Makelaars vergelijken? Ontvang tot 4 offertes

Start vergelijken
  1. Home
  2. Makelaar
  3 mins leestijd

  Wil je een makelaar inschakelen voor de koop of verkoop van je woning? Makelaars vergelijken is gratis en simpel via Offerte.nl. Vul je aanvraag in en ontvang tot 4 makelaar offertes. De beste makelaar heb je zo gevonden!

  Waarom een makelaar inschakelen?

  Waarom een makelaar inschakelen?

  Veel mensen vragen zich af of het verplicht is om een makelaar in te schakelen. Het is niet verplicht en sommigen denken dat het niet nodig is. Toch is de kans op succes stukken groter.

  In dit artikel vertellen we je wat de voordelen zijn van het inschakelen van een makelaar en hoe Offerte.nl je kan helpen met het vergelijken en vinden van de beste makelaar voor jouw situatie.

  De voordelen:
   

  • grotere kans op succesvolle aan- of verkoop
  • een makelaar heeft een beter beeld van de meest recente marktprijzen
  • groter netwerk
  • een juist advies
  • een makelaar ontzorgt je
  • betere onderhandelingspositie

  Een makelaar inschakelen heeft dus verschillende voordelen, vooral in de huidige markt. De woningmarkt is namelijk overspannen.

  Als koper is het heel erg moeilijk om een huis te kopen aangezien er constant fors over de vraagprijs wordt geboden. Een makelaar inschakelen met een groot netwerk vergroot je kans.

  Ook voor het verkopen van je woning kan een makelaar veel voordeel bieden. Met zijn netwerk en expertise zal een verkoop via de makelaar een hoger bedrag voor je woning opleveren.

  Er zijn verschillende soorten makelaars:
   

  • aankoopmakelaar
  • verkoopmakelaar
  • verhuurmakelaar
  • huurmakelaar
  • bedrijfsmakelaar
  • horeca makelaar

  Wil je ook een makelaar inschakelen? Makelaars vergelijken doe je door tot 4 offertes op te vragen via ons formulier. Dit is kosteloos en vrijblijvend.

  [CTA_BUTTON]

  Hoe het werkt

  Hoe werkt een makelaar inschakelen?

  Om te kijken wat het kost om een makelaar in te schakelen klik je op de vergelijk-knop. Hierin geef je aan of je makelaar offertes wil ontvangen voor de koop, verkoop of taxatie van je woning. Ook geef je aan in welke regio je wil kopen of verkopen. Dit is belangrijk voor ons om te weten zodat we je met de juiste makelaars kunnen matchen. Een makelaar in Amsterdam bijvoorbeeld zal jou niet goed kunnen helpen met het kopen van een woning in Eindhoven.

  Nadat je de benodigde informatie hebt ingevuld ontvang je 4 offertes van makelaars die je kunt vergelijken. Zit er een interessant voorstel bij? Dan kan je zelf contact opnemen.

  Gratis offertes

  Makelaar offertes vergelijken

  Waarom is vergelijken belangrijk? De belangrijkste reden is dat de koop of verkoop van een woning een erg belangrijke gebeurtenis is. Je wil dit alleen laten doen door iemand waarvan je 100% zeker weet dat hij of zij hier deskundig genoeg voor is.

  Een andere belangrijke reden zijn de kosten. De prijs die een makelaar rekent is gebasseerd op een percentage van de aan- of verkoopsom van een woning of bedrijfspand. Gemiddeld ligt dit percentage tussen de 0,75% en 3,5%. Dit hangt wel heel erg af van de gemeente. Over het algemeen zijn de percentages buiten de randstad hoger.

  Hieronder geven we een voorbeeld van hoe de kosten in het geval van 2 verschillende makelaars kunnen verschillen:
   

  Woning wordt verkocht voor € 300.000. We nemen het bedrag van 300.000 euro omdat dit ongeveer overenkomt met de gemiddelde woningprijs van Nederland.
   

  Makelaar 1 rekent 0,75%
  Makelaar 2 rekent 2%
   

  Kosten van een makelaar inschakelen in situatie 1: 0,75% X 300.000 = € 2.250
  Kosten van een makelaar inschakelen in situatie 2: 2% X 300.000 = € 6.000
   

  Door in dit geval voor makelaar 1 te kiezen bespaar je dus 3750 euro. In het geval van een duurdere woning loopt je voordeel nog meer op. Vergelijk echter niet alleen op prijs maar vooral ook op stukje service, betrouwbaarheid en kennis. Ga in gesprek met de verschillende makelaars om te zien waar je de beste klik mee hebt en welke jou het best kan helpen.

  Lees meer over onze categorieën