error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone
Ontvang prijsopgaven van koffieleveranciers Vergelijk koffieleveranciers →
Prijzen aanvragen →

Geheel gratis & vrijblijvend

Weten wat een professionele koffieautomaat kost voor je bedrijf? Vul het formulier in en ontvang 3 vrijblijvende offertes van koffiebedrijven

Inhoudsopgave

Goede koffie is de zwarte motor van ieder bedrijf. Zo'n 80 procent van de Nederlanders maakt dankbaar gebruik van de oppepper die een bakje troost teweegbrengt. Op de werkvloer helpt koffie medewerkers tevreden en geconcentreerd hun taken te verrichten. Maar het bittere drankje heeft ook een sterke sociale functie. Het helpt vergaderingen, onderhandelingen en klantgesprekken soepeler te verlopen. Wil jij je collega's op ieder moment kunnen voorzien van een vers bakje kwaliteitskoffie? Dan is het hoog tijd om te gaan kijken naar een professionele koffiemachine, ook wel industriële koffiezetapparaten genoemd.

Professionele koffiemachines zakelijk vergelijken?

Als je op zoek gaat naar een koffieautomaat dat bij je bedrijf past, merk je al snel dat er aan keuze geen gebrek is. De ene professionele koffiemachine is de andere niet. Zo zijn er onder andere de volgende typen machines:

 • Instant koffiemachines
 • Capsulemachines
 • Fresh brew machines
 • Volautomatische machines

Overwegingen bij het kiezen van een koffiemachine

De bovenstaande machines verschillen sterk van elkaar als het gaat om de prijs en kwaliteit van de koffie die je ermee maakt. Veel mensen vinden koffie van versgemalen koffiebonen van een fresh brew machine lekkerder dan instantkoffie. Over het algemeen is de laatste optie echter veel voordeliger. Machines met cups zijn ook populair en bieden de mogelijkheid om verschillende soorten koffie te maken. Voor het maken van grote hoeveelheden koffie in een keer zijn ze minder geschikt. Denk goed na over wat voor jouw werksituatie het belangrijkst is.

Koffieautomaten groot verbruik / Industriële koffiemachines

Werk je bij een groot bedrijf met tientallen of misschien wel honderden werknemers die op gezette tijden van koffie voorzien moeten worden? Dan is een koffieautomaat voor grootverbruik de beste optie. Deze kan vrij snel tientallen liters koffie voortbrengen. Denk eraan dat er wel voldoende ruimte moet zijn voor een groot koffiezetapparaat. Deze heeft vaak een eigen wateraansluiting nodig. Is dat te realiseren? Let wel: een koffiemachine voor de horeca, die voortdurend enkele kopjes moet voortbrengen, is iets anders dan een meer industriële koffiemachine die vooral tijdens pauzes liters tegelijk moet maken. Wat heb je nodig?

Koffieautomaat voor een klein bedrijf

Werk je bij een kleinschalige onderneming waar toch voortdurend lekkere koffie binnen handbereik moet zijn? Dan heb je nog volop keuze in koffiemachines. Wil jij je klanten en collega's verwennen met een kopje koffie naar keuze? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een machine die meerdere soorten koffie kan maken, zoals:

 • Cappuccino
 • Koffie verkeerd
 • Espresso
 • Reguliere koffie
 • Latte macchiato

Dit kan een compact, automatisch koffieautomaat zijn, maar ook een elegante machine die werkt met cups of verse bonen. Gebruik je de machine waar de klanten bij zijn, dan kan het de moeite waard zijn om te investeren in een elegant exemplaar. Het oog wil immers ook wat. Is de machine vooral bedoeld voor je eigen medewerkers en wil je hen nog meer keuze bieden? Dan kun je ook kiezen voor een machine die behalve koffie en heet water ook chocolademelk en soep kan maken.

Ontvang prijsopgaven van koffieleveranciers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk koffieleveranciers

Zo vind je de beste koffieautomaten voor bedrijven

Natuurlijk kun jij je uitgebreid verdiepen in de uiteenlopende koffieautomaten. Maar het juiste koffieautomaat voor je bedrijf vinden kan ook sneller en vooral eenvoudiger. Ga eerst na wat je antwoorden op de volgende vragen zouden zijn:

 • Hoeveel kopjes of liter koffie zijn er dagelijks nodig op de werkvloer?
 • Wat is je budget voor een professionele koffiemachine (inclusief bijkomende kosten)
 • Wat voor soort koffie sluit het beste aan bij de wensen van je collega's, eventuele gasten of klanten?

Op basis hiervan vraag je via offerte.nl snel en eenvoudig offertes aan bij aanbieders van professionele koffiemachines in jouw regio. Binnen 24 uur leveren zij advies op maat en een aantrekkelijk aanbod. Hoe kun je deze slim vergelijken?

Zo vergelijk je de offertes van koffieapparaten bedrijven

Aanbieders van koffieautomaten voor bedrijven bieden je verschillende mogelijkheden. Welke je kiest, bepaalt de financiële consequenties. Deze kun je als volgt vergelijken:

 • Een koffiemachine kopen zakelijk? Of toch liever leasen of huren?
 • De prijs van de koffie zelf kan flink verschillen. Vaak hangt deze samen met de kosten van de machine en het onderhoud.
 • Lease je de machine, dan worden er kosten in rekening gebracht voor reparatie en onderhoud. Ook deze kunnen per aanbieder verschillend uitpakken.

Wat voor verschillende koffieautomaten zijn er?

Naast de verschillende soorten koffie die u kunt zetten zijn er ook verschillende soorten automaten waar u uit kunt kiezen. Ieder bedrijf stelt andere wensen aan haar koffieautomaat en elk bedrijf heeft andere eisen. Er zijn dan ook verschillende soorten koffieautomaten. Hieronder leest u hoe de verschillende soorten koffieautomaten verschillen van elkaar. Op deze manier kunt u een keuze maken wat voor u het beste bij uw wensen past. Bekijk hier alle soorten professionele koffiemachines:

Koffiebonen

Deze wordt over het algemeen als lekkerst ervaren. Dit omdat de koffie wordt gezet met verse bonen die ter plekke gemalen worden. Voordat de bonen per kopje gemalen moeten worden zal de zettijd wat langer zijn dan de andere varianten.

Fresh brew /filter

De freshbrew koffie of filterkoffie is de gemalen koffie. De zettijd van deze koffie is korter dan die van de koffiebonen en is goedkoper.

Vriesdroog

Bij deze variant wordt er een zeer grote hoeveelheid koffie gezet en daarna ingevroren. Tijdens dit proces wordt de ingevroren koffie verwerkt fijne korrels. De zettijd van deze variant is gemiddeld zo’n 8 seconden. Een nadeel van deze koffie is dat het minder representatief is maar de kwaliteit van de koffie is relatief hoog.

Liquid koffie

De liquid koffie is een koffiesiroop die luchtdicht en diepgevroren bewaard wordt. Voordat het de koffiemachine ingaat wordt de siroop ontdooit zodat het vloeibaar is. Net als de vriesdroog koffie is de zettijd van de koffie erg snel. Bij de liquid koffie ligt dit tussen de 6 en de 9 seconden. Het gebruiksgemak is hoog omdat je geen afval heb en weinig schoonmaak. De nadelen van deze koffie zijn dat de koffie relatief minder vers is en dat deze fabrikant gebonden is.

Wat kost een professionele koffiemachine op kantoor?

Vul je wensen in en ontvang gratis en vrijblijvende koffiemachine offertes. Een professionele koffiemachine op kantoor zorgt ervoor dat werknemers tevreden zijn en met een goed gevoel hun werk kunnen doen. Vergelijk iedere offerte op basis van de bovenstaande punten om te bepalen welke optie voor jouw bedrijf het meest geschikt is. Kopen is een goede optie als je hier op korte termijn budget voor hebt en weet dat je de machine nog vele jaren kunt gebruiken.

Leasen is gunstig als je in termijnen wilt betalen en weinig omkijken wilt hebben naar de levering van de koffie zelf en het onderhoud van de machine. Huren is een goede optie als je voor een speciaal evenement of een korte periode een koffiemachine nodig hebt. Weten wat de verschillende prijzen zijn? Vraag nu gratis en vrijblijvend tarieven op voor professionele koffie apparaten.

Begin jouw aanvraag

Vergelijk koffieleveranciers →
Wat onze klanten zeggen

Geen toelichting

goed

Geen toelichting

Geen toelichting

Was heel snel en direct erna hebben veel leveranciers contact opgenomen

Snelle reactie van verschillende bedrijven. Waarvan we er 1 hebben uitgenodigd.

Rubrieken

Ontvang prijsopgaven van koffieleveranciers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk koffieleveranciers
Laatste Offerte aanvragen

Aangevraagd op 02-07-2019 door een klant in Apeldoorn

Emailen graag.

Een apparaat zonder verse melk, poeder eventueel wel maar ook geen suiker. Eenvoudig schoon te maken. Ben telefonisch NIET bereikbaar, werkt nog niet!

Aangevraagd op 02-04-2019 door een klant in Noordoostpolder

Voetbalkantine

Koffie voor in onze voetbal kantine

Aangevraagd op 02-04-2019 door een klant in Bronckhorst

Koffie voor ons bedrijf

Bedrijf in het produceren van zware transportmiddelen. Machine wordt gebruikt voor werkplaats en kantoor personeel en gasten.

Aangevraagd op 02-04-2019 door een klant in Zeist

Twee machines ruilen voor een

Wil er 2 WNF presto voor inruilen, zoek 1 machine.

Aangevraagd op 01-04-2019 door een klant in Alphen aan den Rijn

Voor in ons cafe

De machine is een van de onderdelen welke als eye-catcher fungeert. Graag een lichte tint kleur erin verwerkt en niet een TE strakke vorm.

Aangevraagd op 01-04-2019 door een klant in Den Haag

Marketingbureau zoekt koffie

Een koffiemachine waar je verschillende koffie's kan kiezen bijvoorbeeld koffie cappuccino enz.

Aangevraagd op 01-04-2019 door een klant in Haarlem

Horeca koffie gezocht

Wij willen graag lekkere koffie, bij voorkeur vers gemalen, zonder gedoe van onderhoud. Geen enkel probleem om zelf bonen bij te vullen.

Aangevraagd op 30-03-2019 door een klant in Schagen

Met prijs per kopje een offerte

- kanvulling gewenst - wij werken met pauzes, liefst snel tappen. Personeel tussen de 6 en 80 personen per jaar. Graag ook een prijs per kop koffie toevoegen.

Aangevraagd op 30-03-2019 door een klant in Gilze en Rijen

Sportschool

Wij zijn een sportschool die na het sporten gratis thee en koffie aanbied, wij schenken ongeveer 75 kopjes koffie en 30 kopjes thee per dag.

Aangevraagd op 28-03-2019 door een klant in Mill en Sint Hubert

Showroom

Koffieaparaat voor in de showroom.

Aangevraagd op 28-03-2019 door een klant in Den Haag

Klein kantoor

Gemiddeld 25 kopjes per dag

Aangevraagd op 27-03-2019 door een klant in Haarlem

Koffie voor ons café

Gaarne de mogelijkheden en prijsindicatie om een espressoautomaat of volautomatisch machine met verse melk te huren/leasen. Tussen de 20 -40koppen per dag . Zomers ietsjes neer ivm klein terras.

Aangevraagd op 27-03-2019 door een klant in Groningen

Koffie op onze praktijk

Wij zouden graag voor onze bezoekers op locatie een koffieapparaat in de ontvangst ruimte willen hebben. Dit mag ook een instant koffie machine zijn. Hij moet makkelijk te bedienen zijn. Ook willen wij graag een machine die makkelijk schoon te houden is. Kunt u misschien apparaten offeren die en rechtstreeks op het water aangesloten moet worden of apparaten die middels een reservoir (zo groot mogelijk) werken. Verder hoeven er niet veel koffie keuzes op te zitten, wel graag een mogelijkheid in de keuze voor met melk en suiker en een mogelijkheid voor het tappen van theewater.

Aangevraagd op 27-03-2019 door een klant in Maasgouw

Nieuw pand, nieuwe koffie

Totaal 8 automaten. koffie/cappucino/espresso/thee/chocomel/water. In de offerte graag ook de zettijden mee opgeven. Geen telefonische afspraken, enkel schriftelijk.

Aangevraagd op 26-03-2019 door een klant in Vlaardingen

Museum in Vlaardingen

Keuzemogelijkheid voor koffie, espresso en cappuccino. Is melkopschuimer in apparaat mogelijk?