Kozijnen vervangen? Vergelijk de kosten

Start vergelijken
  1. Home
  2. Kozijnen
  4 mins leestijd

  Zorg voor een nieuwe frisse aanblik van je woning en laat je raamkozijnen regelmatig vervangen. Wanneer je dit door een specialist laat doen zorg je altijd voor een keurig en professioneel resultaat. Elke specialist rekent hier zo zijn eigen tarief voor. Zorg er daarom voor dat je nooit te veel betaald en vergelijk van tevoren altijd diverse specialisten.

  Hiermee ben je gegarandeerd van de laagste prijs en betaal je nooit te veel voor het laten vervangen van je kozijnen. Lees de onderstaande tekst en kom alles te weten over de kosten kozijnen vervangen.

  Waarom is het belangrijk je kozijnen te laten vervangen?

  Kozijnen hebben heel wat te voorduren. Denk hierbij aan zware weersomstandigheden, aantasting door schimmel- en algengroei of simpelweg door veroudering van het materiaal. Wanneer je je kozijnen geregeld laat vervangen (om de 5 a 7 jaar) zorg je voor een nieuwe frisse blik van je woning.

  Wanneer je je kozijnen laat vervangen kun je ook kiezen voor een nieuwe stijl. Hiermee zorg je ervoor dat je woning niet verouderd en zorg je voor een goede waarde en staat van je woning. Het vervangen van je kozijnen heeft dus effect op de waarde van je woning en kan deze flink laten stijgen.

  Wanneer je je kozijnen regelmatig laat onderhouden, en de kozijnen goed schoonhoudt, kun je flink wat kosten besparen. Hoe beter je de kozijnen namelijk onderhoudt, hoe minder vaak je je kozijnen dient te vervangen. Een specialist kan je helpen bij het onderhoud en kan je advies bieden in hoe je het best je kozijnen kunt onderhouden.

  Wat kost het om kozijnen te vervangen?

  Wanneer je kozijnen wilt laten vervangen vragen veel mensen zich uiteraard af ‘wat kost het om kozijnen te vervangen?’ Deze vraag is echter vaak lastig te beantwoorden gezien de kosten zeer uiteen kunnen lopen. Elke specialist rekent zo zijn eigen tarief en hanteert andere prijzen voor het laten vervangen van kozijnen.

  Een raamkozijn vervangen is daarnaast een lastige klus waarbij vaak het gehele raam vervangen dient te worden. Een specialist heeft deze klus echter zo voor je opgelost. Een raamkozijn vervangen kost ongeveer €150 tot €550 voor een standaardafmeting van 180 x 120 centimeter.

  Hierbij geldt dat kunststof kozijnen het goedkoopst zijn. Iets duurder zijn houten kozijnen. Aluminium en staal zijn de meest kostbare opties.

  Hoe zijn de kosten van het vervangen van kozijnen opgebouwd?

  De kosten voor raamkozijnen vervangen hangt samen met diverse factoren. Hierbij kun je denken aan de kosten voor de specialist, de kosten voor het glas en de kosten voor het materiaal van de kozijnen.

  Over het algemeen geldt dat het grootste deel van de kosten voor het kozijnen vervangen bestaat uit materiaalkosten. Hoe duurder het materiaal, hoe duurder de totale kosten dan ook zullen uitvallen. De tweede grootste kostenpost zijn de kosten voor de specialist. Elke specialist rekent vaak zo zijn eigen tarief. Voordat je een specialist inschakelt is het dan ook belangrijk om diverse specialisten te vergelijken en te kiezen voor het gunstigste tarief.

  Ten slotte zijn er diverse kosten die de totale prijs voor kozijnen vervangen kunnen beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld een gewenste glassoort (of dikte), de manier van afwerken (zoals een gewenste verflaag) en extra wensen (zoals het plaatsen van een rolluik of een zonnescherm). Zorg er altijd voor dat je deze wensen vroegtijdig aan de specialist laat weten, zodat je altijd een zo volledig mogelijke berekening van de totale kosten kunt krijgen.

  Hoe weet je wanneer je je kozijnen moet vervangen?

  Wanneer je twijfelt of je kozijnen vervangen dienen te worden kun je het best de hulp van een specialist inschakelen. Een vakman kan jou uitgebreid advies geven over de staat van je kozijnen en exact vertellen of de kozijnen simpelweg een opknapbeurt nodig hebben of volledig vervangen dienen te worden.

  Ook kun je de staat van de kozijnen zelf controleren. Bekijk bijvoorbeeld of er eventuele schade of slijtage zichtbaar is en of de kozijnen er nog fris en schoon uitzien. Indien de kozijnen slechts enkele sporen van slijtage bevatten kun je er altijd voor kiezen om je kozijnen een opknapbeurt te geven. Hierbij kun je denken aan een nieuwe verflaag of aan een gewenste lak naar keuze.

  Vergelijk diverse offertes

  Het laten vervangen van je kozijnen hoeft geen enorme kostenpost te zijn. Zorg er echter altijd voor dat je diverse specialisten vergelijkt en kies voor een specialist met een gunstig tarief.

  Via Offerte.nl kun je eenvoudig tot drie offertes ontvangen van verschillende bedrijven. Hiermee ben je gegarandeerd van de laagste tarieven en kun je flink op de totale kosten voor het vervangen van je kozijnen besparen. Je kunt de offertes eenvoudig aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen. Je ontvangt hierdoor direct vrijblijvende en gratis offertes.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews
  Kozijnen installateurs in populaire plaatsen
  Lees meer over onze categorieën