Goedkope makelaar inschakelen

Start vergelijken
  1. Home
  2. Makelaar
  3. Goedkope makelaar nodig? Vergelijk direct
  4 mins leestijd

  Wil je een kundige makelaar die het onderste uit de kan kan haalt? Of het nou om de verkoop of aankoop van een woning gaat, vind nu direct een goedkope makelaar!

  {TOC]

  Makelaars spelen vandaag de dag erg grote rollen in de verkoop, maar ook bij het kopen van diverse panden waaronder met name woningen. Een makelaar is in principe de persoon of de instantie die de transactie tussen de personen, zoals de verkopers en de kopers soepel laten verlopen. Een makelaar is de persoon die doet aan de bemiddeling bij de koop en verkoop van panden.

  Dit kunnen huizen zijn, maar ook kantoorpanden of bijvoorbeeld winkelpanden. De makelaar kan in principe dus worden gezien als een tussenpersoon. De makelaar verdient zijn geld in de meeste gevallen doordat de persoon die met dank aan de makelaar, een bepaald percentage van het bedrag dat hij verdient heeft aan de verkoop afstaat aan de makelaar. Dit bedrag wordt van te voren uiteraard vastgesteld.

  Een goedkope makelaar

  Iedereen die te maken krijgt met een makelaar wilt uiteraard zo goedkoop mogelijk uit zijn. De kwaliteit van de dienst die je krijgt is uiteraard erg belangrijk, maar daar tegenover betaal je het liefst natuurlijk niet een al te hoog bedrag. Wanneer jij bijvoorbeeld je huis of kantoorpand wilt verkopen, is het voordelig voor je een zo laag mogelijk percentage af te staan aan de makelaar. Een goedkope verkoopmakelaar, of voor de koper een goedkope aankoopmakelar is dus erg handig.

  Voor iedereen is goedkoop anders, maar bij de makelaardij is het simpelweg zo dat hoe lager het percentage is dat je dient af te staan, als hoe goedkoper de makelaar beschouwd kan worden. Op offerte.nl heb je als consument zijnde de mogelijkheid tot 3 gratis offertes aan te vragen. Deze vrijblijvende offertes kunnen je een prijsindicatie geven.

  Indien dit bedrag te duur is zit je dan ook nergens aan vast. Op deze manier kun je diverse makelaren vergelijken om zo bijvoorbeeld bij een goedkope huurmakelaar of een goedkope verhuurmakelaar uit te komen.

  Voordelen en nadelen goedkope makelaar

  Een goedkope makelaar brengt direct een erg groot voordeel met zich mee. Als verkoper, koper, verhuurder of huurder betaal je aan een goedkope makelaar immers een veel lager bedrag en dus een lagere percentage dan aan een zogenaamd dure makelaar. In dit geval zou je dan ook denken dat iedereen zou kiezen voor een goedkope makelaar.

  Echter denkt een relatief grote hoeveelheid aan mensen al snel dat als een makelaar erg goedkoop is, er ook vast wel iets mis zal zijn met de makelaar. Zij verwachten gedurende het proces tegen grote nadelen aan te lopen. Over het algemeen hoef je hier echter niet bang voor te zijn. Iedere makelaar die officieel is erkend kan immers gezien worden als betrouwbaar. Wel is het belangrijk je papierwerk goed op orde te hebben en niet zomaar een handtekening te zetten onder ieder formulier zonder te weten waar je voor tekent. Indien dit allemaal goed zit, hoeft een goedkope makelaar niet slechter te zijn dan een goede.

  Wel kan het feit dat de makelaar een minder grote naamsbekendheid heeft meespelen in de lagere prijs. Een grote naamsbekendheid geeft mensen al snel een vertrouwder gevoel. Het hoeft echter niet zo te zijn dat de bekendere instantie ook betere kwaliteit levert. Wel kost de bekendere instantie over het algemeen wat meer. Iets dat verder ook mee kan spelen in een hogere prijs is de hoeveelheid aan ervaring die een makelaar heeft. Ervaring wordt ook door veel mensen als erg belangrijk gezien. Een goedkope makelaar kan verder wat betreft haar diensten evengoed zijn als een zogenaamd niet goedkope makelaar.

  Goedkope prijzen en de juiste makelaar

  Een goedkope makelaar kan nog steeds heel erg variëren in de prijs. Voor de ene dienst is het ene bedrag erg goedkoop, terwijl dit zelfde bedrag voor een andere dienst van een makelaar weer relatief duur kan zijn. Een gemiddelde bedrag voor een goedkope makelaar kan ingeschat worden met een prijs verkoop vanaf zo’n 300 euro.

  Per klus kan dit nog heel erg verschillen. Het is erg slim om via offerte.nl zoals gezegd vrijblijvende offertes aan te vragen en op deze manier eventuele makelaars voor jezelf te vergelijken. Zo kun je kijken wat een goedkope makelaar is waar je zelf eventueel gebruik van kunt maken bij jouw verkoop, verhuur, de aankoop of de huur van een bepaald pand.