Wat zijn de beste zonnepanelen van 2024?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Zonnepanelen
  3. Wat zijn de beste zonnepanelen van 2024?
  5 mins leestijd

  Beste zonnepanelen 2024

  Welke zonnepanelen zijn het beste? Om de beste zonnepanelen aan te kunnen schaffen moet je als eerste weten welk merk zonnepanelen van de beste kwaliteit is. De beste merken zonnepanelen die getest werden zijn als volgt: Canadian Solar, Trina Solar, Suntech, Risen, Bauer, Conergy, AEG, LG, Boviet en Jinko Solar.

  Meer over zonnepanelen?

  Oost-west opstelling
  Glas-glas panelen
  PV panelen
  Duitse zonnepanelen

  Het kopen van zonnepanelen is een flinke investering. Het maken van een miskoop is daarbij natuurlijk het laatste wat je wil. Daarom bespreken we in dit artikel de top 10 best geteste zonnepanelen van 2024 en lichten we deze merken aan je toe.

  Waarom zonnepanelen?

  Wil je duurzamer door het leven gaan én besparen op energiekosten? Dan is het aanschaffen van zonnepanelen de beste keuze die je kan maken.
  Zonnepanelen worden gebruikt om middels de inval van zonlicht, zelf stroom te produceren. Zonnepanelen bestaan uit vele fotovoltaïsche cellen die de energie van de zon omzetten tot bruikbare elektriciteit.

  Met gebruik van goede zonnepanelen zal je aanzienlijk kunnen besparen op je jaarlijkse energiekosten. Het gebruik van zonnepanelen brengt nog een hoop andere voordelen met zich mee. Redenen waarom particulieren en bedrijven ervoor kiezen om zonnepanelen aan te schaffen zijn onder andere:

  Voordelen

  Je bespaart op energiekosten

  Na de terugverdientijd produceer je zo’n 20 jaar gratis stroom

  Je bent minder afhankelijk van schommelende energieprijzen

  Je draagt bij aan het bestrijden van de klimaatverandering, met zonnepanelen produceer je namelijk  energie op een schone manier

  Zonnepanelen werken geluidloos en zijn vrijwel onderhoudsvrij

  Top 10 beste zonnepanelen 2024

  Om de beste merk zonnepanelen aan te schaffen moet je als eerst weten welk merk zonnepanelen van de beste kwaliteit is. Er zijn meerdere instanties die de kwaliteit van zonnepanelen testen en de resultaten hiervan online delen. Een van deze bedrijven is Zonnepanelen.net, zij testen regelmatig verschillende merken zonnepanelen en plaatsen de resultaten hiervan online met daarbij hun top 10 aan beste zonnepanelen.

  De top 10 beste merken zonnepanelen van 2024 zijn van de volgende merken:

  Canadian Solar

  Canadian Solar is een bekende Canadese fabrikant van zonnepanelen, omvormers en batterijen. Het bedrijf stelde wereldwijd een aantal grootschalige zonneparken op, waarmee grote hoeveelheden aan groene energie opgewekt konden worden. Canadian Solar is fabrikant van eigen producten en beschikt over een ruim aanbod aan zonnepanelen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

  Trina Solar

  Trina Solar is de Chinese marktleider op het gebied van zonnepanelen. Deze fabrikant biedt geschikte zonnepanelen aan voor diverse doelgroepen. Zo produceren zij zonnepanelen voor fabrieken, kantoren, commerciële instanties en particulieren. Het bedrijf streeft ernaar zoveel mogelijk van hun zonnepanelen aan het einde van hun levensduur te recyclen.

  Suntech Power

  Suntech Power is één van de grootste producenten van zonnepanelen ter wereld. Hun hoofdkantoor is gevestigd in China. Verder bezitten ze wereldwijd meerdere filialen en leveren ze zonnepanelen aan meer dan 80 landen.

  Risen

  Risen is een Chinees bedrijf en een van de grootste spelers in de zonne-energiebranche. Hun focus ligt met hun Research & Development afdeling voornamelijk op het blijven verbeteren van zonnepanelen. Ze streven naar een duurzamere wereld door het helpen leveren van groene energie. Inmiddels is het bedrijf internationaal uitgebreid en heeft het kantoren in o.a. Duitsland, China, Australië, Mexico, India, Japan en in de VS.

  Bauer

  Bauer is een Duitse organisatie en verkoopt zonnepanelen sinds 2003. Ze waren één van de eerste leveranciers van zonnepanelen in Duitsland. Het bedrijf produceert hun panelen niet zelf, maar laat deze elders produceren. Waar precies is onbekend.

  Conergy

  Conergy is een zeer ervaren en betrouwbare fabrikant van zonnepanelen in Hamburg. Naast zonnepanelen leveren zij ook omvormers, opslagsystemen, bevestigingsmateriaal en monitoringsystemen voor zonnepanelen. Sinds 2013 is Conergy in Amerikaanse handen. De zonnepanelen worden nog wel vanuit Hamburg ontwikkeld en geproduceerd.

  AEG

  AEG is een bekend Duits merk in consumentenelektronica. Het hoofdkantoor van AEG is gevestigd in Duitsland. AEG produceert al lange tijd omvormers en  kwalitatieve zonnepanelen.

  LG

  LG is een Koreaanse bedrijf in consumentenelektronica. Ze bieden  een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige zonnepanelen aan. De kwaliteit van de zonnepanelen kan gegarandeerd worden doordat LG hun gehele productie in eigen hand heeft.

  Boviet

  Boviet is een Vietnamese producent van zonnepanelen en zonnecellen. Ze produceren met Nederlandse machines en wafers. Het bedrijf heeft de productie volledig in eigen handen, waardoor ze een goede kwaliteit van hun zonnepanelen kunnen garanderen.

  Jinko Solar

  Jinko Solar is een producent van kristallijne zonnepanelen, zonnecellen en andere zonnepanelen-energie producerende producten. Jinko Solar heeft vestigingen in Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten en fabriceert vanuit Shangrao en Haining.

  Benieuwd welk merk zonnepanelen het meest geschikt voor jou zijn? Vul dan ons formulier in en ontvang vrijblijvend een aantal op maat gemaakte offertes van de beste zonnepanelen . 

  Gratis zonnepanelen advies?

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 vrijblijvende offertes!

  Offertes vergelijken >

  Hoe worden de zonnepanelen getest?

  Zonnepanelen.net koopt zelf per test ongeveer 45 of meer zonnepanelen in van verschillende fabrikanten en merken. De panelen worden geplaatst in een testcentrum dat de normale omstandigheden van de situatie bij jou thuis nabootst. In het testcentrum worden de panelen één jaar lang  vergeleken op hun vermogen en hun daadwerkelijke opbrengst aan energie die ze produceren. Uit een jaar lang testen kunnen zij vervolgens achterhalen welke zonnepanelen uiteindelijk het meeste opbrengen. Uit de 10 beste zonnepanelen stellen ze vervolgens een top 10 op.

  Zonnepanelen kopen?

  Op zoek naar de beste merk zonnepanelen? Dan kan het interessant zijn een aantal offertes van soorten zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je daarbij helpen!
  Via onze website ontvang je diverse op maat gemaakte zonnepaneel offertes van bedrijven bij jou uit de regio. Vul nu je persoonlijke gegevens en wensen in op ons formulier en wij gaan voor je aan de slag om de meest geschikte aanbieders te selecteren. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte waarna jij kan beslissen met wie je in zee wil gaan.

  Vul nu ons formulier in en zorg dat jij de beste zonnepanelen op jouw dak krijgt!

  Meer over zonnepanelen?

  Oost-west opstelling
  Glas-glas panelen
  PV panelen
  Duitse zonnepanelen

  Veelgestelde vragen

  Hoe worden de beste zonnepanelen getest?

  Verschillende merken zonnepanelen worden geplaatst in een testcentrum dat de normale omstandigheden van de situatie bij jou thuis nabootst. In het testcentrum worden de verschillende zonnepanelen één jaar lang vergeleken op hun vermogen en hun daadwerkelijke opbrengst aan energie die ze produceren.

  Welke merken komen voor in de top 10 beste zonnepanelen van 2024?

  De merken die in 2024 als beste zonnepanelen uit de test van Zonnepanelen.net kwamen, waren als volgt: Canadian Solar, Trina Solar, Suntech, Risen, Bauer, Conergy, AEG, LG, Boviet en Jinko Solar.

  Misschien vind je dit ook interessant: