervaren installateurs. Zij kunnen je ook adviseren over wat er mogelijk is in jouw woonomgeving.

  Lees meer over onze categorieën