Polyester dakkapel plaatsen?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Dakkapel
  3. Polyester dakkapel plaatsen? Vergelijk de kosten
  3 mins leestijd

  Kan jouw rommelige zolder wel een make-over gebruiken? Door het laten plaatsen van een dakkapel krijgt je zolderkamer je niet alleen meer licht, maar ook meer ruimte. Een dakkapel vergroot bovendien de waarde van jouw huis. Er zijn verschillende soorten dakkapellen waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dakkapel van polyester?

  Omdat een polyester dakkapel een investering is, is het verstandig om vooraf prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Wat bedragen de kosten voor een polyester dakkapel? En wat zijn de voor- en nadelen van dit materiaal? In dit artikel lees je alles over een dakkapel van polyester.

  Wat is een polyester dakkapel?

  Zoals vaak wel wordt gedacht, is een polyester dakkapel niet hetzelfde als een dakkapel van kunststof. De dakkapellen hebben allebei namelijk een andere basisconstructie. Zo is de basisconstructie van een dakkapel van kunststof gemaakt van hout, terwijl de constructie van een polyester dakkapel geheel uit hoogwaardige kunststof (polyester) is gegoten.

  polyester dakkapel

  Voordelen van een polyester dakkapel

  Nu je weet waar een polyester dakkapel precies van is gemaakt, is het tijd om de voordelen op een rijtje te zetten:

  Onderhoudsvrij
  Een polyester dakkapel heeft het hele jaar door geen onderhoud nodig.

  Geen kans op lekkage
  Omdat een polyester dakkapel uit één stuk polyester is gemaakt, sluit de dakkapel goed aan en is er geen kans op lekkages.

  Isolerend
  Polyester is een zeer isolerend materiaal met een warmteweerstand (R-waarde) van 3-3,5.

  Geluiddempend
  Een polyester dakkapel is geluiddempend.

  Zeer lange levensduur
  Polyester is een hoogwaardige kunststof die wel zo een 50 tot 70 jaar in goede staat blijft. Nadelen van een polyester dakkapel

  Wat zijn de nadelen van een polyester dakkapel?

  In het lijstje hieronder zijn deze voor jou op een rijtje gezet:

  Prijzig
  Een polyester dakkapel is prijzig in tegenstelling tot andere materialen. Later in dit artikel lees je hier meer over.

  Prefab
  Dit type dakkapel wordt uit één stuk kunststof gegoten en kan enkel prefab worden geleverd.

  Hoge kosten bij schade
  Mocht de polyester dakkapel toch schade oplopen, dan lopen de kosten hoog op. Dit komt omdat er speciale materialen nodig zijn om de schade te verhelpen.

  Polyester dakkapel prijzen

  Een polyester dakkapel is gemaakt van duurzaam materiaal met een lange levensduur. Een polyester dakkapel plaatsen is een flinke investering die zich later terugbetaalt. Gemiddeld kost een polyester dakkapel laten plaatsen tussen de € 4.000 en € 6.000. Heb je genoeg aan een standaard dakkapel, dan kom je qua kosten uit rond de € 4.000.

  Wil je de dakkapel een luxe afwerking geven, bijvoorbeeld een rolluik, ventilatieroosters, aangepaste nok of een houtnerf-look? Dan kunnen de kosten oplopen tot wel € 10.000. Hieronder een overzicht met de gemiddelde kosten voor een polyester dakkapel van drie veelvoorkomende afmetingen:

  2-2,5 meter breed x 1,5 meter hoog (standaard)
  Een polyester dakkapel laten plaatsen van 2 tot 2,5 meter breed kost tussen de € 3.000 en € 7.000.

  3-3,5 meter breed x 1,5 meter hoog
  De kosten voor een polyester dakkapel van 3 tot 3,5 meter breed liggen tussen de € 4.000 en € 8.000.

  4-4,5 meter breed x 1,5 meter hoog
  Een polyester dakkapel plaatsen van 4 tot 4,5 meter breed kost zo een € 5.000 tot € 9.000.

  Alternatieven voor een polyester dakkapel

  Is een polyester dakkapel niet wat je zoekt? Goede alternatieve materialen zijn onder meer dakkapellen van zink, aluminium, kunststof, hout en riet. Met een dakkapel van hout ben je bijvoorbeeld goedkoper uit met een startprijs van nog geen € 3.000 euro voor een plat dak.

  Vraag vrijblijvend een offerte op via Offerte.nl

  Heb je interesse in een polyester dakkapel? Dan wil je het liefst een dakkapel aanschaffen voor een scherpe prijs! Via Offerte.nl is het mogelijk om vrijblijvend een offerte op te vragen. Op die manier ben je verzekerd van een handig prijzenoverzicht en heb je in een mum van tijd een polyester dakkapel voor de beste prijs.