Houten dakkapel plaatsen?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Dakkapel
  3. Houten dakkapel plaatsen? Vergelijk de kosten
  4 mins leestijd

  Ben je benieuwd naar wat zoal de mogelijkheden zijn van een houten dakkapel en wil je weten wat een houten dakkapel gemiddeld kost? Lees dan de onderstaande tekst. In de onderstaande tekst lees je meer over houten dakkapellen, wat hier zoal de voor- en nadelen van zijn, wat de kosten houten dakkapel zijn en wat goede alternatieven zijn voor houten dakkapellen.

  Daarnaast lees je hoe je direct diverse offertes kunt aanvragen voor het vakkundig laten plaatsen van je houten dakkapel.

  Wat is een houten dakkapel?

  Met een houten dakkapel zorg je voor meer ruimte en licht in je woning. Ook biedt een houten dakkapel een stijlvol en authentiek uiterlijk en kun je een houten dakkapel geheel naar de stijl van jouw woning afstellen.

  Een houten dakkapel biedt tal van voordelen en is daarnaast erg voordelig in aanschafprijs. Uiteraard blijft het laten plaatsen van een dakkapel een lastige en vaak dure klus. Echter is het belangrijk om te weten dat een dakkapel een duurzame investering is, waarbij je de waarde van je woning, en je leefsfeer flink kunt verbeteren.

  Een houten dakkapel plaatsen is over het algemeen een lastige klus waarbij je zorgvuldig te werk dient te gaan. De expertise en kennis van een professional is hierbij altijd van belang. Voordat je besluit een professional in te schakelen is het dan ook altijd aan te raden om diverse offertes te vergelijken. Dit kun je eenvoudig doen via offerte.nl. Hiermee ben je gegarandeerd van de laagste prijs en vind je altijd een geschikte professional bij jou in de buurt.

  houten dakkapel plaatsen

  Wat zijn de voordelen van een houten dakkapel?

  Een houten dakkapel kent vele voordelen. Zo zijn houten dakkapellen bijvoorbeeld zeer voordelig qua aanschafprijs en zijn ze eenvoudig zelf te onderhouden. Hout biedt een natuurlijke en authentieke uitstraling en geeft je woning een uniek karakter. Ook kunnen houten dakkapellen eenvoudig afgewerkt worden in een kleur naar keuze. Hiermee kun je het dakkapel geheel naar smaak afstemmen.

  Daarnaast kun je ervoor kiezen om houten dakkapellen af te werken met een speciale kunststof isolatielaag. Hiermee zorg je ervoor dat de levensduur van de dakkapel verlengd wordt en de dakkapel beter bestand blijft tegen hevige weersinvloeden.

  Wat zijn de nadelen van een houten dakkapel?

  Naast voordelen kent een houten dakkapel ook nadelen. Zo dient een dakkapel vaker onderhouden te worden dan vele andere materiaalsoorten, zoals kunststof of staal. Je kunt je houten dakkapel goed onderhouden door deze regelmatig, minimaal om de 6 jaar, van een nieuwe verflaag te voorzien.

  Ook laten experts weten dat hout redelijk gevoelig voor aantasting is. Hierbij kun je denken aan ongedierte of aantasting door zware weersomstandigheden. Vaak heeft hout hierdoor een minder lange levensduur dan materiaalsoorten zoals kunststof.

  Wat zijn de kosten houten dakkapel?

  De kosten van een houten dakkapel plaatsen zijn zeer uiteenlopend. Zo verschilt de prijs per afmeting en stelt elke specialist zo zijn eigen prijzen voor een houten dakkapel laten plaatsen. Voor een standaardformaat dakkapel (1,5 meter hoog en 2.5 meter breed) van hout kun je rekening houden met een prijs rond de €3.000.

  Wanneer je kiest voor een maat groter, een dakkapel van 3 meter, kun je rekening houden met een totaalbedrag van rond de €4.940,-. Hierbij zijn de plaatsingskosten bij op gerekend.

  Wil je een houten dakkapel laten plaatsen van een afmeting van 5 meter, dan kun je rekenen op een bedrag van rond de €6.700,-. Dit is een dakkapel met een dubbel kozijn en drie draairamen. Hierbij zijn de kosten voor de plaatsing en de afwerking bij opgeteld.

  Wat zijn de alternatieven?

  Wil je toch niet kiezen voor een dakkapel van hout? Dan zijn er diverse alternatieven beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof dakkapel of een kunststof dakkapel met houtlook. Over het algemeen zijn kunststof dakkapellen vaak beter van kwaliteit. De kunststof dakkapellen zijn eenvoudig te onderhouden en gaan langdurig mee.

  Wanneer je wilt profiteren van de voordelen van kunststof, en toch graag de authenticiteit wilt van hout, dan kun je het best kiezen voor een kunststof dakkapel met houtlook. Dit materiaal is vrijwel niet te onderscheiden van echt hout en biedt alle voordelen dat kunststof biedt.

  Een ander veelgebruikt materiaal is zink.

  Vergelijk diverse offertes
  Wil je graag een dakkapel van hout laten plaatsen? Zorg er dan voor dat je eerst diverse offertes aanvraagt voor een houten dakkapel prijs. Kies voor een specialist bij jou in de buurt en profiteer van de meest gunstigste prijzen. Vergelijk vrijblijvend tot 3 offertes voor dakkapellen en zorg ervoor dat je flink op de totale kosten kunt besparen.