Terugleververgoeding vergelijken per energieleverancier

Start vergelijken
  1. Home
  2. Zonnepanelen
  3. Terugleververgoeding vergelijken per energieleverancier  
  3 mins leestijd

  In de wereld van duurzame energie speelt de terugleververgoeding een belangrijke rol voor huiseigenaren met zonnepanelen. Het vergelijken van terugleververgoedingen van verschillende energieleveranciers is daarom essentieel om het maximale rendement uit zonne-energie te halen. Door bewust te kiezen voor de hoogste terugleververgoeding kunnen huiseigenaren niet alleen geld besparen, maar ook bijdragen aan een duurzamere energievoorziening. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van het vergelijken van terugleververgoedingen en de impact ervan op het gebruik van zonne-energie.

  Liever direct een aantal offertes voor ontvangen, voor bijvoorbeeld een thuisbatterij? Vul dan ons formulier in en ontvang binnen 24 uur meerdere vrijblijvende offertes van leveranciers bij jou uit de regio!

  Start vergelijken

  Wat houdt terugleververgoeding in en waarom is het belangrijk?

  De terugleververgoeding is het bedrag dat je ontvangt voor de elektriciteit die je teruglevert aan het net. Deze vergoeding kan sterk variëren tussen energiemaatschappijen, maar ook per regio’s. Als je ervoor kiest om meer energie op te wekken dan dat je zelf verbruikt, heeft de hoogte van deze vergoeding een grote invloed op hoeveel geld je uiteindelijk bespaart.

  Het is goed om te kijken naar eventuele voorwaarden of regelingen per leverancier. Dit kan onder andere invloed hebben op de wijze waarop je de teruggeleverde energie verrekend krijgt en op welke momenten je het kunt terugleveren.
  De terugleververgoeding vergelijken is een belangrijk aspect voor huiseigenaren met zonnepanelen, zodat je de beste tarieven kunt vinden en zo het rendement van je zonnepaneleninstallatie kunt maximaliseren. Door te kiezen voor een energiemaatschappij met een hogere vergoeding, kun je meer geld besparen op je energierekening en de terugverdientijd van de installatie verkorten. 

  Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een zogenaamde salderingsregeling, waarbij je de teruggeleverde energie verrekend met je eigen energieverbruik tegen hetzelfde tarief. Deze regeling kan echter veranderen in de toekomst, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van terugleververgoedingen.

  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten uit jouw regio.

  Formulier >

  Overzicht terugleververgoeding per energieleverancier 

  Energieleverancier Terugleververgoeding 
  Budget Energie€ 0,05 per kWh
  Coolblue Energie € 0,05 per kWh
  Delta Energie€ 0,09 per kWh
  Engie€ 0,04 per kWh
  Eneco€ 0,09 per kWh
  Essent€ 0,05 per kWh
  Greenchoice € 0,05 per kWh
  United Consumers€ 0,05 per kWh
  VandeBron€ 0,06 per kWh
  VattenfallDit zal variëren afhankelijk van het soort contract dat wordt gebruikt.€ 0,076 per kWh (variabel contract)€0,045 per kWh (1 en 3 jaar vast contract)

  Zijn er ook nadelen?

  Door de toenemende populariteit van zonne-energie is het elektriciteitsnet op veel plaatsen in Nederland niet altijd in staat om de teruggeleverde energie aan te kunnen. Netbeheerders zijn bezig met het verzwaren van het netwerk om dit probleem in de toekomst op te lossen. Dit kost echter tijd.

  Als gevolg hiervan staat het terugleveren van energie op veel locaties in Nederland onder druk. Hierdoor heeft het vaak geen zin om veel meer energie op te wekken dan je zelf verbruikt, omdat de extra opgewekte energie niet altijd efficiënt kan worden gebruikt en mogelijk verloren gaat. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het elektriciteitsnet bij het plannen van je zonne-energie installatie, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de opgewekte energie en eventuele problemen met overbelasting van het net kunt voorkomen. Een goede optie om onafhankelijk te worden van het net is om een thuisbatterij aan te schaffen!


  In conclusie is het vergelijken van terugleververgoedingen van verschillende energieleveranciers essentieel voor huiseigenaren met zonnepanelen om het maximale rendement uit de zonnepaneleninstallatie te halen. Door te kiezen voor een energiemaatschappij met een hogere vergoeding en rekening te houden met eventuele regelingen of voorwaarden, kunnen huiseigenaren geld besparen op hun energierekening en bijdragen aan een duurzamere energievoorziening. Het is echter belangrijk om ook de capaciteit van het elektriciteitsnet in overweging te nemen om eventuele problemen met overbelasting te voorkomen. Al met al raden wij je zeker aan om zonnepanelen aan te schaffen, goed voor je portemonnee en het milieu!

  Overtuigd en wil je vrijblijvende offertes van specialisten bij jou uit de regio ontvangen? Vul nu ons formulier in en zorg dat jij de perfecte zonnepanelen op jouw dak krijgt!

  Start vergelijken