Op Offerte.nl kan je de kosten voor zonnepannen vergelijken. Vergelijk meerdere leveranciers op basis van prijs, kwaliteit en service. Doe vrijblijvend je aanvraag en ontvang 4 gratis en vrijblijvende offertes voor zonnedakpannen op jouw dak.

Inhoudsopgave

Zonnedakpannen zijn bijzonder, omdat ze perfect op je dak passen. Ze lijken precies op dakpannen en zien er fraaier uit dan zonnepanelen. Een voordeel van zonnedakpannen is dat zij je volledige dakoppervlakte kunnen voorzien. Betekent dit ook meteen dat dit de beste keuze is voor jouw woning? Vergelijk nu en kom erachter.

Wat zijn zonnedakpannen?

Zonnedakpannen zijn zonnepanelen in de vorm van dakpannen. Er zijn kleine zonnecellen in verwerkt. Ze zijn daardoor een onopvallend alternatief voor zonnepanelen. Door hun fraai ontwerp staan dakpan zonnepanelen mooi op jouw dak. Er zijn vier verschillende soorten zonnepannen, namelijk:

 • Sneldek dakpan
 • Keramische zonnepan
 • Brede dakpan
 • Zonnepan uit lei

Je hebt ook recht op 2 soorten garanties. Dit zijn een levensduur garantie en een vermogensgarantie. Meestal heeft een garantie een termijn van 15 tot 30 jaar. Als je een garantie hebt, kan je ervan uitgaan dat jouw zonnepanelen investering langer mee gaat.

Waarom zonnepannen?

Ben je opzoek naar zonnepanelen die niet opvallen en een fraai uiterlijk hebben, dan zijn zonnedakpannen de perfecte oplossing. Bij zonnepanelen kan het zijn dat jouw dak er minder goed uitziet. Met zonnedakpannen daarintegen blijft de welgevormdde daklijn van je dak in stand.

Voor- en nadelen van dakpan zonnepanelen

Er zijn zowel voor- en nadelen aan zonnedakpannen. Hieronder tref je een overzicht hiervan:

Voordelen van zonnepannen

 • Mooi design
 • Onopvallend op het dak
 • Eenvoudig te monteren

Nadelen van zonnepannen

 • Duurder dan zonnepanelen (30% tot 40% duurder)
 • Niet makkelijk mee te nemen bij een verhuizing
 • Lager rendement dan zonnepanelen

Voor een optimaal rendement kan je het beste een installateur inschakelen. Bij Offerte.nl kun je een formulier invullen, je bespaart daarmee tot 40% door leveranciers te vergelijken. Direct ontvang je 4 offertes van leveranciers die het beste bij je passen o.b.v. prijs-kwaliteitverhouding. Daar kies je de beste uit.

Wat kosten zonnedakpannen?

Laten we kijken naar de kosten van zonnedakpannen. Dakpan zonnecellen zijn duurder dan zonnepanelen. Daarnaast leveren ze ook minder rendement. Hieronder is een overzicht van de kosten van 10m2 aan zonnepanelen te zien:

Zonnepanelen prijzen

 • Prijs: €4.000,-
 • Terugverdientijd: 6 jaar
 • Rendement: 22%

Zonnedakpannen prijzen

 • Prijs: €7.500,-
 • Terugverdientijd: 11 jaar
 • Rendement: 17%

Hoe gaat het in zijn werk?

Je bent benieuwd naar zonnedakpannen. Als eerste begin je met vergelijken, daardoor kom je in contact met de installateur. De installateur berekend je dakoppervlakte en hoeveel zonnedakpannen daarop passen. Bovendien geeft hij je advies over de kosten en het rendement van de dakpan zonnepanelen. Zo ben je zeker van de kosten en het rendement.

 1. Leveranciers vergelijken
 2. Online een afspraak maken
 3. Advies van de installateur krijgen
 4. Offerte ontvangen
 5. De installateur komt langs op de solar dakpannen te plaatsen
 6. Geniet van je zonne-energie!

Andere fiscale voordelen

Er zijn ook nog fiscale voordelen van zonnedakpannen. Zo is de terugverdientijd nog sneller. Je kan ook nog je btw terugvragen. Gemiddeld besparen klanten hier €1.000,- mee. Ook kan je in aanmerking komen voor subsidie. Dat hangt wel van jouw gemeente af. Vul ons formulier in en ontdek wat Offerte.nl jou te bieden heeft. Vergelijk leveranciers en bespaar kosten.

Wat heeft Offerte.nl te bieden?

Offerte.nl werkt alleen met zonnepanelen bedrijven die erkend zijn, deskundig zijn en goede kwaliteit bieden. Zo weet je dat jouw investering zich zeker terugverdient! Je vult het formulier in en ontvangt direct de beste 4 offertes o.b.v. prijs en kwaliteit.

Zo ben je zeker van jouw zonnepannen investering en weet je direct welke 4 bedrijven de beste zijn. Daar kies jij 1 uit die bij je past. Wacht niet langer en ontdek wat Offerte.nl jou te bieden heeft!