Een goede warmtepomp installateur vinden? Zo doe je dat

Start vergelijken
  1. Home
  2. Warmtepomp
  3. Een goede warmtepomp installateur vinden? Zo doe je dat
  4 mins leestijd

  Voor een juiste installatie van de warmtepomp is een vakbekwame warmtepomp installateur van groot belang. Zij helpen je jouw woning te keuren, de juiste wc te kiezen en deze vervolgens zorgvuldig te installeren.

  Overweeg je een warmtepomp te laten installeren? Een vakkundige installatie van de warmtepomp is enorm belangrijk. Zorg daarom dat je voor de warmtepompinstallatie de beste warmtepomp installateur in huis haalt! In dit artikel bespreken we alles waar je op moet letten bij het kiezen van een installateur warmtepompen!

  Gratis advies van een warmtepomp installateur?

  Vul jouw wensen in en ontvang tot 4 vrijblijvende offertes!

  Offertes vergelijken >

  Waarom een warmtepomp installeren?

  Het laten installeren van een warmtepomp brengt een hoop voordelen met zich mee. Hieronder benoemen we er een aantal:

  Met het gebruik van een warmtepomp verbruik je duurzame energie draag je bij aan de vermindering van CO2 uitstoot

  Warmtepompen zijn milieuvriendelijk, het verbruikt namelijk geen fossiele brandstoffen maar haalt zijn energie uit de lucht, water of bodem. In combinatie met isolatie en zonnepanelen ben je pas echt duurzaam bezig!

  Warmtepompen kunnen naast verwarmen óók koelen, handig voor de warme zomerdagen

  Middels warmtepompen in combinatie met zonnepanelen, kan je volledig onafhankelijk van gas raken

  Door een warmtepomp te laten installeren stijgt de waarde van je huis

  Je ontvangt subsidie voor de aanschaf van warmtepompen

  Kiezen van een warmtepomp installateur

  Ben je overtuigd van alle voordelen aan een warmtepomp plaatsen? Dan zal de volgende stap zijn om de juiste warmtepomp en installateur te kiezen. Een vakbekwame warmtepomp installateur is van groot belang. Zij helpen je jouw woning te keuren, de juiste warmtepomp te kiezen en zorgen vervolgens voor een goede installatie van het gehele warmtepomp systeem.

  Maar hoe vind je nu de beste warmtepomp installateur? Aan welke eisen dient hij of zij te voldoen? Een goede warmtepomp installateur voldoet in ieder geval aan twee eisen, namelijk:

  • hij of zij is gecertificeerd om een warmtepomp te installeren
  • hij of zij beschikt over een SEI erkenning

  Hieronder vertellen we je meer over de eisen aan warmtepomp installateurs.

  Certificering

  Voordat een warmtepomp installateur jouw warmtepomp mag installeren, dient hij of zij daarvoor geschoold te zijn. Check daarom altijd goed of jouw warmtepomp installateur over voldoende kennis en ervaring beschikt! Beschikt hij of zij over de juiste papieren, cursussen en/of certificaten om een warmtepomp te installeren? Dan heb je met de beste warmtepomp installateur te maken!

  SEI erkenning

  Wil je helemaal zeker zijn van de kwaliteit van jouw warmtepomp installateur? Kies dan een installateur die beschikt over een SEI erkenning! Installateurs die over een SEI erkenning beschikken hebben aangetoond dat zij een vakkundige installatie uit kunnen voeren.

  Het beschikken over een SEI erkenning is niet verplicht. Vele installateurs laten zich niet registreren omdat zij hiervoor contributie dienen te betalen. Als een warmtepomp installateur niet over de SEI erkenning beschikt, betekent dit niet meteen dat hij of zij slecht is. Het geeft je alleen minder zekerheid over de vaardigheden van de installateur.

  SEI erkenningseisen

  Om een SEI erkenning te mogen ontvangen, moet de warmtepomp installateur aan een aantal eisen voldoen:

  • Er is minimaal één installateur fulltime werkzaam
  • De installateur beschikt over minimaal één vakdiploma
  • De installateur is in bezit van alle benodigdheden om de installatie naar behoren uit te voeren
  • De installateur dient contributie te betalen voor de erkenningsregeling

  Het belang van een goede installateur warmtepompen

  Het inschakelen van een erkend warmtepomp installateur is belangrijk om de volgende redenen:

  • De installatie warmtepomp is best gecompliceerd, een vakkundig warmtepomp installateur daarbij onmisbaar.
  • Een warmtepomp installateur checkt of jouw huis geschikt is voor een warmtepomp en geeft op basis daarvan goed advies wat betreft de mogelijkheden.
  • Een warmtepomp installateur helpt het meest geschikte type warmtepomp uit te zoeken: de lucht-water warmtepomp, de lucht-lucht warmtepomp, de water-water warmtepomp, de grond-water warmtepomp
  • of de hybride warmtepomp.
  • Om een subsidie te ontvangen, dient de installatie warmtepomp uitgevoerd te worden door een erkend vakman.

  Warmtepomp installateurs vergelijken

  Overtuigd van het belang van een goede warmtepomp installateur en benieuwd het jou precies zal kosten? Vul dan nu vrijblijvend ons formulier in en wij gaan voor je op zoek naar de beste installateur warmtepompen!

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met warmtepomp installateurs door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod van installateurs in regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den haag. 

  Op basis van jouw wensen matchen wij je aan een aantal lokale installateurs. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte gevormd naar jouw wensen. Op deze manier kun je makkelijk een aantal ervaren warmtepompinstallateurs vergelijken en zelf besluiten met wie je het liefst in zee gaat. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

  Vul nu je gegevens in en zorg dat óók jij een goede installateur warmtepompen vindt!

  Vergelijk offertes >

  Veelgestelde vragen

  Hoe lang duurt de installatie warmtepomp?
  De installatie van een warmtepomp neemt gemiddeld 1 tot 2 dagen in beslag, afhankelijk van het type warmtepomp.

  Kan iedereen een warmtepomp installeren?
  Nee, niet iedereen kan een warmtepomp installeren. De installatie warmtepomp is erg gecompliceerd en dient daardoor door een ervaren vakman uitgevoerd te worden.

  Wat kost een hybride warmtepomp inclusief installatie?
  Een hybride warmtepomp kost rond de €5.500 euro inclusief installatie. Mocht je een nieuwe cv-ketel erbij nemen, dan ben je zo’n €7.500 euro kwijt. Benieuwd naar alle kosten? Klik dan hier