Social media uitbesteden

Start vergelijken
  1. Home
  2. Online marketing
  3. Social media uitbesteden | Vergelijk bureau’s
  5 mins leestijd

  Al eens nagedacht over social media uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang gratis offertes van de beste specialisten.

  Als ondernemer besef je dat het belangrijk is om actief aanwezig te zijn op een of meerdere social media kanalen. Dit vergt echter veel tijd en inspanning. Als bedrijf wil je immers professioneel overkomen en geen onzinnige berichten verzenden. Door alleen het plaatsen van berichten op social media haal je helaas niet direct klanten binnen. Bij social media is het van belang om een relatie op te bouwen met potentiële klanten en interesse op te wekken. Door frequent te posten, creëer je een positieve positie bij de klant. Het is echter lastig om iedere week nieuwe content te produceren voor de social media kanalen.

  Je hebt eenvoudigweg niet de tijd, creativiteit en capaciteit om alle kanalen bij te houden. Daarnaast is er ook niemand binnen de organisatie om dit “erbij” te pakken. Social media uitbesteden is daarom een logische stap. Een online marketing bureau helpt je graag bij het maken van content en het posten op de verscheidene kanalen.

  Lees verder over het uitbesteden van social media, wat de werkzaamheden zijn bij social media beheren, wat de kosten van social media marketing zijn en hoe je het beste online marketing bureau bij jou in de buurt vindt.

  Social media campagne uitbesteden: wat houdt dat in?

  De social media uitbesteden aan een online marketing bureau zorgt ervoor dat jouw bedrijf op het internet een uitstekend imago krijgt. De social media experts creëren content en posten berichten op verschillende kanalen. De hele dag is het bureau voor jouw onderneming online en actief bezig met het versturen van tweets, het beantwoorden van vragen van klanten, het bedenken van acties, bloggen, updates maken en video’s en rapportages produceren.

  Dit leidt ertoe dat jij als ZZP’er of MKB ondernemer van A tot Z volledig ontzorgd wordt van de online marketing activiteiten, zodat je je compleet kunt richten op de kerntaken van je bedrijf. In overleg met jouw onderneming verstuurt het online marketing bureau dagelijks berichten, beantwoordt klachten en reageert het op reacties.

  Werkwijze social media uitbesteden

  Bij de social media beheren is het van belang dat het online marketing bureau volledig werkt in de stijl van jouw onderneming. De social media experts maken daarom gebruik van de volgende werkwijze:

  1. Strategie sessie voor de social media

  Gedurende een dagdeel houdt het online marketing bureau met jou een brainstormsessie waarin de social media kanalen in kaart worden gebracht. Op basis hiervan ontwikkelen de experts een social media strategie en een content marketing strategie. De professionals stellen vast wat voor soort blogs voor de doelgroep van jouw onderneming waardevol zijn. Deze sessie is noodzakelijk, zodat het online marketing bureau jouw onderneming, de klanten en de markt leert kennen. Op deze manier zijn de social media berichten beter gericht op de potentiële klant.

  1. Wekelijks berichten collecteren

  Iedere week zoekt het online marketing bureau boeiende blogs en actuele nieuwsitems die interessant zijn voor de doelgroep van jouw bedrijf. Een social media campagne uitbesteden is het meest compleet door ook zelf te gaan bloggen of nieuws te publiceren. Als je dit niet zelf wilt doen, neemt een online marketing bureau dit graag uit handen. Ook schrijft het marketing bureau een aantal promo’s om diensten en producten van je bedrijf te promoten. Regelmatig stuurt het online marketing bureau de lijst met berichten naar je toe. Pas nadat je de berichten hebt goedgekeurd, verstuurt het bureau de berichten. Vaak is na verloop van tijd een controle niet meer nodig, omdat het online marketing bureau de markt dan begrijpt.

  1. Dagelijks berichten verzenden

  Als je akkoord hebt gegeven, worden de berichten op strategische tijden op je social media kanalen geplaatst. Bovendien houdt het online marketing bureau de reacties in de gaten. Als een volger een vraagt heeft, beantwoordt de social media expert deze. Over het algemeen geschiedt het bijhouden van reacties, de webcare, van 9:00 tot 17:00 uur. Uiteraard is het ook mogelijk dat je dit als ondernemer zelf wilt doen.

  1. Rapportage

  Na elke maand stuurt het online marketing bureau een rapportage met een handig overzicht van het aantal clicks op de links in de berichten en het bereik. Aan de hand van deze rapportage beoordeelt het bureau samen met jou hoe de voortgang verloopt. Na deze analyse bepaalt het bureau met jou de volgende strategie.

  Kosten social media marketing

  Of social media uitbesteden goedkoop is, hangt af van de verschillende social media uitbesteden pakketten die je afneemt. Er zijn diverse pakketten op de markt. De prijzen variëren over het algemeen van € 490,- tot € 895,- per maand. Daarnaast is ieder bedrijf anders, waardoor in de meeste gevallen een offerte op maat wordt gemaakt.

  Dit is slechts een voorbeeld maar de social media pakketten worden bijvoorbeeld onderverdeeld in de volgende groepen:

  • Basis pakket

  Een content strategie plan, beheer van één of twee sociale netwerken, vier posts per week, twee blogs per maand, zelf berichten posten, maandelijkse rapportage

  • MKB pakket

  Een content strategie plan, beheer van twee of drie sociale netwerken, dagelijks berichten plaatsen, één blog per week, regelmatig overleg, 9-17 uur webcare, maandelijkse rapportage

  • MKB+ pakket

  Een content strategie plan om echt op te vallen op social media, beheer van vier tot vijf sociale netwerken, dagelijkse meerdere berichten plaatsen, twee blogs per week, wekelijks overleg, maandelijkse rapportage, 9-17 uur webcare

  Daarnaast zijn alle pakketten uit te breiden met Facebook Ads, maandelijkse nieuwsbrieven, linkbuilding, YouTube video’s en SEO advies. Ieder bedrijf vraagt om een andere aanpak met bijbehorende kosten. Daarom is een pakket gericht op jouw specifieke bedrijfssituatie mogelijk. Je ontvangt van een online marketing bureau een vrijblijvende offerte op maat.

  Social media uitbesteden via Offerte.nl

  Het effect van een professionele aanpak bij social media uitbesteden is binnen een paar weken zichtbaar. Je ontvangt meer klanten op je website, wat leidt tot een hogere winst en omzet. Ben je op zoek naar het beste online marketing bureau uit jouw regio? Vul dan nu je persoonlijke wensen en gegevens in op Offerte.nl.

  Binnen 24 uur ontvang je verschillende offertes van online marketing bureaus uit jouw omgeving. Het is dan aan jou om met de meest geschikte social media expert in zee te gaan. Geef nu je gegevens op en zorg dat je bedrijf online goed vertegenwoordigd is.