Wat kost spouwmuurisolatie?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Isolatie
  3. Wat kost spouwmuurisolatie?
  3 mins leestijd

  De spouwmuur bestaat uit 3 belangrijke onderdelen; een binnenmuur, buitenmuur en de ruimte hiertussen. Deze tussenruimte wordt de spouw genoemd en is vaak 5 tot 6 centimeter breed. Bij spouwisolatie wordt deze ruimte opgevuld met hoogwaardig isolatiemateriaal. Het isoleren van je spouw heeft als voordelen dat je geld bespaart, de waarde van je woning stijgt, het wooncomfort verbetert en het is ook nog eens goed voor het milieu! Voordat je geld kan besparen moet de investering gemaakt worden. De investering in spouwmuurisolatie verschilt per woonsituatie. Daarom behandelen we in dit artikel alle aspecten van de spouwmuur kosten. 

  Direct een aantal spouwmuur isolatie offertes ontvangen? Vul dan ons formulier in en ontvang binnen 24 uur meerdere vrijblijvende offertes van leveranciers bij jou uit de regio!

  Formulier >

  Kosten en subsidie spouwmuurisolatie bestaande woning

  KostenSubsidieInvestering
  Tussenwoning€1.100€310€790
  Hoekwoning€2.350€700€1.650
  2 onder 1 kap€2.450€720€1.730
  Vrijstaande woning€3.500€1.000€2.500


  De kosten voor spouwmuurisolatie variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het te isoleren oppervlak, de staat van je muur en het type isolatiemateriaal.

  Besparingen spouwmuurisolatie bestaande woning

  Besparing gas per jaarBesparing in euro’s
  Tussenwoning180m3€257
  Hoekwoning400m3€572
  2 onder 1 kap410m3€589
  Vrijstaande woning600m3€858


  Dit tabel geeft een overzicht van de geschatte jaarlijkse besparingen in gasverbruik en in euro’s. De berekeningen zijn gebaseerd op een gasprijs van €1,43 per kubieke meter. 

  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten bij jou uit de regio.

  Formulier >

  Wat kost spouwmuurisolatie per m2?

  Je kunt de investering voor spouwmuurisolatie verlagen door de ISDE-subsidie aan te vragen. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal vierkante meters. Je ontvangt 4 euro subsidie per vierkante meter bij 1 isolatiemaatregel en 8 euro bij 2 isolatiemaatregelen. 

  Naast het isoleren van je spouwmuur, kun je bijvoorbeeld ook gelijk je dak isoleren om het hoogste subsidiebedrag te ontvangen

  Type woningKostenKosten bij 1 maatregelKosten bij 2 maatregelen
  Hoekwoning€23,15€19,15€15,15
  Tussenwoning€25€21€17
  2-onder-1-kap€23,15€19,15€15,15
  Vrijstaande woning€22,5€18,5€14,5


  Dit tabel geeft een overzicht van de geschatte kosten per m2 per type woning, inclusief de ISDE besparingsmogelijkheden.

  Waar is de prijs van spouwmuurisolatie op gebaseerd? 

  • Grootte van de woning;
  • De keuze van het isolatiemateriaal. De beste keuze varieert afhankelijk van het type woning;
  • De kosten voor spouwmuurisolatie worden beïnvloed door de oppervlakte van het metselwerk en de grootte van de ramen;
  • Een bredere spouw betekent een betere isolatiewaarde. Hiervoor is wel meer isolatiemateriaal nodig, wat de kosten verhoogt;
  • De prijs van de gekozen isolatiemateriaal. Bij elk soort hoort een andere prijs;
  • Bij lastig bereikbare gevels of hogere gebouwen kan een hoogwerker nodig zijn;
  • Vervuiling in de spouwmuur. Dit moet eerst worden verwijderd voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd 

  Schakel experts in

  Overtuigd van de financiële voordelen die spouwmuurisolatie met zich meebrengt? Vraag dan nu een aantal vrijblijvende offertes aan! Via Offerte.nl brengen we jou in contact met isolatie specialisten door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod aan:  Beste spouwmuurisolatie nodig? Vul dan ons formulier in en ontvang vrijblijvende offertes van spouwmuur isolatiebedrijven bij jou uit de regio.

  Start vergelijken >