error warning success close check arrow-right arrow-left menu star plus minus right

Vind de beste makelaar voor de juiste prijs

Vergelijk makelaars
  • Ontvang tot 4 offertes op maat
  • Betrouwbare professionals
  • Gratis & vrijblijvend

Hoe het werkt

Vul jouw wensen in

Vul jouw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen om aan te geven wat je precies zoekt

Ontvang gratis offertes

Ontvang gratis offertes

Binnen een paar uur ontvang je tot 4 gratis offertes, gebaseerd op jouw behoeftes

Kies de beste partij

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste partij te kiezen

Makelaars vergelijken? Gratis & Snel via Offerte.nl

Bent u op zoek naar makelaars? Dan weet u waarschijnlijk wat makelaars precies doen. Makelaars zijn mensen die vaak betrokken zijn bij het kopen of verkopen van een woning. Een makelaar is eigenlijk niet anders dan een bemiddelaar, die de koper en verkoper tot elkaar kan brengen. Maar wat kunnen makelaars precies voor u betekenen?

Wat kunnen makelaars precies voor mij betekenen?

De term makelaar is voor het eerst opgedoken een paar honderd jaar geleden. En dan werd het niet gebruikt als het ging om koopwoningen, het werd gebruikt bij de handel in koffie. Er waren koffieproducenten, oftewel de mensen die het verbouwden op het land. En er waren afnemers. En er was een partij nodig die de makers en de afnemers tot elkaar zou brengen. Dat werd dus de makelaar.

De term makelaar kan dus voor van alles gelden, maar voor koffie wordt de term nooit meer gebruikt, en bij liefde gebruikt men meestal andere benamingen. Blijft over de handel in onroerend goed, daar is de term makelaar algemeen ingeburgerd.

Onroerendgoed makelaar

Een makelaar bij onroerend goed (onroerend goed is een verzamelnaam voor koopwoningen, huurwoningen, bedrijfspanden, onroerend goed betekent simpelweg spullen die niet te verplaatsen zijn, die vast staan) is iemand die twee partijen tot elkaar brengt: degene die iets aanbiedt (een woning) en degene die iets zoekt (een woning). De makelaar is geslaagd in zijn werk als de twee met elkaar in contact zijn gekomen.

Bouwkundige inspectie?

Een makelaar is geen bouwkundig inspecteur. Als je de bouwkundige staat van een woning wilt weten, moet je niet bij een makelaar zijn, maar bij een bouwkundig inspecteur, die een rapport schrijft (kosten circa 300 euro). Een makelaar is ook geen taxateur, hoewel de meeste makelaars dat wel kunnen en een deel van de makelaars daar wel certificaten voor heeft. Een makelaar hoeft ook niet alle details van een woning te kennen.

De verkoper van een woning, zo is het juridisch geregeld, heeft informatieplicht. De verkoper moet verborgen gebreken noemen, en moet vertellen wat belangrijk is om te weten. Dat vult de verkoper bij de meeste makelaars in op een woning-vragenlijst, die de makelaar aan de koper geeft, en soms ook aan mensen die de woning willen bezichtigen. Omdat het eigenlijk alleen gaat om bemiddelen, mag iedereen zich makelaar noemen. Tot 2001 niet, toen was de titel beschermd. Veel makelaars hebben wel een theoretische (en pittige) opleiding achter de rug, waardoor ze wel veel weten.

Vraag nu uw offertes aan via Offerte.nl voor makelaars

Zou u graag in contact willen komen met makelaars? Dan bent u op de juiste pagina terecht gekomen. Makelaars inhuren is natuurlijk erg verstandig, maar u zou natuurlijk wel van te voren willen weten waar u aan toe bent. Het is daarom verstandig om offerets aan te vragen.

Offertes aanvragen is de beste manier om achter de prijzen voor makelaars te komen. Offerte.nl biedt u daarom de mogelijkheid om simpel en snel offertes aan te vragen. Het enige wat u hoeft te doen is een simpel formulier in te vullen en de rest wordt voor u gedaan.

Dus waar wacht u eigenlijk nog op? Het aanvragen van offertes is nog nooit zo simpel geweest. Dus wacht niet langer en vraag nu uw offertes aan via Offerte.nl.

Uit onze blog

Inspiratie & Tips

Hoe werkt een taxatie makelaar?

Het bepalen van de waarde van een bepaald gebouw is erg belangrijk bij de koop en verkoop van gebouwen. Dit is echter een erg gespecialiseerd beroep.

Lees meer

De huur makelaar

Bent u op zoek naar een huur makelaar? Wanneer u op zoek bent naar een huurwoning, zult u zich bewust moeten zijn dat er verschillende huur is.

Lees meer

Huis-makelaar

: Welke taken heeft een huismakelaar, hoe verdient deze geld en door welke eigenschappen kan een huismakelaar zich van concurrenten onderscheiden?

Lees meer

Ben jij zelf een makelaar?

Wij helpen jou graag aan nieuwe klanten, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.