Slimme huiseigenaren isoleren in de zomer

Start vergelijken
 1. Home
 2. Isolatie
 3. Slimme huiseigenaren isoleren in de zomer
3 mins leestijd

Isolatie wordt doorgaans pas aangebracht wanneer het écht nodig is: tijdens de koude wintermaanden. Het is immers logisch dat mensen juist in die periode op zoek gaan naar energiebesparende maatregelen. Er wordt meer energie verbruikt waardoor de energierekening, in vergelijking met de zomermaanden, fors toeneemt. Wie verstandig is laat zijn of haar woning in de warme zomermaanden isoleren. Dit is namelijk dé ideale periode om aandacht te besteden aan isolatieprojecten en de voordelen ervan te benutten. De woning blijft in de zomer koel! In dit artikel zullen we de redenen bespreken waarom slimme huiseigenaren juist in de zomer isoleren.

Direct een aantal offertes voor isolatie ontvangen? Vul dan ons formulier in en ontvang binnen 24 uur meerdere vrijblijvende offertes van leveranciers bij jou uit de regio!

Start vergelijken >

Voordelen

 • Kortere wachttijden
  In de zomermaanden hebben isolatiebedrijven vaak een lege agenda, in vergelijking met de wintermaanden. Dit komt doordat de vraag naar isolatiewerkzaamheden aanzienlijk lager is in de zomerperiode. Door ‘s zomers te isoleren kun je profiteren van een scherpe prijs, korte wachttijden en dus een snelle uitvoering van je isolatieproject. 
 • Niet alleen een verbeterd comfort in de winter
  Goede isolatie creëert een langer aangenaam binnenklimaat. Het voorkomt dat in de zomer warmte via muren, vloeren en het dak binnendringt, waardoor in de zomer je huis langer koel blijft. 

Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten bij jou uit de regio.

Formulier >


 • Energiebesparing
  Een koeler huis betekent ook dat je minder afhankelijk bent van airconditioning of andere verkoelende apparaten, en dus energie bespaart
 • ​​Tijdige voltooiing vóór het koude seizoen:
  Door in de zomer te isoleren, zorg je ervoor dat het isolatieproject ruim voor het koude seizoen is afgerond. Hierdoor profiteer je van de voordelen van de isolatie zodra de winter aanbreekt. 
 • Geluid
  In de zomer zijn mensen vaak meer buiten en worden buitengeluiden intenser. Goede isolatie helpt ook om externe geluiden te verminderen, waardoor je een aangename temperatuur creëert (koele lucht). Dit is vooral prettig als je in een drukke buurt, in de buurt van wegen of in de buurt van recreatiegebieden woont.


Het isoleren van je huis in de zomer is dus een strategische keuze met talloze voordelen. Met isolatie van de spouwmuur zorg je ervoor dat de warmte minder goed doordringt in je muren, goede dakisolatie houdt de warmte tegen via je dak en ook met vloerisolatie blijft je woning koel in de zomer. Profiteer van kortere wachttijden en geniet van een energiezuinige, comfortabele en winterklare woning. Maak gebruik van deze gelegenheid en investeer deze zomer nog in isolatie van je woning voor een duurzamere en comfortabelere geïsoleerde woning het hele jaar door!

Financiële ondersteuning nodig? Er zijn subsidies beschikbaar voor isolatieprojecten. Klik hier om te weten te komen of jij er aanspraak op maakt!

Leestip: ‘Wel of niet isoleren met het prijsplafond?’. Klik hier voor het artikel.

Woning laten isoleren?


Benieuwd hoeveel jij kan besparen door te isoleren in de zomer? Vul dan ons formulier in en ontvang vrijblijvende offertes van specialisten bij jou uit de regio.

Start vergelijken >