In het kort

Wil je niet teveel betalen? Zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt en geen overhaaste beslissingen neemt? Ontvang gratis zonnepanelen advies om precies te weten wat zonnepanelen kosten en opleveren in jouw specifieke situatie. Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend 4 verschillende zonnepanelen offertes. Zonnepanelen vergelijken in 2020? Zo gebeurd!

Advies

Zonnepanelen advies

Steeds meer mensen wekken hun eigen stroom op met zonnepanelen. Maar niet iedereen heeft er verstand van. Goed zonnepanelen advies is daarom erg belangrijk om tot de juiste beslissing te komen. Door via ons zonnepanelen offertes te vergelijken krijg je input van verschillende leveranciers. Zo krijg je het beste zonnepanelen advies en maak je de beste keuze.

Online zijn er verschillende calculators waar je de kosten voor zonnepanelen kan uitrekenen. Het probleem met dit soort tools is dat deze niet nauwkeurig zijn. Ze houden geen rekening met jouw specifieke situatie waardoor er vaak een berekening uitkomt die niet realistisch is.

Factoren die een rol kunnen spelen zijn;

  • de ligging van jouw huis/bedrijf t.o.v. de zon
  • het aantal zonuren
  • de kwaliteit van de zonnepanelen
  • het merk zonnepaneel

Voordelen zonnepanelen

Subsidie
Afhankelijk van jouw situatie kom je in aanmerking voor subsidie voor het aanschaffen van zonnepanelen. Zo kan je bijvoorbeeld de BTW terugvragen bij de belastingdienst. Hiermee bespaar je al 21%!

Duurzaam
Zonne-energie is een duurzame energiebron. Door te investeren in zonnepanelen draag je bij aan een schonere en duurzamere wereld.

Lagere kosten
Hoewel de aanschafkosten fors kunnen zijn, verdien je dit in een aantal jaar weer terug. Je gaat hierdoor veel minder geld kwijt zijn aan je jaarlijkse stroomgebruik.

Waardevermeerdering
Heb je een koopwoning? Goed nieuws! BIj een eventuele verkoop van je huis zal deze met zonnepanelen een stuk meer opbrengen.

Hoe werken wij?

Hoe het werkt?

Wij van Offerte.nl werken met verschillende zonnepanelen leveranciers. Deze zijn verspreid over het hele land. In ons formulier doe je een vrijblijvende aanvraag, gespecificeerd op jouw situatie. Deze aanvraag delen wij met 4 van onze partners. Deze zullen jou vervolgens een op maat gemaakt voorstel uitbrengen.

In dit voorstel krijg je gelijk een beeld van de specifieke kosten maar ook de terugverdientijd. De terugverdientijd is de tijd die het kost om genoeg gratis stroom op te wekken dat je de kosten hebt terugverdient.

Let op: wij werken alleen met partners die voldoen aan alle reglementen en wetgeving en de beste kwaliteit zonnepanelen leveren tegen een eerlijke prijs!

Wist je dat?
Meer dan 73% van de consumenten voor aankoop eerst de zonnepanelen prijs vergelijken?

Wat je moet weten

Wat is de terugverdientijd?
De terugverdientijd verschilt per situatie. Volgens de consumentenbond is de gemiddelde terugverdientijd 6-7 jaar. Daarna is je stroom gratis. Vergelijk gratis offertes om te zien wat jouw terugverdientijd is.

Hoelang gaan de zonnepanelen mee?
Door de ontwikkelingen van de laatste jaren gaan zonnepanelen tegenwoordig 25 jaar mee. Laat je wel goed door onze partners adviseren want niet elk merk biedt dezelfde kwaliteit.

Maakt het uit of ik een schuin of plat dak heb?
Nee hoor. Het rendement op een plat dak is hoger maar ook op een schuin dak is voldoende stroom te halen uit zonne-energie. Vul je aanvraag in en kom erachter wat het voor jou oplevert.

Kosten

Hoe zit het met de prijzen?

De prijs van zonnepanelen zijn al een stuk lager dan een aantal jaren geleden. Het is daarom goed om een aantal zonnepanelen offertes aan te vragen zodat je deze kunt vergelijken. De prijzen bestaan uit 2 verschillende onderdelen. De prijs voor de zonnepanelen zelf en de kosten voor de installatie. Een specialist weet precies wat nodig is om de meeste stroom te kunnen opwekken per vierkante meter.

Installatie

Er komt behoorlijk wat kijken bij de installatie van zonnepanelen. Het is dan ook niet aan te raden om de installatie zelf te doen. Het is geen kwestie van de panelen neerleggen en een stekker inpluggen. Voor de installatie wordt een volledig legplan gemaakt. In het legplan wordt bepaald hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden en op welke wijze deze gelegd moeten worden. Hierbij wordt rekening gehouden met zonuren en schaduwlijnen.

Ook zorgt de installateur voor de aansluiting van een omvormer en, als er behoefte aan is, een monitorsysteem. In zo een systeem kan je op ieder moment van de dag zien hoeveel zonne-energie er al is opgewekt.

Zonnepanelen

Het grootste deel van de kosten bestaat uit de panelen zelf. Er zijn verschillende merken te verkrijgen. Er zit een groot verschil in a-kwaliteit panelen en b-kwaliteit. De a-merken zijn iets duurder in aanschaf maar leveren veel meer stroom op waardoor je de kosten sneller heb terugverdient.

Wist je dat?
Het kan in sommige gevallen heel veel schelen of je de zonnepanelen verticaal of horizontaal plaatst.

Zonnepanelen merken

Er zijn verschillende merken zonnepanelen te verkrijgen. Sommige zijn van lage(re) kwaliteit en sommige zijn weer van hogere kwaliteit. Het is goed om te weten dat al onze partners met kwalitatieve merken werken. Voorbeeld van een aantal merken zijn:

  • AEG
  • Panasonic
  • Qcells
  • Sunrise
  • Suntech
  • Conergy

Een goed merk heeft verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan meer vermogen, langere garantie, minder onderhoud en natuurlijk hogere opbrengsten. Begin nu met zonnepanelen vergelijken door het formulier in te vullen.

Zonnepanelen offertes vergelijken

Gratis zonnepanelen offertes vergelijken

Wij werken supersnel en deskundig. Vul je aanvraag in en ontvang binnen 24 uur 4 verschillende offertes van zonnepanelen leveranciers. Je betaalt hier niks voor en bent ook niet verplicht om op een offerte in te gaan. Wel profiteer je van verschillende inzichten en uitstekend zonnepanelen advies.

In het formulier vragen we je om een aantal gegevens. Zo vragen we jou of je een plat of schuin dak hebt en waar je woont of waar je bedrijf gevestigd is. Dit zorgt ervoor dat we jouw aanvraag naar de juiste partners kunnen doorsturen en dat zij jou een passend voorstel kunnen doen. Offerte.nl is DE website voor zonnepanelen vergelijken in 2020!