In het kort

Met het juiste advies bespaar je een hoop tijd, moeite en geld. Kies daarom voor een warmtepomp installateur met de juiste certificering, kennis en kunde. Doe nu vrijblijvend een aanvraag en ontvang tot 3 offertes.

Een goede warmtepomp installateur is geld waard

Ongeacht waar het over gaat: een goed advies is geld waard. Met het juiste advies voorkom je dat je onnodig (te) veel tijd en geld besteed. Tijd en geld dat beter te besteden is aan de juiste apparatuur, materiaal, etc. De juiste warmtepomp installateur heeft de kennis en kunde in huis om je hierbij te helpen. Met ervaring kom je natuurlijk een eind in elk vakgebied, maar ga je voor zekerheid? Dan is een gecertificeerde warmtepomp installateur een must. Dus waar moet je dan precies op letten?

Gratis warmtepomp advies?

 

Vul uw wensen in en ontvang tot 4 vrijblijvende offertes!

 


Offertes vergelijken >

Certificering

Een warmtepomp installateur mag pas een installatie plaatsen als hij/zij daarvoor geschoold is. Basiskennis of ervaring met het plaatsen van cv-ketels en installaties is verre van voldoende. Laat je niet verleiden door de allerlaagste prijs op de markt; check of je installateur de juiste papieren, cursussen en/of certificeringen heeft om voor jou aan de slag te gaan. Het is van belang dat je nieuwe warmtepomp wordt geïnstalleerd met de nodige zorg, het juiste materiaal en volkomen veilig. Het is een redelijk ingrijpende klus. Het is natuurlijk van belang dat je niet met de gebakken peren komt te zitten zodra alles klaar is en er uiteindelijk van alles en nog wat mis blijkt te zijn.

SEI erkenning

Beschikt de installateur over een SEI erkenning? Dan voldoet hij/zij aan de minimale normen die de overheid heeft gesteld voor warmtepomp installatie en aansluiting. Stichting InstallQ heeft een register online staan met erkende installateurs met daarbij de certificeringen die de installateur in huis heeft.

De erkenningsregelingen waar je op wilt letten zijn EVI 2004 en REW 2002. EVI 2004 gaat over alle installaties behalve die van watertechniek, REW 2002 omvat watertechnische installateurs. Warmtepomp installaties vallen onder de paraplu van “erkenningsregeling duurzame energie”.

SEI erkenningseisen 
Om in aanmerking te komen voor de SEI erkenning moet de warmtepomp installateur aan enkele zaken voldoen:

  • Er is minimaal één persoon fulltime werkzaam
  • Minimaal één vakdiploma voor een van de disciplines binnen het vak
  • In bezit zijn van uitrusting om het werk naar behoren uit te voeren
  • Een contributie betalen voor de erkenningsregeling

Dit laatste punt blijkt vaak een reden te zijn waarom installateurs zich niet willen aansluiting of registreren en dat maakt hem/haar geen mindere warmtepomp installateur; het is wel een punt in zijn voordeel om hierover te beschikken. Heb je een subsidie aangevraagd voor de warmtepomp installatie? Dan zal de overheid alleen rekening houden met de kosten wanneer het door een erkend vakman is uitgevoerd. Je bent dan dus dief van eigen portemonnee.

Wat kost een warmtepomp installateur?

Het is altijd lastig om direct een inschatting te maken qua kosten. Wat kost een warmtepomp installateur nou daadwerkelijk? Een warmtepomp kopen en installeren en geen eenvoudige klus en hierbij komen weer terug bij het advies van de warmtepomp installateur: de installateur zal een inschatting maken aan de hand van wat er in jouw situatie nodig is. Stel een budget op met wat je wenst te besteden aan een warmtepomp en hou rekening de installatiekosten gemakkelijk de helft van deze kosten kunnen zijn.

Warmtepomp installateurs vergelijken: vraag een offerte aan

Direct een gecertificeerde warmtepomp installateur vinden? Vraag dan direct geheel en vrijblijvend offertes aan van goede warmtepomp installateur.

Vergelijk offertes >