error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right
Hoe specifieker jouw omschrijving, hoe accurater de offertes zullen zijn
Jouw e-mailadres wordt alleen gebruikt om offertes te versturen
Een geldig telefoonnummer is verplicht om de aanvraag te valideren

Geheel gratis & vrijblijvend

Tevreden zakelijke gebruikers

Arboned KLM Basic Fit Loods 5 PostNL Rabobank

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 5 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

Dakkapel

De mogelijkheden

Het soort dakkapel dat je kiest hangt voornamelijk af van je persoonlijke voorkeur, de kosten die je bereid bent ervoor te maken en het soort huis waar je de dakkapel aan laat bouwen. Neem je bijvoorbeeld een dakkapel met een breedte van 2.50 meter, dan heb je deze vaak al voor €3.000,-. Dit is op basis van een prefab constructie van hout. Op het moment dat de voorkeur uitgaat naar kunststof, dan is de startprijs vaak vanaf €3.750,-. Via Offerte.nl kun je offertes met meer informatie over het plaatsen van een dakkapel opvragen.

De dakkapel tekening

Allereerst moet je een afspraak bij de gemeente maken om te bepalen of er een vergunning nodig is voor het plaatsen van de dakkapel en wat hier de eisen van zijn. Daarna kan worden overgegaan op het schetsen van het ontwerp. Hiervoor zijn de tekeningen van je huis nodig en deze moeten worden verwerkt in de dakkapel tekening, wegens het feit dat de gemeente een compleet beeld wilt hebben van de huidige- en toekomstige situatie. Vervolgens kan de tekening worden gemaakt. Deze tekening moet in de computer op een schaal van 1:1 worden gemaakt, met alle obstakels die zich eventueel op het dak bevinden erbij gevoegd.

Het is raadzaam meerdere tekeningen te maken zodat je de opties die je hebt kunt afwegen. Op het moment dat de keuze is gemaakt kun je overgaan op het volledig uitwerken van het gekozen ontwerp. Deze moet vervolgens worden ingediend bij de gemeente, die op basis van het ontwerp bepaalt of de vergunning wordt uitgegeven. Wanneer deze is uitgegeven en het bouwplan is goedgekeurd kan worden begonnen aan de realisatie van de dakkapel. Je kunt er ook voor kiezen de tekening door een architect te laten maken.

Soorten dakkapellen

Bij het kiezen van een dakkapel kan worden gekozen voor verschillende materiaalsoorten. Er kan onder andere gekozen worden voor:

Materiaal Motivatie voor keuze
Hout Karakteristiek uiterlijk, robuust
Kunststof/polyester Goede isolering
Combinatie hout/kunststof Isolering en mooi uiterlijk
Zink Stijlvolle, moderne uitstraling

Keuze voor de bouwwijze

Dakkapellen kunnen op twee verschillende manieren worden gebouwd. Hierbij kan de keuze worden gemaakt tussen prefab en traditioneel.

Prefab houdt in dat de dakkapel voor het grootste gedeelte wordt gebouwd in de fabriek, waarna deze alleen nog aan je dak bevestigd hoeft te worden. Het grote voordeel hiervan is de lagere uitval van de totale kosten, omdat de productiekosten van een prefab gebouwd dakkapel aanzienlijk lager zijn dan die van een dakkapel die op traditionele wijze is gebouwd. Tevens zijn prefab gebouwde dakkapellen ook erg tijdsefficiënt, ze worden over het algemeen binnen één dag na productie geplaatst. Het nadeel hiervan is dat de kans bestaat dat je dak hier niet geschikt voor is of dat het formaat afwijkt.

Om deze risico’s te voorkomen kan ervoor worden gekozen om de dakkapel op traditionele wijze te laten bouwen, waarbij de constructie ter plekke wordt gebouwd. De kosten liggen weliswaar hoger dan bij de prefab methode maar traditionele bouw geeft je wel de mogelijkheid de dakkapel volledig op maat te laten bouwen.

De modellen

Dakkapel met plat dak - Dit model dakkapel is over het algemeen de goedkoopste en het makkelijkst aan te leggen. De dakkapel met plat dak wordt bijna altijd prefab gebouwd. Overigens kan dit model dakkapel op de achtergevel vaak vergunningsvrij geplaatst worden.

Dakkapel met schuin dak - Dakkapellen met een schuin dak of puntdak kunnen vaak niet op elk huis geplaatst worden. Dit hangt af van de hellingshoek van de woning. Vaak worden dit soort dakkapellen gezien bij de meer traditionele huizen en heeft over het algemeen een mooiere uitstraling dan een dakkapel met plat dak.

Dakkapel met nok verhoging - Bij een nok verhoging wordt de punt van het dak verschoven en vaak ook verhoogt. Dit zorgt ervoor dat de oppervlakte van het huis toeneemt. Dit proces verandert de constructie van het dak dermate meer dan wanneer er alleen een dakkapel wordt geplaatst. Het is dan ook vastgesteld dat nok verhogingen alleen mogen worden uitgevoerd als hier een vergunning voor is uitgegeven.

Dakkapel met balkon - Een balkon bij de dakkapel geeft vaak een leuke toevoeging aan het huis. Los van het feit dat het balkon sfeer geeft, creëert het ook meer ruimte. Bij het plaatsen van het balkon kan ook weer worden gekozen voor verschillende soorten, bijvoorbeeld een Frans balkon of een modern balkon. Vaak is ook bij deze soort dakkapel een vergunning nodig om deze te laten bouwen.

Inhuren van een dak specialist

Wanneer je een dakkapel wilt laten plaatsen is het raadzaam dit met een dak specialist te bespreken. Hij/zij kan je adviseren over de opties die je hebt en je ondersteunen in het ontwerpproces. Via Offerte.nl kun je vrijblijvend en gratis offertes aanvragen van dak specialisten die bij ons zijn aangesloten. Middels het invullen van het aanvraagformulier krijg je binnen 24 uur maximaal vijf offertes van dak specialisten bij jou in de regio toegestuurd. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan krijg je de offertes toegestuurd van de dak specialisten die in Amsterdam en omstreken actief zijn. De offertes kun je met elkaar vergelijken op basis van kosten en diensten. Zo ben je er zeker van dat je de keuze maakt voor de dak specialist die jou het beste van dienst kan zijn en binnen je kostenplaatje valt.

Bij vragen neem contact met ons op

Telefonisch

088 - 771 23 45

Ben jij zelf een dakkapel specialist?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Dakkapel tekening

Wilt u een tekening van een dakkapel laten maken? Vraag offertes aan via Offerte.nl

Lees meer

Soorten dakkapellen

Wilt u een dakkapel laten plaatsen? Vraag offertes aan via Offerte.nl

Lees meer