In het kort

Zeker zijn dat je de juiste beslissing neemt bij het laten plaatsen van PV panelen? Vergelijk tot 3 leveranciers op basis van prijs, kwaliteit en service. Begin diect met vergelijken door op de vergelijk-knop te klikken.

Met de term PV paneel wordt gewoon zonnepaneel bedoeld. De term PV komt van het Engels, namelijk: ‘Photovoltaic’. Deze term wordt meestal door specialisten en experts gebruikt. De kosten van PV panelen hangen af van welke type zonnecellen je wilt. Er zijn 3 types: monokristallijn, polykristallijn en amorfe panelen.

Waar moet je op letten bij PV panelen?

Er zijn drie belangrijke dingen waar je op moet letten bij jouw aankoop van PV panelen. Dit zijn het soort zonnepaneel dat je wilt, het rendement en je garanties. Er zijn drie hoofdgroepen zonnepanelen, dat zijn:

 • Monokristallijn | €650,- per paneel
 • Polykristallijn | €600,- per paneel
 • Amorfe zonnepanelen | €400,- per paneel

Deze soorten zonnepanelen verschillen alleen in kosten en rendement. Vaak is het het geval dat duurdere PV panelen een hoger rendement leveren.

Je hebt ook recht op een 2 soorten garanties. Dit zijn een levensduur garantie en een vermogensgarantie. Meestal heeft een garantie een termijn van 15 tot 30 jaar. Garanties bieden zekerheid en geven ook aan dat leveranciers aan goede kwaliteitseisen voldoen. Als je een garantie hebt, kan je ervan uitgaan dat jouw PV systeem langer mee gaat.

Hoe weet je hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Je checkt als eerste of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Vervolgens check je wat je per jaar aan KWh verbruikt door jouw jaarafschrift op te vragen bij jouw energieleverancier. Uiteindelijk weet je hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je elektriciteitskosten volledig te besparen.

Welke PV panelen afmetingen zijn er?

Om te weten hoeveel PV panelen op jouw dak passen is het handig om te weten wat de afmeting hiervan zijn. De PV panelen afmetingen zijn vaak hetzelfde, gemiddeld komt dat uit op 165 x 100cm. De afmetingen van zonnepanelen zijn ruwweg in de onderstaande maten zonnepanelen te verdelen:

 • Grote zonnepanelen (195 x 100cm)
 • Standaard afmeting zonnepanelen (165 x 100cm)
 • Kleine zonnepanelen (150 x 100cm)
 • CIS zonnepanelen (125 x 110cm).

Als je precies wilt weten hoeveel zonnepanelen op jouw dak passen, kan je gratis een dakscan opvragen bij jouw installateur. Hij vertelt je dan hoe groot jouw dak is en hoeveel zonnepanelen daarop passen.

Wat zijn de kosten van PV panelen?

De kosten voor een PV installatie zijn gemiddeld €3.000,- tot €6.000,-. Dat houdt de installatie van 12 tot 16 zonnepanelen in. Een zonnepaneel kost gemiddeld €470,- per stuk. Zonnepanelen zijn gemiddeld binnen 7 jaar terugverdiend en gaan over het algemeen 15 tot 30 jaar mee. Voor een optimaal rendement kan je het beste een installateur inschakelen. Bij Offerte.nl kun je het formulier invullen, je bespaart daarmee veel geld op je PV panelen. Direct ontvang je 4 offertes van leveranciers die het beste bij je passen o.b.v. prijs-kwaliteitverhouding. Daar kies je de beste uit.

Hoe gaat het in zijn werk?

De stappen om PV panelen te laten installeren zijn als volgt:

 1. Energieopbrengst en kosten berekenen
 2. Online een afspraak maken
 3. Offerte ontvangen
 4. De installateur komt langs
 5. Geniet van je zonne-energie!

Er zijn ook fiscale voordelen van PV panelen! Zo verdient een PV systeem zich sneller terug. De kosten nemen hierdoor af. Als je je als ondernemer aanmeldt krijg je ook nog je btw terug. Gemiddeld besparen klanten hier €1.000,- mee. Je kan ook nog in aanmerking komen voor subsidie. Dat hangt wel van jouw gemeente af. Er zijn ook andere overheidsregelingen. Vul ons formulier in en ontdek wat Offerte.nl jou te bieden heeft. Vergelijk en bespaar kosten.

Begin met vergelijken via Offerte.nl

Offerte.nl werkt alleen met zonnepanelen bedrijven die erkend zijn, deskundig zijn en goede kwaliteit bieden. Zo weet je dat jouw PV systeem zich zeker terugverdient! Je vult het formulier in en ontvangt direct de beste 4 offertes o.b.v. prijs en kwaliteit. Zo ben je zeker van je PV installatie en weet je direct welke 4 bedrijven het beste zijn voor jouw situatie. Daar kies jij 1 uit die bij je past. Wacht niet langer en ontdek vandaag wat Offerte.nl jou te bieden heeft!