Dakkapel plaatsen of bouwen

Start vergelijken
  1. Home
  2. Dakkapel
  4 mins leestijd

  Overweeg jij om een dakkapel te plaatsen op je woning? Een dakkapel laten bouwen is niet goedkoop en de prijzen kunnen heel erg verschillen per bedrijf. Ook de kwaliteit, werkwijze en gebruikte materialen voor de dakkapellen zijn niet bij elke specialist hetzelfde. Wij raden aan om meerdere aanbieders van dakkapellen te vergelijken. Dit bespaart je vele honderden euro’s!

  Dakkapel voordelen

  Er zijn veel voordelen van het plaatsen van een dakkapel. Deze lichten wij hieronder toe;
   

  • Meer woonruimte
  • Je huis wordt (veel) meer waard
  • Meer licht in je woning
  • Mooier uitzicht
  • Weinig tot geen onderhoud (afhankelijk van het materiaal)
  • Een dakkapel plaatsen vindt plaats in 1 of 2 dagen
  dakkapel plaatsen

  Nadelen dakkapel plaatsen

  Zitten er ook nadelen aan? Niet veel in ieder geval. Houdt echter rekening met de volgende punten.

  • Een dakkapel bouwen vergt een aardige investering
  • In sommige gevallen dienje een vergunning aan te vragen

  Dakkapellen materialen

  Bij het plaatsen van een dakkapel dien je verschillende keuzes te maken. Zo moet je kiezen welk bedrijf je hiervoor wil inschakelen. Ook dien je te bepalen welke afmeting gewenst is en hoeveel ramen je erin wil hebben. Een van de belangrijkste keuzes draait echter om het materiaal van de dakkapel. Hierin heb je verschillende mogelijkheden.

  *Polyester dakkapel
  Wanneer je kiest voor polyester zal de hele kapel uit 1 groot stuk bestaan. De isolatiewaarde van dit materiaal is goed en wegens het extra belang van duurzaamheid wordt dit steeds vaker gebruikt. Een extra voordeel van

  Dakkapel van hout
  Een dakkapel van hout ziet er erg mooi uit. Deze optie wordt dan ook vaak gekozen. Het nadeel hiervan is dat deze wel wat extra onderhoud nodig heeft. Denk hierbij aan een extra verflaag. Hou is echter makkelijk te bewerken en dus volledig aan te passen op jouw wensen.

  Zink
  Zink wordt voornamelijk gekozen omdat het een hele bijzondere uitstraling heeft. Ook is dit eventueel te combineren met een constructie van kunststof. Zink is volledig onderhoudsvrij en ook extra veilig omdat het niet brandbaar is.

  Kunststof dakkapel
  Een dakkapel van kunststof biedt zeer veel voordelen. Zo is kunststof kleurvast en kan je elke mogelijke kleur uitkiezen die je wil. Het is een goedkoop materiaal en dus de perfecte optie als je niet teveel geld wil kwijt zijn aan het plaatsen van je dakkapel.

  Materiaal Kosten op basis van gemiddelde afmetingen Onderhoudsvrij? Isolatiewaarde?
  Polyester €2400 – €2800 Bijna volledig ++
  Hout €2800 – €3200 Nee +
  Zink €4600 – €5000 Enigszins onderhoudsvrij ++
  Polyester €3800 – €4200 Bijna volledig ++

  De afmetingen van een dakkapel

  Over het algemeen bepaal je zelf wat de afmetingen moeten zijn. Dit hangt natuurlijk af van je woonsituatie. Toch zijn er een aantal dingen die goed zijn om te weten over de maten en afmetingen. Wil je geen vergunning aanvragen? Dan is de maximale hoogte van een dakkapel die je wil bouwen 1.75 meter zijn.

  Ook voor de breedte zijn er een aantal tegels. Deze regels verschillen per gemeente. De meest voorkomende regels over de breedte van een dakkapel zijn uit t drukken in percentages van de breedte van je woning en bedragen 305, 50% of 70% van je woning. Let op; it verschilt dus per gemeente. Als je een offerte aanvraag doet via Offerte.nl kunnen onze specialisten je hierbij helpen.

  Schuin dak of plat dak?

  Heb jij een schuin dak of een plat dak? Voor onze specialisten maakt dit niets uit. Een dakkapel bouwen is (bijna) altijd mogelijk. Elk soort dak heeft eigen mogelijkheden qua soorten en materialen. Laat je hier goed over adviseren.

  Heb je een vergunning nodig of niet?

  Of je een vergunning nodig hebt voor je dakkapel hangt af van een aantal verschillende dingen. Als je dakkapel aan de volgende punten voldoet heb je meestal geen vergunning nodig;

  • maximale hoogte van 1,75 meter
  • het dak behoudt een vrije ruimte van minimaal een halve meter aan iedere kant van de dakkapel
  • de dakkapel heeft een plat dak
  • de woning is welstandsvrij

  Vraag het bij twijfel altijd nabij jouw gemeente of geef het aan op ons vrijblijvende aanvraagformulier, dan kunnen we je adviseren

  Hoe werkt het plaatsen van een dakkapel?

  Afhankelijk van jouw keuze voor het materiaal en het soort dakkapel werkt de plaatsing op 2 verschillende manieren. In het geval van een traditionele dakkapel wordt deze op het dak zelfgebouwd. In het geval van een moderne ‘prefab’ dakkapel wordt deze al in de fabriek geproduceerd en hoeft deze alleen nog op het dak geplaatst te worden.

  Zie hier de verschillen hoe een dakkapel plaatsing werkt in beide situaties:

  Traditioneel Prefab
  Op maat gemaakt Vaste afmetingen en materialen
  Wordt ter plaatse gebouwd Geproduceerd in de fabriek
  Mogelijk op (bijna) elk dak Niet altijd mogelijk
  Werkzaamheden duren een aantal dagen Dakkapel in 1 dag geplaatst

  Gratis vergelijken

  In 24 uur van 3 verschillende bedrijven een vrijblijvende offerte ontvangen in de mail? Dat kan! Vul jouw situatie en wensen voor een dakkapel in binnen ons formulier. Wij matchen je met de juiste specialisten. Zij sturen jou een kostenplaatje toe met alle informatie die voor jou van belang is.

  Lees meer over onze categorieën