Alles over isolatie
Isolatie zorgt ervoor dat je woning goed is afgesloten. Jouw woning warmt hierdoor sneller op en de binnentemperatuur blijft constanter. In de winter blijft het daardoor binnen langer warm, en in de zomer wordt de warmte van buiten tegengehouden. Dit zorgt voor een lagere energierekening en het is ook nog eens goed voor het milieu. Wel zo handig met die hoge energieprijzen!
Benieuwd naar wat isolatie van je huis voor jou kan betekenen? In dit artikel leggen we je uit welke isolatie mogelijkheden er zijn en hoe je te werk gaat.
We adviseren iedereen een aantal offertes op te vragen van betrouwbare partijen uit de regio. Zo weet je zeker dat je een goede prijs betaalt en vergroot je de kans dat je een partij vindt waar je een goed gevoel over hebt. Direct een aantal isolatie offertes aanvragen? Vul dan ons formulier in en ontvang binnen 24 uur meerdere vrijblijvende offertes van installateurs bij jou uit de regio!
Wat is isoleren?
Isoleren is het aanbrengen van een extra laag aan jouw vloer, dak of muur. Deze extra laag heeft een lage warmteweerstand waardoor warmte en/of koelte slecht wordt geleid. Dit zorgt ervoor dat warmte makkelijker in de ruimtes blijft hangen en ook dakruimtes sneller worden opgewarmd.. Hierdoor hoef je in de winter minder te stoken en in de zomer minder te koelen. Dit is onder andere goed voor de portemonnee en ook voor het milieu.
Wat zegt de leeftijd van jouw huis over de isolatiemogelijkheden?
- Nieuwbouw
Over het algemeen zijn nieuwbouwwoningen van origine al goed geïsoleerd. Toch is hetaltijd de moeite waard om te kijken of er nog verbeteringen mogelijk zijn. - Woningen tussen 1975 en 1991
Woningen die zijn gebouwd tussen 1975 en 1991 zijn wel geïsoleerd, maar vaak niet goed. Er zijn voor deze woningen dus genoeg isolatiemogelijkheden! - Woningen voor 1975. Heb jij een woning van vóór 1975 en heb je deze niet laten isoleren? Dan kan je heel veel geld besparen door woningisolatie te laten aanbrengen. Wel is het zo dat als je woning vóór 1920 gebouwd is, er vaak geen spouwmuur aanwezig is. Deze vorm van isolatie kan ook niet achteraf aangebracht worden. Vloer- en dakisolatie is voor dit type woning wel mogelijk.
Gratis vergelijken, geen verplichtingen!
Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten uit jouw regio.
Welke soorten isolatie zijn er?
Er zijn verschillende soorten isolatie. Eigenlijk is isolatie mogelijk op alle plekken waar lucht kan ontsnappen. Dit kan het dak zijn, de vloer en ook de muren. Hieronder leggen we je deze drie vormen uit.
Muur isolatie
Wil je je muren laten isoleren? Dat kan vrij gemakkelijk als je woning of bedrijfspand over spouwmuren beschikt. Hierbij wordt er isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenmuren geplaatst, oftewel de spouwmuur. Het voordeel hiervan is dat dit een gemakkelijke klus is die in een paar uur kan worden opgeleverd. In de meeste gevallen bevatten woningen die gebouwd zijn na 1920 spouwmuren. Is je huis gebouwd vóór 1920? Dan is de kans groot dat je geen spouwmuur hebt. Deze spouwmuur kan ook niet achteraf aangebracht worden. Daarom moet je in dit geval kijken naar andere isolatiemogelijkheden.Materialen die bij spouwmuurisolatie gebruikt worden zijn; EPS parels, PUR schuim of glaswol.
Benieuwd naar de kosten isolatie spouwmuur? Klik dan hier
Vloer isolatie
In de meeste gevallen geldt dat bij het isoleren van een vloer de begane grond het meest zinvol is. Hier valt de meeste winst te behalen. Als je een kruipruimte in je huis hebt dan is het isoleren van je vloer een relatief simpele klus.. In het geval dat er geen kruipruimte aanwezig is, dient de vloer opgehoogd te worden. Dit is een intensieve en lastige klus. Er kan dan beter gekeken worden naar andere aspecten van het huis om als eerst te isoleren.
Materialen die bij vloerisolatie gebruikt worden zijn parels/korrels, schelpen of isolatiechips
Benieuwd naar de kosten isolatie van je vloer? Klik dan hier
Dak isolatie
Een andere optie is dakisolatie. Heb je een zolderkamer die ook als leefruimte gebruikt wordt? Het isoleren van je dak levert in dat geval veel extra comfort op. Wel is het belangrijk om goed na te gaan wat voor dak jouw woning precies heeft. Zo zijn er schuine daken en platte daken. Voor deze twee soorten daken, wordt er per soort ook weer onderscheid gemaakt. Zo kan je een ‘koud’ plat dak of een ‘warm’ plat dak hebben.
Zoals je ziet zijn er veel verschillende aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Wil je je dak laten isoleren maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Doe dan nu je aanvraag en ontvang binnen 24 uur een aantal vrijblijvende offertes van leveranciers bij jou uit de regio!
Materialen die bij dakisolatie gebruikt worden zijn glaswol, isolatieplaten of PUR schuim.
Benieuwd naar de kosten isolatie van je dak? Klik dan hier
Gratis vergelijken, geen verplichtingen!
Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten uit jouw regio.
Waarom kiezen voor isolatie van je huis?
Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het isoleren van je woning. Deze voordelen gaan verder dan alleen energiebesparing en milieuvriendelijkheid. Hieronder leggen we ze je uit.
Minder energiekosten
Het meest vanzelfsprekende voordeel van woningisolatie is een lagere energierekening. Het isoleren van je woning scheelt je honderden euro’s op jaarbasis. Hiermee is een investering dan ook snel terugverdiend. In combinatie met zonnepanelen en een warmtepomp bespaar je nog meer!
Fijner leefklimaat
Doordat de lucht in je woning beter blijft hangen en minder snel ‘ontsnapt’, zal je al snel merken dat dit van grote invloed isop het leefklimaat in huis. Bij een goed geïsoleerde woning stroomt er droge lucht door het huis. Droge lucht is gemakkelijker te verwarmen dan vochtige lucht en houdt de warmte ook langer vast.
Hogere verkoopprijs woning
Door te investeren in het isoleren van je woning verdien je niet alleen maar je geld terug als gevolg vanlagere stookkosten? Als je een koopwoning hebt, wordt deze namelijk ook meer waard. Een huis dat helemaal goed geïsoleerd is, levert meer op, mede door een hoger energielabel.
Subsidie huis isoleren
Een andere reden om te kiezen voor woningisolatie zijn de vele subsidies waarvoor je in aanmerking kan komen. Vraag vrijblijvend 3 offertes aan en de isolatiespecialisten geven je advies over de verschillende subsidies voor je huis isoleren.
Duurzaam
Isoleer je niet om te besparen? Doe het dan voor het milieu. Want wees nou eerlijk, het geeft toch een goed gevoel om bij te dragen aan een duurzamere wereld?
Gratis isolatie advies?
We kunnen ons voorstellen dat je je huis wilt laten isoleren maar je niet precies weet waar je moet beginnen. Je zou met vragen kunnen zitten als:
- Is mijn dak geschikt voor isolatie?
- Wat gaat isolering van mijn woning kosten?
- Hoeveel ga ik er per jaar op besparen?
- Hoelang duurt het om de kosten terug te verdienen?
Logisch dat je hier het antwoord nog niet op weet. Isolatie is een vak apart en daar hebben we specialisten voor. Doe een vrijblijvende aanvraag op onze website en kom in contact met isolatiebedrijven die je gratis woningisolatie advies kunnen geven en een offerte uit kunnen brengen.
Isolatie offertes vergelijken
Hoe kunnen wij je helpen? Offerte.nl brengt klant en bedrijf bij elkaar. In dit proces houden we rekening met jouw wensen. In je aanvraag geef je aan in welke vorm van isolatie je eventueel interesse hebt. Daarnaast zijn er nog een aantal extra vragen waarmee we precies in kaart brengen wat jij nodig hebt
Via Offerte.nl brengen we jou in contact met warmtepomp installateurs door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod van installateurs in regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den haag.
Aan de hand van jouw wensen matchen we je met 4 verschillende bedrijven bij jou in de regio die hier het best bij passen. Zij bieden je een vrijblijvende offerte en staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Oh ja, dit allemaal doen we binnen 24 uur! Nu vrijblijvende isolatie offertes aanvragen voor jouw woning!
Bekijk wat isolatie voor jou kan betekenen
Veelgestelde vragen
Als je er voor kiest om één isolatiemaatregel uit te voeren, dan bedraagt de subsidie 15 euro per vierkante meter. Voor het uitvoeren van twee isolatiemaatregelen (bijvoorbeeld dak en vloer) ontvang je 30 euro aan subsidie per vierkante meter. Ook is er een subsidie beschikbaar voor een warmtepomp. Raadpleeg nu een warmtepomp installateur!
– Spoumuurisolatie: 20-25 euro per vierkante meter
– Dakisolatie: 80-140 euro per vierkante meter
– Vloerisolatie: 50-65 euro per vierkante meter
Spouwmuurisolatie levert het hoogste rendement op. Spouwmuurisolatie, wat door een erkende partij wordt uitgevoerd, zal het gasverbruik verminderen met 10 m3 per vierkante meter per jaar. De terugverdientijd ligt daardoor rond de 4 jaar.
In combinatie met een glas glas panelen en een hybride warmtepomp verdien je de investering nog sneller terug! Bekijk de voordelen.