error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right
Hoe specifieker jouw omschrijving, hoe accurater de offertes zullen zijn
Jouw e-mailadres wordt alleen gebruikt om offertes te versturen
Een geldig telefoonnummer is verplicht om de aanvraag te valideren

Geheel gratis & vrijblijvend

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 4 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

Advocaat

Bent u op zoek naar een advocaat bij u in de buurt? Vul het aanvraagformulier in en ontvang met 1 klik meerdere offertes van verschillende advocaten bij u in de buurt! Vul in, vergelijk en kies de advocaat die bij u en uw budget past.

Een advocaat helpt u met al uw juridische vraagstukken en problemen. Het is geen verplichting om een advocaat te hebben maar in sommige gevallen is het wel aan te raden. De meeste mensen hebben zelf niet voldoende kennis om een goed standpunt te kunnen maken bij een rechter. Een advocaat kan u ondersteunen in het bemiddelen, onderhandelen en procederen voor u.

Verschillende soorten advocaten

Er zijn vele vakgebieden waarin een advocaat actief kan zijn. Vaak specialiseert een advocaat zich in een of meerdere van deze vakgebieden. Deze vakgebieden zijn:

 • Vreemdelingenrecht
 • Letselschade
 • Echtscheiding
 • Arbeidsrecht
 • Strafrecht
 • Familierecht

Dan is er nog een speciale vorm van advocatuur, die van Pro-Deo advocaten. Dit zijn advocaten die mensen bijstaan die niet de financiële middelen hebben voor een advocaat en subsidie krijgen van de overheid. Deze subsidie kan met de cliënt worden aangevraagde door de advocaat.

Tips

 1. Kies een advocaat die is gespecialiseerd in het vakgebied waar u een advocaat voor nodig heeft.
 2. Afhankelijk van uw zaak kunnen kosten voor een advocaat aardig oplopen. Kies dus een advocaat die bij uw budget past.

Voordelen / nadelen

Voordelen:

 • Een advocaat een proces helpen voorkomen.
 • Een advocaat kan u bijstaan in een proces.
 • Een advocaat kan u helpen aan gunstigere voorwaarden in een uitspraak.

Nadelen:

 • Een advocaat kan een hoop geld kosten.
 • 2

kosten

Wanneer u voor het eerst met een advocaat gaat praten zal u beginnen met een intake gesprek. Hierin kunt u uitleggen wat de situatie is en wat u wilt dat de advocaat voor u gaat doen. In de meeste gevallen heeft een advocaat geen vaste tarieven, over het algemeen wordt er gewerkt met een uurtarief. Tijdens dit intakegesprek kunt u om een inschatting van de kosten vragen om zo achteraf niet met een veel hogere rekening opgescheept te zitten.

Omdat het vaak vooraf lastig is in te schatten hoe lang een bepaalde zaak gaat duren kan het zijn dat er door een advocaat meer tijd in moet worden gestoken dan vooraf gedacht. In dat geval zal uw advocaat met u overleggen over deze kosten en, als u dat zo afspreekt, zal hij/zij u tussendoor op de hoogte houden van de kosten.

De kosten kunnen per advocaat erg verschillen. Zo schommelen de uurtarieven tussen de €100 en €500 per uur. Hoe meer ervaring een advocaat heeft hoe hoger het uurtarief is. Daarbij geldt natuurlijk wel dat een duurdere advocaat met meer ervaring vaak meer kans heeft op slagen in een zaak.

Een advocaat zoeken

Wilt u graag verschillende advocaten bij u in de buurt vergelijken? Vraag gratis offertes aan en ontvang binnen 24 uur enkele offertes van verschillende advocaten. Hiermee kan u zelf vergelijken welke advocaat het beste bij u past.

Bij vragen neem contact met ons op

Telefonisch

088 - 771 23 45

Ben jij zelf een advocaat?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Advocatenkantoor

Advocatenkantoor gevonden! Advocatenkantoor offertes ontvangen voor uw zaak! Vergelijk de kosten van een advocatenkantoor!

Lees meer

De Nederlandse orde van advocaten

Nederlandse orde van advocaten nodig? Kosten vergelijken van De Nederlandse Orde van Advocaten! Lees hier alles over de N.O.V.A.

Lees meer