Letselschade advocaat

Start vergelijken
  1. Home
  2. Advocaat
  3. Vind een letselschade advocaat voor jouw zaak
  4 mins leestijd

  Ben je opzoek naar een goede letselschade advocaat? Betaal hier niet teveel voor en vergelijk direct! Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend 3 offertes.

  Waarom een advocaat gespecialiseerd in letselschade?

  Is in jouw geval de letsel ontstaan door toedoen van een ander? De advocaat letselschade informeert je over jouw juridische mogelijkheden. In veel gevallen kun je een schadevergoeding claimen. De letselschade advocaat staat je bij tijdens het hele proces. Hij of zij toont begrip en komt voor jouw belangen op waardoor je tijd bespaart en snel een goede advocaat vindt. Wanneer je in het gelijk wordt gesteld worden de advocaatkosten vaak door de tegenpartij vergoed.

  Wat doet een letselschade advocaat?

  Een letselschade advocaat helpt je bij de volgende aspecten; Aansprakelijkstelling opstellen Bij letselschade eis je schriftelijk compensatie. De schade advocaat stelt de aansprakelijkstelling op.

  Schadeposten inventariseren De schadeposten zijn materieel, maar kunnen ook immaterieel van aard zijn. De schade advocaat brengt alle schadeposten in kaart.

  Schadevergoeding berekenen, claimen en afdwingen De advocaat telt alle schadeposten bij elkaar op. Zo claim je waar je recht op heb.

  Onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij De schade advocaat weet precies wat jouw belangen zijn. Zodra de tegenpartij aansprakelijk is gesteld wordt er met de verzekeraar onderhandeld over de vergoeding.

  Hoe vind ik de beste letselschade advocaat?

  Een advocaat vinden die bij jou past doe je door te vergelijken. Een vergelijking maak je op basis van prijs, ervaring en de ‘klik’ die je met de specialist hebt. Door een vrijblijvende aanvraag te doen ontvang je tot 3 offertes binnen waardoor je de vergelijking goed kan maken. Zo bespaar je niet alleen kosten maar ook veel tijd.

  Wanneer heb je recht op een schadevergoeding?

  Kun je aantonen dat je recht hebt op een schadevergoeding? Dan kun je deze kosten afdwingen. De letselschade is namelijk ontstaan door de ander. Is de schade erkend door de tegenpartij? Dan worden de kosten vergoed. Is er sprake van een gedeelde aansprakelijkheid? Dan worden de kosten gedeeltelijk verhaald. Laat je informeren door een advocaat gespecialiseerd in letselschade!

  De claim is afhankelijk van bewijslast. Verzamel dan ook zoveel mogelijk gegevens, zoals:
   

  • Het medisch dossier
  • Namen van de getuigen; en
  • Foto’s als bewijs.

  De medisch advocaat helpt hierbij. Tijdens de intakegesprek vraag hij naar de volgende zaken:
   

  • Hoe heeft het ongeval plaatsgevonden?
  • Welke schade heb je eraan overgehouden?
  • Misschien heeft u medische behandelingen gehad?
  • Welke invloed heeft dit op jouw werk-, of thuissituatie?
  • Welke kosten maak je? Kosten kunnen materieel en immaterieel zijn.

  Letseladvocaat of letselschade jurist?

  De letseladvocaat bespreekt jouw juridische mogelijkheden. De meeste situaties komen niet tot de rechtbank. De letselschade jurist maakt afspraken over de schadevergoeding met de tegenpartij. De letselschade jurist neemt de zaak in behandeling als deze niet voor de rechter komt. Vind er toch een rechtszaak plaats? Dan draagt de letselschade jurist jouw zaak over aan de advocaat letselschade.

  Kosten

  De kosten verschillen. Dit komt omdat sommige advocaten op uurtarief werken en anderen spreken een vast bedrag af. Let op voor onvoorziene kosten. Spreek altijd duidelijk met de advocaat welke kosten er zijn. Bij de wet is vastgesteld dat de tegenpartij de kosten betaalt. Dus in sommige gevallen zijn er daardoor geen kosten voor de advocaat.

  Ook is het in het geval van een laag inkomen mogelijk om gebruik te maken van gefinancieerde rechtsbijstand (Pro Deo). Wel is er sprake van een eigen bijdrage van maximaal €750,-. Dit bedrag hangt van het inkomen af. Des te lager het inkomen des te lager de eigen bijdrage. De overheid vergoedt de rest.

  Gemiddeld is het uurtarief van een letselschade advocaat tussen de € 150,- en € 250,-. Je kan ook een vast bedrag afspreken. Als de tegenpartij volledig aansprakelijk is, dan worden de kosten volledig verhaald. Is er sprake van gedeeltelijke aansprakelijkheid? Dan worden de kosten beperkt verhaald. In veel gevallen komt het niet tot een rechtszaak. De letselschade jurist onderhandelt met de tegenpartij en komt tot een akkoord.

  Hoe gaat het in zijn werk

  Als eerste leg je jouw situatie voor aan de advocaat gespecialiseerd in letselschade. Door alles te bespreken wordt jouw situatie helder. Dit helpt je bij het inzichtelijker maken van de complexiteit, kosten en procedures. De stappen zijn als volgt:

  • Gegevens van de tegenpartij verzamelen
  • Schuldvraag beoordelen
  • Schadebedrag beoordelen
  • Aansprakelijk stellen van de tegenpartij

  Hoe kan offerte.nl je helpen?

  Zoek je een medisch advocaat die je vertegenwoordigt? Dan zit je goed bij offerte.nl. Het kan namelijk een zoektocht zijn om de beste letselschade advocaat te vinden. Daardoor bespaar je tijd en kosten. Het belangrijkste is dat jij verder kan. Bij offerte.nl ontvang je 3 offertes van advocaten die jou bijstaan. Je kan de letselschade advocaten vergelijken o.b.v. prijs en kwaliteit. Wacht niet langer en kies voor jouw advocaat.