Een overzicht van kozijnen merken

Start vergelijken
 1. Home
 2. Kozijnen
 3. De beste kozijnen merken; een overzicht
4 mins leestijd

Kozijnen zijn verkrijgbaar in diverse materiaalsoorten, afmetingen, merken en modellen. Het vinden van de meest geschikte kozijnen merk is dan ook vaak een lastige klus. Ook verschillen de merken en materialen onderling sterk in prijs.

Zorg er daarom voor dat je diverse bedrijven met elkaar vergelijkt en kiest voor de meest gunstigste kozijnen merken en een professionele plaatsing. In het onderstaande artikel lees je meer over de belangrijkste en beste kozijnen merken van dit moment. Direct weten welk merk het best bij jouw huis past? Vraag via Offerte.nl gratis tot 4 offertes op voor het plaatsen of vervangen van kozijnen.

kozijnen merken

Verschillende materialen en merken

In de wereld van kozijnen zijn de mogelijkheden enorm. Zo zijn er tal van verschillende materiaalsoorten, zoals staal, kunststof en hout, en heb je keuzen uit tal van hoogwaardige merken.

De meest bekende merken voor stalen kozijnen zijn op dit moment Bentum, Forster Unico, Stalku en MHB. De beste merken voor kunststof kozijnen van dit moment zijn onder andere Deceuninck, Veka, Profine en Profel. Voor houten kozijnen kun je het best terecht bij merken zoals HASTBO.

Stalen kozijnen merken

Stalen kozijnen zijn zeer populair. De meest populaire stalen kozijnen merken zijn onder andere;

 • Bentum
 • Forster Unico
 • Stalku
 • MHB

Bentum is een merk dat zeer voordelige kozijnen biedt. Het bedrijf biedt graag vakkundig advies en is in staat om zeer gedetailleerd vakmanschap te leveren.

Wanneer je kiest voor het merk Forster Unico, een Belgisch bedrijf dat zich specialiseerd in de constructie van beglaasde ramen, deuren, gevel- en glasdakconstructies, ben je gegarandeerd van hoogwaardige kwaliteit. Het merk biedt diverse stalen kozijnen in tal van uitvoeringen en maten.

Het merk Stalku biedt tal van verschillende soorten stalen kozijnen. Het voordeel van het merk is dat ze tal van systemen aanbieden en voor elk probleem de juiste oplossing hebben. Zo heeft het merk bijvoorbeeld diverse hef schuifsystemen en kun je bij het merk terecht voor vliesgevels met volledige daglichttoetreding.

Ten slotte kun je ook bij het merk MHB terecht voor unieke en stijlvolle stalen kozijnen. MHB is een familiebedrijf waarbij vakmanschap en kwaliteit voorop staat. Het merk biedt zeer slanke en volledig handgemaakte stalen ramen en deuren.

Kunststof kozijnen merken

Er zijn tal van bedrijven die kunststof kozijnen aanbieden. Meest populaire kunststof kozijnen merken zijn o.a.;

 • Deceuninck
 • Veka
 • Profine
 • Profel

De kunststof kozijnen van Deceuninck behoren tot de beste kunststof kozijnen merken van dit moment. De kozijnen zijn gemaakt van hoogwaardig samengestelde materialen en voorzien van diverse keurmerken.

Het merk Veka biedt kunststof kozijnen in tal van uitvoeringen en behoort ook zeker tot de beste kunststof kozijnen merken van dit moment. Hiermee zorg je voor elke woning voor het juiste resultaat en vind je altijd iets wat bij jouw woning past.

Op zoek naar duurzame kozijnen van kunststof? Dan ben je bij Profine bij het juiste adres. Het merk staat voor innovatie, kwaliteit en dynamiek.

Ten slotte is een veel gekozen merk voor kunststof kozijnen het merk Profel. Met ruim 70 jaar aan expertise weet dit bedrijf altijd keurig vakmanschap en kwaliteit te leveren.

Houten kozijnen merken

Houten kozijnen zijn zeer populair en zijn dan ook verkrijgbaar in tal van merken en uitvoeringen.

De meest bekende kozijnen merken van dit moment op het gebied van houten kozijnen zijn;

 • HASTBO
 • Premium®
 • Belisol

HASTBO is een merk gelamineerde delen hout toepast in haar kozijnen. Deze delen bieden een solide basis voor je houten kozijn en gaan langdurig mee.

Wanneer je opzoek bent naar zeer hoogwaardige houten kozijnen kun je terecht bij IJmond Timmerfabriek. Dit bedrijf biedt het merk Premium® met kozijnen van hard Meranti hout. Deze kozijnen hebben een langere levensduur (minstens 50 jaar) dan normaal en vragen daarnaast ook minder onderhoud dan andere houtsoorten.

Ten slotte is er het merk Belisol, waarbij je terecht kunt voor hoogwaardige kozijnen van hout. Dit merk biedt houten kozijnen met een warme uitstraling, weinig onderhoud en met een uitstekende isolatiewaarde.

Kwaliteitsgarantie door keurmerk

Wanneer je kiest voor de beste kozijnen merken, is het belangrijk dat je kijkt of het merk beschikt over keurmerken. Een keurmerk kan namelijk vaak de kwaliteit van een product garanderen. De meest bekende keurmerken binnen de kozijnen branche zijn het SKG keurmerk, het VKG keurmerk, het KOMO keurmerk en het PKVM keurmerk.

SKG keurmerk

Het SKG keurmerk staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het keurmerk is een onafhankelijke instantie die zich richt op het testen van hang- en sluitwerk test en daarbij let op kwaliteit en duurzaamheid.

VKG keurmerk

Het keurmerk VKG is belangrijk wanneer je kunststof kozijnen koopt. Dit keurmerk richt zich namelijk tot het creëren van extra zekerheden bij de aanschaf van kunststof kozijnen. Het keurmerk staat voor kwaliteit van productie tot aan montage.

KOMO keurmerk

Een KOMO-productcertificaat biedt de zekerheid dat alle grondstoffen, hulpstoffen, bouwproducten, bouwelementen of bouwsystemen volledig in overeenstemming zijn met de objectief vastgestelde kwaliteit waaraan het product dient te voldoen.

PKVM keurmerk

Ten slotte is er het PKVM keurmerk waarnaar je kunt kijken bij het kopen van kozijnen. Dit keurmerk staat voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen en is een keurmerk in Nederland en België dat staat voor een bepaalde mate van beveiliging van woningen.

Vergelijk diverse offertes

Voordat je een keuze maakt uit de beste kozijnen merken is het belangrijk dat je eerst verschillende offertes vergelijkt. Via Offerte.nl kun je eenvoudig en snel diverse bedrijven met elkaar vergelijken. Hiermee zorg je ervoor dat je altijd profiteert van het meest gunstigste tarief.

Vul eenvoudig het aanvraag formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes in je mailbox van verschillende bedrijven en specialisten.