Dakkapel soorten

Start vergelijken
  1. Home
  2. Dakkapel
  3. Alle soorten dakkapellen op een rij [5 types]
  3 mins leestijd

  Wil je een dakkapel laten plaatsen? Een dakkapel heeft veel voordelen en er zijn veel dakkapel soorten. Begin met het vergelijken van de verschillende soorten dakkapellen. Op Offerte.nl vul je eenvoudig een formulier in met je wensen. Vervolgens ontvang je vrijblijvend drie prijsopgaven van bedrijven die gespecialiseerd zijn in dakkapellen. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Welke soorten dakkapellen zijn er? Lees eerst de informatie over alle dakkapel soorten en vraag dan gratis drie offertes aan.

  Welke soorten dakkapellen zijn er?

  Er zijn veel verschillende typen huizen. Ook zijn er verschillende type dakkapellen. Afhankelijk van je type woning en je woonwensen kies je de type dakkapellen die bij je woning passen. Op basis van de offertes die je hebt aangevraagd via Offerte.nl maak je je definitieve keuze.

  Dakkapel met plat dak

  De populairste dakkapellen in Nederland zijn dakkapellen met een plat dak. Ze kunnen snel geplaatst worden en leveren veel extra vierkante meters vloeroppervlakte op. Op elke plek kan je rechtop staan, waardoor elke vierkante meter ook echt bruikbaar is.

  dakkapel plat dak

  Dakkapel met schuin dak

  Wil je de dakkapel een eenheid laten vormen met de rest van je huis? Een dakkapel met schuin dak is een uitkomst. Als je voor de dakkapel dezelfde pannen gebruikt als voor de rest van het dak wordt het een mooi geheel. Houd er wel rekening mee dat je voor een dakkapel met schuin dak een hellingshoek van minimaal 35 graden nodig hebt.

  dakkapel met schuin dak

  Dubbele dakkapel

  Heb je de mogelijkheid om extra veel ruimte op zolder te creëren? Kies dan voor een dubbele dakkapel. Zo’n dubbele dakkapel is ideaal als je twee extra kamers op zolder wilt maken. Dubbele dakkapellen kunnen naast elkaar worden geplaatst, maar ook boven elkaar.

  dubbele dakkapel

  Hoekdakkapel

  De naam zegt het al, een hoekdakkapel bouw je om de hoek van je huis heen. Zo heb je op elk moment van de dag zon in je kamer. Je krijgt dus een hele lichte zolderruimte, ideaal om in te werken. Het geeft je huis een unieke uitstraling en is een uitstekend alternatief als een dubbele dakkapel niet mogelijk is.

  hoekdakkapel

  Dakkapel met balkon

  Wil je van de extra kamer een slaapkamer maken en ’s ochtends wakker worden met de zon in je gezicht? Een dakkapel met balkon behoort tot de. populairdere soorten dakkepellen. Zodra je opstaat, stap je het balkon op en geniet van de opgaande zon en de fluitende vogels. Een dakkapel met balkon levert je veel plezier op. Je kan kiezen uit een dakkapel met Frans balkon of een dakkapel met een gewoon balkon.

  Naar welke dakkapel je voorkeur ook uitgaat, via Offerte.nl vind je de weg naar de dakkapel van jouw dromen.

  De voordelen van een dakkapel

  De zolder in je woning is vaak een ruimte die niet optimaal benut wordt. Het dak is schuin en je kunt er daarom niet rechtop staan. Het wordt vaak gebruikt als opslagruimte. Door het plaatsen van een dakkapel krijg je er een extra kamer bij. De zolder wordt een volwaardige ruimte in je huis. Zo tover je de zolder eenvoudig om tot extra slaapkamer of tot een werkruimte met veel lichtinval.

  Vaak zorgt uitbreiding van je woning met een dakkapel voor waardevermeerdering van je huis. Daarmee is het ook een interessante investering voor de toekomst.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews