Subsidie zonnepanelen

Start vergelijken
  1. Home
  2. Zonnepanelen
  3. Subsidie zonnepanelen
  1 mins leestijd

  Subsidie zonnepanelen

  Hoewel er geen landelijke subsidie meer beschikbaar is voor zonnepanelen, bieden enkele gemeenten nog wel subsidie aan. Bovendien zijn er diverse andere regelingen die het kopen van zonnepanelen zeer aantrekkelijk maken, namelijk:

  • Om zonnepanelen te financieren, kun je gebruikmaken van de Energiebespaarlening of de Duurzaamheidslening. Deze leningen bieden je de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen omtrent je woning te financieren.
  • Sinds 2023 geldt een btw-tarief van 0% op zonnepanelen. Je bespaart hiermee 21 procent op de totale kosten.
  • Ook is er de salderingsregeling, waarmee je zelf geproduceerde stroom aan het elektriciteitsnet kunt leveren en wegstrepen tegen jouw verbruik op een ander moment. Dit biedt financieel voordelen voor huiseigenaren met zonnepanelen.  Zo zie je dat ook als je geen aanspraak maakt op de ISDE, je toch flink kan besparen met je zonnepanelen! Bovendien levert de investering in zonnepanelen een rendement op dat vergelijkbaar is met een spaarrente van 6 procent (op basis van de aankoop van zonnepanelen in 2024). Hierdoor zijn zonnepanelen financieel aantrekkelijk genoeg en worden de subsidiebesparing gecompenseerd.

  Heb je nog geen zonnepanelen? Via Offerte.nl brengen we jou in contact met zonnepanelen installateurs door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod van installateurs in


  Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben ten aanzien van een platdak installatie, dan kan je altijd terecht bij onze experts. Doe een aanvraag, kom in contact met onze experts en geniet van vele voordelen!

  Formulier >