Wil jij je vrijblijvend laten adviseren en offertes vergelijken voor een hybride warmtepomp? Bespaar tijd en kosten, vul nu je aanvraag in.

Inhoudsopgave

Wil jij een hybride warmtepomp gaan aanschaffen, dan wil je vast weten wat de hybride warmtepomp kosten zijn, wat de voordelen zijn van het aanschaffen en wat het je aan besparing kan opleveren. De eerste besparing kan je al opleveren door de prijzen en offertes van hybride warmtepompen te vergelijken. Met een goede vergelijking kun je veel geld besparingen. Doordat wij alleen met erkende warmtepomp leveranciers, installateurs en specialisten werken krijg je een complete en realistische offerte. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 3 warmtepomp offertes op.

Wat is een hybride warmtepomp?

Voordat je offertes gaat opvragen en jezelf gaat verdiepen in welke hybride waterpomp je gaat aanschaffen is het wellicht handig om te weten wat een hybride waterpomp is en hoe deze werkt. Allereerst iets over de hybride waterpomp.

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die samenwerkt met een reguliere gas cv-ketel. Zo bestaat deze warmtepomp uit een binnen- en een buitenunit. De binnenunit is een kastje wat naast de cv-ketel wordt geplaatst en de buitenunit -wordt zoals de naam doet vermoeden- buiten geplaatst. De buitenunit zorgt ervoor dat de energie aan de buitenlucht wordt onttrokken, vervolgens wordt deze energie naar een hoger temperatuurniveau gebracht, zodat de warmte gebruikt kan worden in de cv.

De combinatie van een hybride cv ketel zorgt ervoor dat het gasverbruik kan worden verlaagd. De hybride warmtepomp werkt namelijk op elektriciteit en zorgt er voor dat het huis voor een groot deel wordt verwarmd.

Hoe werkt een hybride waterpomp?

Een hybride waterpomp werkt nooit alleen en er is altijd een bestaande Hr-ketel nodig voor een goede werking. De hybride waterpomp werkt op elektriciteit (stroom). De warmtepomp zorg ervoor dat het grootste deel van het jaar de woning worden verwarmd. De hybride warmtepomp haalt de warmte uit de lucht en zorgt ervoor dat deze tot een hoger temperatuur wordt gebracht en door de cv leidingen worden vervoerd.

De buitenunit wordt tegen de woning of op het dak geplaatst. Deze lijkt een beetje op een airco doordat hij de warmte uit de buitenlucht haalt en deze omzet in bruikbare energie. De ventilatie van de binnen-unit haalt deze vervolgens naar binnen en vervoerd de warmte naar de cv. Hierdoor hoeft de cv tijdens kouder dagen niet aangezet te worden.

Een groot voordeel van de hybride warmtepomp is dat hij bij een bestaande Hr-ketel wordt geplaatst. Installatie is dus vrij simpel. De hybride pomp zorgt ervoor dat het water in de radiatoren tot zo'n 45 tot 55 graden wordt verwarmd.

Lawaai door de hybride waterpomp?

Een nadeel van het gebruik van een hybride verwarmingsketel is dat soms word gezegd dat de buitenunit van de warmtepomp veel lawaai maakt. Dit omdat in de hybride warmtepomp een ventilator zit. Maar deze maakt niet veel lawaai. De ventilator in de hybride waterpomp draait alleen als de verwarming wordt aangezet en dat is vaak alleen op koude dagen. En ok oudere dagen zijn vaak de ramen in een woning dicht, waardoor je ook geen last hebt van het geluid van de ventilator.

Ook in de nacht zul je weinig tot geen overlast ondervinden van de ventilator. 's Nachts wordt namelijk de verwarming lager gedraaid en zal de hybride waterpomp niet werken. Toch is het bij het plaatsen van een hybride cv ketel slim om na te denken waar je de buiten-unit gaat plaatsen. Het is namelijk ook fijn als je buren er geen last van hebben.

Voordelen en nadelen van een hybride waterpomp

Het lawaai van de buiten-unit van de hybride warmtepomp kan door sommige mensen als nadeel worden ervaren. Wat zijn er nog meer voor nadelen te noemen? Maar nog belangrijker, wat zijn de voordelen van een hybride warmtepomp?

Voordelen

 • Energiebesparing
 • Klaar voor de toekomst (in 2050 moet ieder huishouden in Nederland van het aardgas af)
 • Een hybride warmtepomp zorgt voor een groener energielabel
 • Waardevermeerdering van je woning
 • Minder CO2 uitstoot
 • Onderhoudsarm

Nadelen:

 • Investering is nodig
 • Zonder goede isolatie is een hybride warmtepomp minder effectief
 • Neemt meer ruimte in dan een reguliere CV ketel
 • Kan licht hoorbaar zijn (onze partners kunnen je hierover adviseren)

Welke warmtepomp is geschikt voor mijn woning?

Niet elke hybride waterpomp is geschikt voor je woning. Welk type waterpomp het beste aansluit is afhankelijk van het soort woning waar je woont, de mate van installatie, de beschikbare ruimte voor de hybride waterpomp (binnen en buiten) en of er een ventilatiesysteem aanwezig is. Zo is een hybride warmtepomp een geschikte keuze als je geen volledige grondgebonden installatie wilt neerzetten. Daarnaast is ook de hybride pomp geschikt als je woning nog niet optimaal is geïsoleerd. Wel moet hierbij de kanttekening worden gemaakt dat de hybride warmtepomp dan minder effectief is en ook op jaarbasis minder oplevert. Op het moment dat je woning nog niet of nog niet optimaal geoptimaliseerd is, kun je beter je woning eerst optimaliseren, bijvoorbeeld door spouwmuur-, dak- en vloerisolatie en daarna past een hybride warmtepomp aanschaffen. Op die manier haal je het meeste uit de hybride waterpomp. Maar mocht je dat geld niet willen investeren in het beter isoleren van je huis, dan kun je nog steeds een hybride waterpomp aanschaffen.

Wat zijn de geschatte hybride warmtepomp kosten?

Ga jij een hybride verwarmingsketel aanschaffen, dan wil je vast weten wat de hybride warmtepomp kosten zijn. Het aanschaffen van een hybride warmtepomp is vaak een logische vervolgstap na het isoleren van jouw huis of woning. Het zijn namelijk twee manieren om je huis te verduurzamen en te besparen op energiekosten. Met een hybride verwarmingsketel kun je namelijk enorm besparen op je gaskosten. Je kan dan op die manier de investering van de aanschaf terugverdienen.

Omdat in Nederland door de overheid is besloten dat iedereen in 2050 over moet gaan op duurzame energie kun je nu een beroep doen op een subsidie, hierdoor wordt het kopen van een hybride cv ketel aantrekkelijker gemaakt. Je kunt via je eigen gemeente of via de Rijksoverheid een subsidie aanvragen. Op de subsidiewijzer van Rijksoverheid en Milieu Centraal kunt je eenvoudig checken voor welke subsidie je in aanmerking komt.

Om je een schatting te geven van de kosten worden hieronder de geschatte prijzen en subsidie van een hybride warmtepomp van 5 kw gegeven. De prijs is inclusief btw en installatiekosten.

 • Hybride warmtepomp zonder cv-ketel: Prijs: € 3.600 tot € 4.600, subsidie: € 1.500 tot € 1.800
 • Hybride warmtepomp met cv-ketel: Prijs: € 4.700 tot € 6.700, subsidie: € 1.500 tot € 1.800

Besparing op energiekosten

Hoewel de hybride warmtepomp een grote uitgave is, kun je al met de subsidie de pomp voor een deel bekostigen. Daarnaast kan je de investering terugverdienen, het gebruik van een hybride waterpomp zorgt er namelijk ook voor dat je bespaart op CO2. Met een hybride warmtepomp kun je namelijk zonder gebruik van aardgas toch je woning verwarmen. Het grootste gedeelte van het jaar zorgt de hybride waterpomp ervoor dat je woning wordt verwarmt.

Alleen op het moment dat kwik onder nul schiet, springt de cv-ketel bij. Waarnaast zorgt uw cv-ketel nog wel voor het warme tapwater. Zo kun je met een hybride waterpomp in een gemiddelde eengezinswoning ongeveer € 250 per jaar bespare nop je energierekening. Om het je duidelijk te maken wordt de energiekosten per jaar van een normale Hr-ketel met een hybride warmtepomp vergelijken.

Hr-ketel
Energieverbruik per jaar voor verwarming en warm water : 1.700 m3 gas. De bijhorende energiekosten per jaar zijn € 1.400.-

Hybride warmtepomp
Energieverbruik per jaar voor verwarming en warm water: 850 m3 gas + 2.000 kWh per jaar. De bijhorende energiekosten zijn €1.150,- per jaar.

Je bespaart dus €250,- per jaar aan energiekosten. Ook heeft een warmtepomp een gunstige invloed op de C02- uitstoot per jaar. Zo verbruikt een Hr-ketel 3250 kilo en een hybride warmtepomp maar 2600 kilo.

Het loont dus zeker om een warmtepomp aan te schaffen. Het is niet alleen gunstig voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Een hybride warmtepomp aanschaffen?

Wil jij een hybride warmtepomp gaan aanschaffen en prijzen van verschillende modellen vergelijken? Dan kunnen wij je daarmee helpen. Via Offerte.nl kun je gemakkelijk diverse merken en modellen van hybride waterpompen vergelijken. In het formulier vul je al je wensen en eisen in voor een hybride waterpomp.

Wij zorgen daarna voor een aantal hybride warmtepomp offertes van onze aangesloten partners. Je krijgt vervolgens binnen 24 uur drie 3 warmtepomp offertes van specialisten. Vergelijk op je gemakje de prijzen en beslis wat je wilt den. Ga je niet op de offertes in, dat is ook geen punt, je bent niet verplicht om op de offerte in te gaan.

Vraag vrijblijvend een offerte voor een hybride warmtepomp aan.