Wil je een incassobureau inschakelen? Kies dan het juiste incasso bedrijf. Vul je aanvraag in en ontvang 3 vrijblijvende offertes van incassobureaus.

Inhoudsopgave

In dit artikel vertellen we je alles over het inschakelen van een incassobureau. Hoe werkt het, waar moet je op letten en welke kosten je kan verwachten. Zelf een incassobureau inschakelen? Alleen de beste bureaus zijn bij Offerte.nl aangesloten. Hierdoor wordt incassobureaus vergelijken zo simpel mogelijk gemaakt.

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat schulden int bij jouw niet-betalende klanten. Voordat je overgaat tot het inschakelen van een incassobedrijf heb je vaak al meerdere pogingen gedaan om een klant te laten betalen.

Na het inschakelen van de incasso verloopt de communicatie rondom de betaling tussen het incassobedrijf en de klant. Omdat een incassobedrijf ook weer kosten doorrekent aan de niet betalende klant zijn deze eerder geneigd om toch tot betaling over te gaan.

Waarom een incassobureau inschakelen?

Er zijn 2 verschillende redenenen om over te gaan tot het inschakelen van een incassobureau. De eerste en belangrijkste reden is natuurlijk dat je als schuldeiser je geld wil ontvangen. De kans dat dit lukt is na het inschakelen van een incasso vele malen groter. Een incassobrief schrikt namelijk veel mensen af.

Een andere reden is bewijsvorming. Mocht het inschakelen van een incassobureau niet tot een inning van het verschuldigde bedrag leiden is er nog een laatste optie: een rechtzaak. Een rechtzaak is iets wat je wil voorkomen maar in het geval van hele hoge geldbedragen is het de moeite waard. Het eerder inschakelen van een incassobureau vormt hierbij een belangrijk onderdeel van de bewijslast.

Met andere woorden, een incassobureau vergroot de kans dat je later via de rechter alsnog je geld krijgt mocht dat nodig zijn.

Wanneer incasso inschakelen?

Dat je pas gebruik maakt van een incassobureau wanneer een klant weigert om tot betaling over te gaan is duidelijk. Alleen hoelang of hoevaak moet een klant herinnert worden voor je gebruik maakt van incasso? Dat hangt er vanaf of de klant een particulier is of een bedrijf.

Bedrijven Als je als schuldeiser geld wil innen van een zakelijke klant of een bedrijf kan je direct overgaan tot het inschakelen van een incassobedrijf zodra de factuurtermijn verstreken is. Je bent niet verplicht om eerst herinneringen te versturen. Toch komt dit in de praktijk niet vaak voor. Het kan best zo zijn dat een factuur niet bij de juiste persoon terecht is gekomen. Daarom sturen de meeste bedrijven eerst 1 of 2 herinneringen toe.

Wel raden we aan om ook niet te lang te wachten met het geld innen. Op facturen geld een verjaringstermijn van 5 jaar in het geval de factuur gericht is aan een bedrijf. Bij facturen gericht aan consumenten is de verjaringstermijn slechts 2 jaar.

Particulieren Voor particulieren en consumenten gelden andere strengere regels. Voordat je tot incasso over kan gaan ben je na het verstrijken van de factuur verplicht om eerst tot een aanmaning over te gaan. Daarna heeft de klant nog 2 weken de tijd om alsnog het verschuldigde bedrag over te maken.

Hoe werkt het?

Allereerst vul je jouw aanvraag in, in ons formulier. Wij lezen jou aanvraag na en controleren of alle benodigde informatie erin staat. Het invullen van jouw aanvraag duurt slechts 2 tot 3 minuten.

Jouw aanvraag wordt doorgestuurd naar 3 verschillende incassobureaus die bij ons zijn aangesloten. Op deze manier kan je het voorstel van 3 incassobureaus vergelijken. Je bent niet verplicht om met een van deze bureaus in zee tye gaan. Ook het ontvangen van de incasso offertes is gratis.

Als je kiest voor een van de incassobedrijven dan zullen zij vragen om je dossier op te sturen. Een dossier bestaat uit 3 elementen;

  • het contract tussen schuldeiser en verschuldigde
  • de factuur / facturen die niet betaald zijn
  • gedane communicatie tussen schuldeiser en verschuldigde

Vanaf dat punt kunnen zij het oppakken en beginnen met het innen van jouw geld.

Wat kost een incassobureau inschakelen?

Kosten hangen van verschillende factoren af. Veel incassobureau hanteren eem percentage van de hoofdsom die teruggehaald kan worden. Stel dat een klant € 5.000 verschuldigd is en een incassobureau weet dit bedrag volledig terug te halen. Dan sta je een percentage van dit bedrag af aan het incassobureau.

Ook zijn er nog administratieve incassokosten. Deze worden in de meeste gevallen verhaalt op de verschuldigde.

Direct antwoord krijgen op de vraag “Wat kost een incassobureau inschakelen”? Vul het aanvraagformulier vrijblijvend in. Je ontvangt dan tot 3 vrijblijvende offertes zodat je direct inzicht hebt in de kosten van het inschakelen van een incassobureau.

Incasso offerte ontvangen? Vergelijk tot 3 incassobureaus

Offerte.nl is een platform waarbij je de perfecte dienst vindt die bij je past, in dit geval een incassobureau. Bij het inschakelen van een incassobureau wil je zeker weten dat je de beste EN voordeligste optie kiest om jouw geld te innen. Wij helpen je graag. Jouw aanvraag is volledig ksoteloos en vrijblijvend. Vul ons formulier in en ontvang een incassobureau offerte van 3 verschillende bedrijven.