Dubbele dakkapel plaatsen

Start vergelijken
  1. Home
  2. Dakkapel
  3. Dubbele dakkapel plaatsen? Bekijk de kosten, de voordelen en nadelen
  3 mins leestijd

  Een dubbele dakkapel zijn 2 dakkapellen boven elkaar of 2 dakkapellen naast elkaar. Hiermee zorg je voor enorm veel lichtinval en ruimte in je woning. Met een dubbele dakkapel zijn enorm veel mogelijkheden en kunnen de prijzen zeer uiteenlopen. Voordat je besluit een dubbele dakkapel te laten plaatsen is het dan ook altijd aan te raden om diverse bedrijven te vergelijken.

  In de onderstaande tekst lees je meer over de voor-en nadelen van een dubbele dakkapel, de diverse materiaalkeuzes, waar je zoal op moet letten en hoe je een dakkapel kunt laten plaatsen.

  dubbele dakkapel plaatsen

  Wat zijn de voordelen van een dubbele dakkapel?

  Een dubbel dakkapel biedt enorm veel ruimte dat zorgt voor extra wooncomfort. Hiermee kun je de waarde van je woning flink verhogen. Ook zorgt een dubbele dakkapel voor meer lichtinval, dat ook zal bijdragen aan een verhoogd wooncomfort en een stijging van de waarde van je woning.

  Belangrijkste voordelen;

  • extra ruimte
  • stijging van de woningwaarde
  • meer lichtinval
  • duurzamer (betere isolatie)

  Wat zijn de nadelen?

  Een dubbele dakkapel plaatsen is vaak een lastige klus. Zo dien je vooraf onderzoek te doen naar de wetgeving omtrent de verplichting tot een vergunning. Voor sommige woningen en voor bepaalde dakkapellen dien je bijvoorbeeld een dubbele dakkapel vergunning aan te vragen.

  Daarnaast kan de prijs van een dubbele dakkapel laten plaatsen vaak flink oplopen. Het laten plaatsen van 2 dakkapellen boven elkaar of 2 dakkapellen naast elkaar is dan ook een flinke investering. Echter is het belangrijk om te weten dat dit vaak een zeer duurzame investering is waarbij je de waarde van je woning flink kunt verhogen.

  Belangrijkste nadelen;

  • soms is een vergunning nodig
  • flinke investering

  Materiaalkeuzes bij dubbele dakkapellen

  Een dubbele dakkapel plaatsen biedt diverse mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende afmetingen en materialen. De meest gekozen materialen voor een dubbele dakkapel zijn hout, kunststof en polyester.

  Hout, kunststof en polyester bieden elk zo hun voor- en nadelen. De verschillen zitten hem in de levensduur van de materialen, de mate waarin het materiaal afgewerkt kan worden en in de prijs van het materiaal. Twijfel je over welk materiaal het meest geschikt is voor jouw situatie, raadpleeg dan een professional en vraag om advies.

  Zijn er situaties waar een dubbele dakkapel niet mogelijk is?

  Een dubbele dakkapel is ideaal en brengt vele voordelen met zich mee, echter is het niet in iedere situatie mogelijk. Zo kan een dubbele dakkapel enkel geplaatst worden in een woning die breed genoeg is en niet beschermd is.

  Wanneer je twijfelt of een dubbel dakkapel voor jouw woning geplaatst kan worden kun je altijd de hulp inschakelen van een professional. Laat je uitgebreid adviseren en zorg ervoor dat je met de juiste kennis van start gaat met het laten plaatsen van een dubbele dakkapel.

  Heb je een vergunning nodig en hoe kom je hier achter?

  In bepaalde situaties is het van belang dat je een dubbele dakkapel vergunning aanvraagt. Dit is bijvoorbeeld van belang wanneer je afwijkt van de standaard formaten of wanneer je een beschermde woning hebt.

  Om te controleren of je een vergunning nodig hebt kun je het best je eigen gemeente raadplegen. Ook kun je om hulp vragen van een professional. Een gespecialiseerde vakman heeft vaak veel kennis op dit gebied en kan je uitgebreid advies geven over de regels omtrent een dubbele dakkapel vergunning.

  Hoe werkt het laten plaatsen van een dubbele dakkapel?

  Het laten plaatsen van een dubbele dakkapel gebeurd door een gespecialiseerde vakman. De meeste specialisten stellen zo hun eigen tarief voor het laten plaatsen van een dakkapel. Zorg er daarom voor dat je diverse specialisten vergelijkt en kiest voor de meest gunstigste specialist.

  Vul het aanvraagformulier in en vergelijk direct diverse specialisten en bedrijven voor het professioneel laten plaatsen van jouw dubbele dakkapel.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews