Vergelijk makelaars
in uw regio

Home Over Offerte.nl Contact

Makelaars vergelijken is nog nooit zo simpel geweest

Vul uw wensen in

Beantwoord een aantal korte vragen zodat wij de juiste makelaars voor u kunnen vinden

Ontvang 4 gratis offertes

U krijgt maximaal 4 gratis offertes van makelaars die aan uw wensen voldoen

Kies de beste partij

Vergelijk offertes, bedrijfspagina's en recensies om de beste makelaar te kiezen die bij u past

Onze makelaars krijgen gemiddeld een 8,6

H. Feenstra - Papenhoven

Ik ben heel tevreden met mijn nieuwe woning. Een van de makelaars via Offerte.nl heeft ons goed geholpen!

Y. van de Heuvel - Hengelo

Ik heb nu al enkele offertes van makelaars ontvangen.

T. Kranenveld - Spijkernisse

De makelaar via Offerte.nl heeft ons goed advies gegeven i.v.m. de verkoop van onze woning.


Makelaars vergelijken? Gratis & Snel via Offerte.nl

Bent u op zoek naar makelaars? Dan weet u waarschijnlijk wat makelaars precies doen. Makelaars zijn mensen die vaak betrokken zijn bij het kopen of verkopen van een woning. Een makelaar is eigenlijk niet anders dan een bemiddelaar, die de koper en verkoper tot elkaar kan brengen. Maar wat kunnen makelaars precies voor u betekenen?

Wat kunnen makelaars precies voor mij betekenen?

De term makelaar is voor het eerst opgedoken een paar honderd jaar geleden. En dan werd het niet gebruikt als het ging om koopwoningen, het werd gebruikt bij de handel in koffie. Er waren koffieproducenten, oftewel de mensen die het verbouwden op het land. En er waren afnemers. En er was een partij nodig die de makers en de afnemers tot elkaar zou brengen. Dat werd dus de makelaar.

De term makelaar kan dus voor van alles gelden, maar voor koffie wordt de term nooit meer gebruikt, en bij liefde gebruikt men meestal andere benamingen. Blijft over de handel in onroerend goed, daar is de term makelaar algemeen ingeburgerd.

Onroerendgoed makelaar

Een makelaar bij onroerend goed (onroerend goed is een verzamelnaam voor koopwoningen, huurwoningen, bedrijfspanden, onroerend goed betekent simpelweg spullen die niet te verplaatsen zijn, die vast staan) is iemand die twee partijen tot elkaar brengt: degene die iets aanbiedt (een woning) en degene die iets zoekt (een woning). De makelaar is geslaagd in zijn werk als de twee met elkaar in contact zijn gekomen.

Bouwkundige inspectie?

Een makelaar is geen bouwkundig inspecteur. Als je de bouwkundige staat van een woning wilt weten, moet je niet bij een makelaar zijn, maar bij een bouwkundig inspecteur, die een rapport schrijft (kosten circa 300 euro). Een makelaar is ook geen taxateur, hoewel de meeste makelaars dat wel kunnen en een deel van de makelaars daar wel certificaten voor heeft. Een makelaar hoeft ook niet alle details van een woning te kennen.

De verkoper van een woning, zo is het juridisch geregeld, heeft informatieplicht. De verkoper moet verborgen gebreken noemen, en moet vertellen wat belangrijk is om te weten. Dat vult de verkoper bij de meeste makelaars in op een woning-vragenlijst, die de makelaar aan de koper geeft, en soms ook aan mensen die de woning willen bezichtigen. Omdat het eigenlijk alleen gaat om bemiddelen, mag iedereen zich makelaar noemen. Tot 2001 niet, toen was de titel beschermd. Veel makelaars hebben wel een theoretische (en pittige) opleiding achter de rug, waardoor ze wel veel weten.

Vraag nu uw offertes aan via Offerte.nl voor makelaars

Zou u graag in contact willen komen met makelaars? Dan bent u op de juiste pagina terecht gekomen. Makelaars inhuren is natuurlijk erg verstandig, maar u zou natuurlijk wel van te voren willen weten waar u aan toe bent. Het is daarom verstandig om offerets aan te vragen.

Offertes aanvragen is de beste manier om achter de prijzen voor makelaars te komen. Offerte.nl biedt u daarom de mogelijkheid om simpel en snel offertes aan te vragen. Het enige wat u hoeft te doen is een simpel formulier in te vullen en de rest wordt voor u gedaan.

Dus waar wacht u eigenlijk nog op? Het aanvragen van offertes is nog nooit zo simpel geweest. Dus wacht niet langer en vraag nu uw offertes aan via Offerte.nl.


Bent u zelf een makelaar?
Start uw deelname