Houten kozijnen plaatsen of vervangen

Start vergelijken
  1. Home
  2. Kozijnen
  3. Houten kozijnen plaatsen of vervangen? Vergelijk direct
  3 mins leestijd

  Houten raamkozijnen zorgen voor een mooie en authentieke aanblik van je woning. Indien deze niet meer van voldoende kwaliteit zijn, dien je ze te vervangen of op te knappen. Wanneer je deze klus wilt uitbesteden aan een gespecialiseerde vakman is het belangrijk om te weten dat hier zeer uiteenlopende prijzen voor worden gesteld voor houten kozijnen vervangen.

  Zorg er daarom voor dat je weet hoe de kosten in elkaar zitten, hoe hoog de de prijzen van houten kozijnen vervangen prijzen zijn en vergelijk diverse specialisten voor het laten vervangen van houten raamkozijnen. Dit kan direct via Offerte.nl.

  Waarom moet je je houten kozijnen geregeld laten vervangen?

  Houten kozijnen, net als vele andere soorten kozijnen, zijn gevoelig voor slijtage. Zo zijn houten kozijnen gevoelig voor vocht, algen- en mosgroei en rotting.

  Ook kan de verflaag van houten kozijnen vervagen en verslijten en dien je de kozijnen dus regelmatig te onderhouden. Nieuwe houten kozijn plaatsen kan een oplossing bieden indien het materiaal dusdanig beschadigd is en niet meer goed opgeknapt kan worden.

  Kosten voor het vervangen van houten kozijnen

  Wanneer je graag je houten kozijnen wilt laten vervangen is het uiteraard belangrijk om een inschatting te hebben van de verwachte kosten om kozijnen te vervangen. De kosten houten kozijnen vervangen zijn echter vaak zeer uiteenlopend en variëren per specialist en per type materiaal. Ook hangt de prijs voor houten kozijn plaatsen samen met verschillende afmetingen en het type glas dat je kiest.

  Voor een raam met houten kozijn met een afmeting van 2.5 m, kun je rekenen op een kostenplaatje van rond de 425 tot 500 euro. Indien je kiest voor een grotere afmeting, bijvoorbeeld 3m, kun je rekening houden met ongeveer 500 tot 550. Indien je kiest voor een zeer groot formaat raam en kozijn (denk aan 5 meter), zullen de kosten oplopen tot rond de 1000 euro.

  Dit zijn de geschatte kosten houten kozijnen vervangen inclusief plaatsing, inclusief materiaal en exclusief glas. De kosten voor het glas zijn afhankelijk van je voorkeur aan glas. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dubbel- en enkelglas of voor speciale glas soorten zoals glas met zonwering.

  Houten kozijnen vervangen voor kunststof

  Uiteraard kun je ervoor kiezen om houten kozijnen te laten vervangen voor kunststof. Houten kozijnen vervangen voor kunststof is een populaire keuze. Over het algemeen heeft hout vaak een wat natuurlijkere en meer authentieke uitstraling ten opzichte van kunststof.

  Echter zijn er ook kunststof kozijnen met houtlook die vrijwel niet kunnen worden onderscheiden van echte houten kozijnen. Deze kunststof kozijnen zijn vaak van zeer hoogwaardige kwaliteit en gaan langdurig mee. Ook is het vaak voordeliger om houten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen.

  Welk type materiaal het meest voordelig is hangt samen met jouw persoonlijke voorkeuren. Kom je er niet uit, en blijf je twijfelen over het meest geschikte materiaal? Laat je dan adviseren door een specialist en bekijk samen wat voor jouw situatie het meest geschikt zal zijn.

  Hoe weet je wanneer je je houten kozijnen moet vervangen?

  Houten kozijnen dienen ongeveer om de 5 a 6 jaar vervangen te worden. Indien de kozijnen in slechtere toestand zijn, zoals wanneer ze veel hebben geleden door de zon of regen, dienen de kozijnen eerder vervangen te worden. Ook kan het zijn dat lak of ver is losgelaten.

  Indien de verf er niet meer goed op zit dienen de kozijnen niet in zijn geheel vervangen te worden maar kunnen ze eenvoudig worden opgeknapt. Een specialist kan je hierin uitgebreid advies bieden en kijken of je houten kozijnen vervangen dienen te worden of slechts onderhouden dienen te worden doormiddel van een opknapbeurt.

  Vergelijk diverse offertes voor het vakkundig laten vervangen van je kozijnen

  Houten kozijn plaatsen is vaak een flink kostenplaatje, met name wanneer je beschikt over vele kozijnen. Zorg er daarom voor dat je diverse offertes vergelijkt en kiest voor een professionele vakman met een gunstig tarief.

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met kozijnen specialisten door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod aan specialisten in regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den haag. Bekijk de selectie en vraag direct vier offertes op om te vergelijken.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews