Vanaf welk bedrag een incassobureau inschakelen?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Incassobureau
  3. Vanaf welk bedrag een incassobureau inschakelen?
  4 mins leestijd

  Een incassobureau kan je inschakelen voor elke openstaande rekening. Hier zit geen minimumbedrag aan gebonden. Zowel grote als kleine openstaande rekeningen zijn belangrijk terug te vorderen. Als schuldeiser wil je niet dat een debiteur wegkomt met het niet betalen van een factuur.

  Heb jij klanten die hun facturen niet betalen? Dan kan het verstandig zijn een incassobureau in te schakelen. Maar vanaf welk bedrag is het inschakelen van een incassobureau nuttig? En wat zijn de opties? In dit artikel leggen we het je uit.

  In principe mag je voor elk bedrag een incassobureau inschakelen. Er is geen minimumbedrag vastgesteld waar de openstaande rekening aan moet voldoen. Wel is het verstandig stil te staan bij de kosten en mogelijke opbrengsten.

  Bij kleine openstaande rekeningen kunnen de kosten die je maakt voor het incassobureau hoger uitvallen dan de opbrengsten. In dat geval moet je nagaan of je wel of niet een incassobureau in wil schakelen voor de openstaande factuur. 

  Als je twijfelt of je voor jouw situatie een incassobureau moet inschakelen kun je vrijblijvend via ons formulier tot 4 gratis offertes opvragen.

   

  Een incassobureau inschakelen?

   

  Vraag gratis tot 4 verschillende offertes op bij gecertificeerde bureaus.

   

  Vrijblijvend offertes ontvangen >

   

  Een incassobureau op grote bedragen

  Heb je als ondernemer één of een aantal aan grote rekeningen openstaan, dan is het zeker verstandig een incassobureau in te schakelen. Dit om de volgende redenen:

  • Ervaring
   Een incassobureau heeft veel ervaring wat betreft het innen van onbetaalde facturen. Zij weten de beste technieken om de facturen zo snel mogelijk te innen en hoe om te gaan met excuses waarom debiteuren niet willen betalen.
    
  • Grotere dreiging
   Een incassobureau is in staat een veel grotere dreiging voor jouw debiteuren te creëren dan jijzelf. Een incassobureau zit er bovenop en mailt en belt tot de schuldenaar aangeeft de rekening te gaan betalen.

  Het inschakelen van een incassobureau kan je een hoop tijd en stress besparen en daarnaast is de kans groot dat je je schulden snel terug ontvangt.

  Een incassobureau op kleine bedragen

  Heb je als ondernemer een aantal kleine rekeningen openstaan? Dan zal je waarschijnlijk twijfelen of het inschakelen van een incassobureau daadwerkelijk de moeite en kosten waard is. Dit omdat het inzetten van een incassobureau ook geld kost.

  Veel ondernemers vinden dit een te groot risico en laten de vordering daarom maar voor wat het is. Dit is zonde! Wanneer je 1 of meer openstaande rekeningen hebt van kleine bedragen, kan het alsnog handig zijn een incassobureau in te schakelen. Dit om de volgende redenen:

  • Meerdere kleine bedragen vormen samen één groot bedrag
   Wanneer je een aantal kleine facturen open hebt staan, kan de totaalsom van die facturen samen al snel oplopen tot een flink bedrag.
    
  • Principekwestie
   Of de bedragen nou groot of klein zijn, als schuldeiser wil je eigenlijk niet dat een schuldenaar wegkomt met het niet betalen van jouw factuur.

  Tips voor incasso op kleine bedragen

  Het nadeel aan het inschakelen van een incassobureau op kleinere bedragen is dat de kosten soms de daadwerkelijk openstaande schuld kunnen overstijgen. Om dit te voorkomen zijn er twee oplossingen, namelijk:
   

  • No cure, no pay-service
   Er zijn incassobureaus die een no cure, no pay-service bieden. Dit houdt in dat wanneer het incassobureau het niet lukt de onbetaalde facturen te innen, je ook geen kosten aan hen betaald. Op deze manier loop je geen risico op te moeten draaien voor de incassokosten.
    
  • Bulkvordering
   Heb je een groot aantal aan openstaande rekeningen van kleine bedragen? In dat geval bieden sommige incassobureaus de optie om alle openstaande rekeningen af te kopen. Het voordeel hierbij voor jou is dat je direct van al je schulden af bent en je in één keer een groot bedrag aan schulden terug ontvangt. Je zal bij deze optie niet het gehele bedrag van de openstaande rekeningen ontvangen. Dit omdat het incassobureau alle risico’s verbonden aan de openstaande rekeningen overneemt en er uiteraard ook iets aan moet verdienen.

   

  Een incassobureau inschakelen?

   

  Vraag gratis tot 4 verschillende offertes op bij gecertificeerde bureaus.

   

  Vrijblijvend offertes ontvangen >

   

  Incassobureaus vergelijken

  Heb jij nog openstaande facturen? En worden deze nog steeds niet betaald? Schakel dan een incassobureau in!
  Wij helpen je graag! Vul nu jouw wensen en eisen in op ons formulier en ontvang offertes van een aantal naar jouw eisen geselecteerde incassobureaus. Op deze manier kan je goed vergelijken en zelf kiezen met wie jij in zee gaat!

  Offerte.nl werkt alleen met de beste incassobureaus. Heb je naar aanleiding van de verschillende offertes een keuze gemaakt voor een van de aangesloten incassobureaus dan volgt er uiteraard contact. Naast het aanmaken van een dossier worden er duidelijke afspraken gemaakt zodat je de vorderingen uit handen kunt geven en je je verder geen zorgen meer hoeft te maken.

  Veelgestelde vragen over incasso bedragen

  Is er een minimum bedrag waarvoor je een incassobureau mag inschakelen?

  Nee, je mag voor elk bedrag een incassobureau inschakelen. Hier zit geen minimumbedrag aan verbonden.

  Wat is een no cure, no pay-service?

  Een no cure, no pay-service houdt in dat wanneer het incassobureau het niet lukt de onbetaalde facturen te innen, je ook geen kosten aan hen betaald. 

  Is het nuttig een incassobureau in te schakelen voor kleine bedragen?

  Ja, het is ook nuttig een incassobureau in te schakelen voor kleine bedragen. Dit omdat de totaalsom van alle facturen samen snel op kan lopen tot een groot bedrag.