Online marketing uitbesteden?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Online marketing
  7 mins leestijd

  Online marketing uitbesteden? Wisselen van marketing bureau en precies weten wat de kosten zijn? Vul je wensen in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes op maat van bureaus uit de regio.

  Informatie

  Informatie

  Ben je een drukke ondernemer? Dan weet je als geen ander dat het opzetten en uitvoeren van marketingactiviteiten er nogal eens bij inschiet. Bestaande klanten, personeel, processen en de administratie vergen alle aandacht, tijd en energie. Wanneer de tijd en kennis ontbreekt, kan online marketing uitbesteden een goede keuze zijn.

  De vindbaarheid van jouw website verbeteren, hoger in de organische zoekresultaten eindigen en gevonden worden op Google wanneer jouw bedrijf nog niet actief is online? Met deze uitgangspunten, naast de wensen die je hebt, zullen de internet marketing specialisten te werk gaan voor je. Via onze website is het makkelijk om een aantal online marketingbureaus te vergelijken. Stel je eens voor dat je meer aanvragen, meer klanten en dus meer omzet kunt maken met een beperkte, vaste investering? Dan komt er schot in de zaak en gaat de omzet weer groeien, en dit door internet marketing.

  Waarom online marketing uitbesteden?

  1. Meest recente kennis Online marketing bestaat uit een breed scala aan technieken. Het is eigenlijk een vak apart met verschillende disciplines. Overige gangbare namen voor online marketing zijn internet marketing zijn internet marketing en e-marketing. Daarnaast begint de zoektocht van de klant vaak binnen een online zoekmachine zoals Google en Bing. Het algoritme van deze zoekmachines veranderen regelmatig. Een goed marketingbureau weet hier optimaal gebruik van te maken.

  2. Focus op je core business Hoewel het marketing gedeelte een belangrijk onderdeel is van je bedrijf, zijn er nog meer aspecten die tijd vergen. Denk aan het helpen van klanten, inkoop, verkoop personeelsmanagement en meer. Wanneer je het online stuk uitbesteedt, houdt je meer tijd over op de andere processen binnen het bedrijf.

  3. Flexibel Je kan het zelf doen, maar dat betekent dus dat je of minder tijd overhoudt voor andere dingen of dat je iemand in moet huren. Maar verdien je het bedrag wel terug wanneer je iemand inhuurt? Een online marketing bureau kan beginnen met een klein aantal uur per week, en samen met jou onderneming doorgroeien.

  Wisselen van huidige bureau

  Wisselen van online marketing bureau?

  Wellicht heb je al een online marketing agency maar ben je niet tevreden met de resultaten of de samenwerking. Juist als je al een mindere ervaring hebt gehad is het extra belangrijk om dit keer wel voor een goed internet marketingbureau te kiezen. Dit doe je door je wensen in te vullen in ons aanvraag formulier. Je ontvangt binnen 24 uur online marketing offertes. Zo simpel is wisselen van online marketing bureau.

  Er zijn verschillende redenen om te wisselen van online marketing bureau. Een reden kan zijn dat de groei met de huidige partner stabiliseert. Dat gebeurt vaak na een langdurige samenwerking. Op een gegeven moment zijn alle creatieve ideeën uitgewerkt en blijven de resultaten achter. Ondanks dat het bureau in het begin goede resultaten heeft neergezet is het toch een goed idee om verder te kijken.

  Een ander argument om te wisselen van je online marketing bureau is gebrekkige communicatie. Wij hebben veel aanvragers gesproken die eigenlijk best tevreden waren met de geleverde resultaten, alleen een goede communicatie misten. Je betaalt elke maand voor de geleverde diensten dus is het belangrijk om op de hoogte te worden houden met wat er aan de andere kant gebeurd.

  Een slecht resultaat is de meest voor de hand liggende reden om over te staoppen van online marketing bureau. Zie je geen verdere toename in het aantal bezoekers of de omzet van je webshop? Dan is het heel verstandig om de overstap te maken. Wij helpen je hier graag bij.

  Kosten

  Kosten

  De kosten hangen natuurlijk af per situatie. Er is geen ‘ideaal pakket’. Elke website heeft een op maat gemaakte strategie nodig. De kosten hiervan hangen deels af van je wensen. Door je aanvraag via ons te doen kan je zelf de verschillende offertes en kosten vergelijken.

  Tips

  Welk onderdeel besteed je uit?

  Er zijn vele werkzaamheden die betrekking hebben tot internet marketing. Bij online marketing uitbesteden kan je ook kiezen om slechts bepaalde onderdelen uit handen te geven.

  Enkele voorbeelden van werkzaamheden waarvoor je een offerte voor kan aanvragen zijn:

  Social Media Marketing
  Social Media Marketing bevat het inzetten van meerdere social media kanalen om producten te verkopen of de naamsbekendheid te vergroten.

  Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  Search Engine Optimization is echt een vak of niet. Het is het combineren van de techniek, content en de populariteit van de website met als doel het organische verkeer te verhogen.

  Zoekmachine adverteren (SEA)
  In tegenstelling tot SEO, draait Search Engine Advertizing om adverteren in de online zoekmachines. Omdat je hier betaalt voor elke klik op je advertentie is het wel belangrijk dat deze bezoekers ook converteren. Dit kan een aankoop zijn op je website maar ook een inschrijving op de nieuwsbrief. Zorg ervoor dat je bij SEA uitbesteden altijd voor een juiste partner kiest.

  Retargeting
  Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je zoekt naar een professionele koffiemachine voor je bedrijf. Tot wel een paar weken nadat je hiernaar gezocht hebt blijf je achtervolgd worden met banners op verschillende websites met de vraag of je al nog een koffiemachine nodig hebt. Dit heet retargeting. Omdat er weinig specialisten zijn die kennis hebben van retargeting kiest men er vaak voor om deze vorm van internet marketing als eerst uit te besteden.

  Affiliate Marketing
  Andere websites in jouw niche inzetten om meer bezoekers naar je website te sturen. Dat heet affiliate marketing. In ruil voor het doorsturen van klanten betaal je de ‘affiliates’ een kleine commissie.

  E-mail Marketing
  E-mailmarketing wordt vaak onderschat. Veel bedrijven halen een groot percentage van hun omzet binnen door het inzetten van de juiste email campagnes.

  Contentmarketing
  Als bedrijf heb je een boodschap. Alleen hoe zorg je ervoor dat je deze boodschap naar het publiek overbrengt? Hiervoor gebruik je contentmarketing. Contentmarketing is er in de vorm van blogs, video’s of infographics. Je kan ook kiezen voor contentmarketing uitbesteden en overige activiteiten wel zelf doen.

  Linkbuilding
  Wanneer websites naar jouw eigen site linken heet dit linkbuilding. Linkbuilden is nog steeds een belangrijk aspect binnen SEO en web marketing. Sommige bureaus houden zich alleen maar met dit onderdel bezig en zijn dan ook ware specialisten

  App optimalisatie
  Wil jij dat iedereen in Nederland jouw app download? Dan zal je er voor moeten zorgen dat jouw app overal in de playstore te zien is en bovenaan staat. Dit proces heet app optimalisatie.

  Adverteren op youtube
  Youtube wordt vaak overgeslagen in de online marketing mix. Toch is het een kanaal waar je met beperkt budget veel uit kan halen. Een absolute kans dus.

  Social advertising
  Wel of niet adverteren op instagram of facebook? Wel natuurlijk. Door de zeer uitgebreide targetingmogelijkheden weet je precies de doelgroep te bereiken die interesse hebben in jouw product. Voor het opzetten van een goede online marketingcampagne is het belangrijk dat je samenwerkt met een bureau dat jouw bedrijf en jouw product begrijpt. Je zoekt echt een partner die proactief met je kan meedenken. Een bureau dat haar ervaring en expertise toe kan passen op jouw bedrijf en hiervoor een juiste marketingstrategie kan opzetten.

  Online vs. Offline?

  Wil jij jouw internet marketing uitbesteden? Internet Marketing heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele marketing:

  Relatief goedkoop: Internet is vergeleken met traditionele vormen van marketing relatief goedkoop.

  Conversie: Resultaten meten via internet is vergeleken met traditionele vormen van marketing vaak gemakkelijker.

  Gepersonaliseerd : Via het internet is het gemakkelijker reclame uitingen persoonlijk te maken ten opzichte van massa communicatie met traditionele marketing.

  Segmentatie: Door internet te gebruiken is het vaak mogelijk om gericht een doelgroep te bereiken.

  Online marketing offertes vergelijken

  Internet marketing uitbesteden?

  Wil je verschillende offertes vergelijken om zo de beste optie te kiezen uit verschillende internetmarketing bureaus? Met Offerte.nl wordt online marketingactiviteiten uitbesteden nog makkelijker. Vraag nu via Offerte.nl gratis offertes aan voor jouw website bij internet marketing bureaus en binnen 24 uur ontvang je in de mail een offerte van verschillende bedrijven.

  Lees meer over onze categorieën