Kleine zonnepanelen: Een krachtige oplossing bij beperkte ruimte op je dak

Start vergelijken
  1. Home
  2. Zonnepanelen
  3. Kleine zonnepanelen: Een krachtige oplossing bij beperkte ruimte op je dak
  3 mins leestijd

  Beperkte ruimte op je dak? Kleine zonnepanelen bieden je in dat geval een goede oplossing voor het opwekken van schone energie. Deze compacte en efficiënte systemen bieden tal van voordelen, waardoor het een aantrekkelijke investering is. In dit artikel verkennen we de kleine zonnepanelen, inclusief de voordelen, werking, doelgroep en kosten.

  Wil je direct offertes ontvangen voor zonnepanelen? Vul dan ons formulier in en ontvang binnen 24 uur vrijblijvende offertes van specialisten bij jou uit de regio!

  Formulier >

  De voordelen van kleine zonnepanelen

  Energie besparen en geld verdienen

  Door te investeren in kleine zonnepanelen bespaar je jaarlijks tot wel €150,- op je energierekening. Bovendien bieden gemeentelijke subsidies en belastingvoordelen extra financiële stimulans. Met een terugverdientijd van 5 tot 7 jaar verdien je zelfs geld met deze investering!

  Duurzaam opwekken van jouw eigen stroom

  Kleine zonnepanelen helpen niet alleen bij het besparen van geld, maar ook bij het verminderen van je ecologische voetafdruk. Door eigen schone energie op te wekken, draag je bij aan een beter milieu.

  Compact en flexibel ontwerp

  Door het compacte ontwerp zijn kleine zonnepanelen ideaal voor huishoudens en bedrijven met beperkte dakruimte. De panelen kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd op kleinere daken, woningen en zelfs schuren, zonder dat daar ingrijpende dakrenovaties voor nodig zijn. 

  Onderhoudsarm en langdurig

  Kleine zonnepanelen vereisen weinig onderhoud en hebben een lange levensduur. Ze gaan jarenlang mee, waardoor je geniet van een hoge return on investment met een minimale initiële investering.

  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten bij jou uit de regio.

  Formulier >

  Voor wie zijn kleine zonnepanelen geschikt?

  • Huiseigenaren met een kleiner dak kunnen profiteren van de compacte afmetingen van kleine zonnepanelen.
  • Huiseigenaren die op zoek zijn naar een rendabele investering kunnen met kleine zonnepanelen geld besparen en zelfs verdienen.
  • Milieubewuste huiseigenaren die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen, vinden in kleine zonnepanelen een duurzame oplossing.
  • Huiseigenaren die willen besparen op hun energierekening kunnen met kleine zonnepanelen hun energiekosten verlagen.
  • Bedrijven met beperkte dakruimte kunnen profiteren van de flexibiliteit en efficiëntie van kleine zonnepanelen.

  Hoe werken kleine zonnepanelen?

  Kleine zonnepanelen bevatten fotovoltaïsche cellen, ook wel PV cellen genoemd. Wanneer de zon op de panelen schijnt, absorberen de zonnecellen het zonlicht en zetten dit om naar gelijkstroom. De opgewekte stroom wordt vervolgens via bedrading naar een omvormer geleid, die de gelijkstroom omzet in wisselstroom. Wisselstroom gebruik je in huis om bijvoorbeeld je lampen en andere elektronica van stroom te voorzien. Op deze manier zetten de zonnepanelen zonlicht om in bruikbare elektriciteit.

  Wat kosten kleine zonnepanelen?

  De kosten van kleine zonnepanelen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het systeem en de kwaliteit van de panelen. Bovendien zijn er subsidies en belastingvoordelen beschikbaar, waardoor de kosten nóg lager worden!

  Soort zonnepaneelAfmetingen (cm x cm)Vermogen (Wattpiek)Gem. prijs per stuk(inclusief btw)*
  Kleine zonnepanelen130 x 100160 – 230 Wp€ 150 – € 200
  Normale zonnepanelen170 x 100310 – 410 wp€ 250 – € 300
  Grote zonnepanelen200 x 100390 – 425 wp€ 350 – € 400  Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

  Vul je wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installatie bedrijven en specialisten bij jou uit de regio.

  Formulier >

  Advies van experts

  Via Offerte.nl brengen we jou in contact met zonnepanelen installateurs door heel Nederland. Per regio hebben we alvast een selectie voor je gemaakt, zo hebben we een ruim aanbod van installateurs in


  Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben ten aanzien van kleine zonnepanelen, dan kan je terecht bij onze experts. Doe een aanvraag, kom in contact met onze experts en laat de juiste zonnepanelen bij jou installeren!

  Formulier >