Interview met Soleca over de veiligheid van zonnepanelen installaties

Start vergelijken
  1. Home
  2. Zonnepanelen
  3. Interview met Soleca over de veiligheid van zonnepanelen installaties
  2 mins leestijd

  Bij het installeren van zonnepanelen staat veiligheid voorop. Een veelgehoorde opmerking is dat de installatie van zonnepanelen vaak niet veilig gebeurt. Wij selecteren onze partners op betrouwbaarheid en werken uitsluitend samen met specialisten die strikte protocollen volgen. Wij spraken met onze partner Soleca om van hen te horen hoe zij tegen dit probleem aankijken en welke maatregelen zij nemen om veiligheid te garanderen.

  Het installeren van zonnepanelen gaat samen met werken op hoogte. Om die reden treffen onze partners extra veiligheidsmaatregelen. Ze maken gebruik van steigers met aanlijning, een RSS-valbeveiligingssysteem of zetten zelf een extra monteur in. Dit resulteert in een veilige werkomgeving voor zowel de installateurs als voor omwonenden.

  Veiligheid reikt verder dan alleen het nemen van maatregelen voor werken op hoogte. Een ander belangrijk aspect van veiligheid is spanningsloos werken. Daarom werken betrouwbare partijen uitsluitend als het elektrische circuit van de zonnepanelen is uitgeschakeld tijdens installatie en onderhoud. 

  Hierdoor kan de installateur zijn werkzaamheden ongehinderd uitvoeren in een veilige omgeving, zonder het risico op kortsluiting en andere elektrische complicaties. 

  Bij Soleca staat kwaliteit boven kwantiteit. Zij geloven in het leveren van hoogwaardige zonne-energiesystemen in combinatie met het volgen van de hoogste normen voor veiligheid en duurzaamheid. Door maximaal één klus per dag aan te nemen, levert Soleca niet in op kwaliteit en veiligheid. Voorafgaand aan de installatie wordt een grondige technische schouw uitgevoerd. Dit omvat het in kaart brengen van de gehele installatie, zoals de meterkast en kabelinstallatie. Door deze gedetailleerde inspectie kunnen potentiële risico’s geïdentificeerd en proactief aangepakt worden.

  In samenwerking met onze partners streven we ernaar om niet alleen groene energie te leveren, maar ook een installatieproces dat gebaseerd is op veiligheid, professionaliteit en kwaliteit. Hierdoor kunnen onze klanten met een gerust hart genieten van de voordelen van zonne-energie, wetende dat hun installatie op maat is uitgevoerd en met de nodige aandacht.


  Offerte ontvangen van Soleca?

  De beste zonnepanelen kopen

  Er zijn altijd wel gecertificeerde installateurs bij jou in de buurt. Maar hoe maak je hierin nu de beste keuze? Wij adviseren iedereen om meerdere offertes op te vragen, zodat je goed geïnformeerd bent en de juiste vergelijking kunt maken voor deze duurzame investering.