Arbeidsrecht advocaat nodig?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Advocaat
  3. Arbeidsrecht advocaat nodig? Vergelijk direct
  6 mins leestijd

  Ben je opzoek naar een goede arbeidsadvocaat? Betaal hier niet teveel voor en vergelijk direct! Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend 3 offertes van arbeidsadvocaten in jouw regio. Binnen 1 dag ontvang je maximaal 3 vrijblijvende offertes van verschillende arbeidsrecht advocaten en arbeidsjuristen.

  Een rechtszaak kan erg vervelend zijn. Dag en nacht kan je over de rechtszaak nadenken. Je stelt je voor wat je in de rechtszaak zegt. Familie en vrienden zeggen dat je in je gelijk staat. Maar wie zegt dat zij gelijk hebben? Misschien heb je een tijd geen inkomsten of zullen die kosten allemaal vergoed worden door de tegenpartij? Daar is een goede arbeidsrecht advocaat voor nodig die je bijstaat en jouw rechten verdedigt.

  Waarom een advocaat arbeidsrecht?

  Een arbeidsrecht advocaat zorgt voor een soepel lopend proces. Hij kan je meer zekerheid geven over jouw geschil. Hij is een vertrouwenspersoon die jou vertegenwoordigd, waar je volledig eerlijk tegen kan zijn. Hij weet precies wat je wel en niet mag zeggen. Naast zijn jarenlange ervaring als arbeidsrecht advocaat kan hij jouw belangen beschermen. De juiste keuze maken is cruciaal. Daar helpt offerte.nl bij.

  Wat doet een advocaat ontslagrecht?

  Welke diensten biedt een advocaat ontslagrecht aan? Deze diensten biedt hij aan:

  Ontslag aanvechten of terugdraaien Het kan zijn dat je ontslagen wordt zonder geldige reden. Een arbeidsadvocaat kan inzien of er sprake is van dringende redenen volgens artikel 678. Denk hierbij aan werkweigering, roekeloos gedrag enz.

  Ontslag door reorganisatie Er is dan sprake van collectief ontslag. De vraag blijft mag dat zomaar? De advocaat ontslagrecht kan dit voor je inzien.

  Ontslag wegens arbeidsconflict of disfunctioneren Een werkgever hoort een dossier bij te houden. De werkgever moet de werknemer hiervan tijdig aangeven dat deze feit speelt. Een andere voorwaarde is dat de werkgever de werknemer tijd moet geven om zich te verbeteren. Bij een conflict behoort ook arbeidsmediation tot de mogelijkheden.

  Wat te doen bij loonvoorderingen? Er is sprake van een situatie waarin de werkgever niet uitbetaalt. Verstandig is om gelijk over te gaan tot loonvordering.

  Controleren transitievergoeding Je kan in een situatie verkeren waar de werkgever niet de volledige transitievergoeding betaalt. Een transitievergoeding is maximaal 83.000 of een jaarsalaris wanneer dit hoger is dan 83.000.

  Controleren vaststellingsovereenkomst of opstellen Een werkgever wilt je ontslaan met een vaststellingsovereenkomst. Teken nooit zomaar! Er spelen veel factoren een rol waarom je niet zomaar wilt tekenen. Ook kun je recht op een WW-uitkering verliezen.

  Beroepsziekte en aansprakelijkheid In Nederland komt het vaker voor dat er sprake is van onveilige werkomstandigheden of ongezonde arbeidsomstandigheden.

  Staat jouw situatie er niet bij? Geen zorgen! Ook dan kunnen onze arbeidsrecht advocaten je helpen. Vul het formulier in en laat ons je helpen. Het eerste adviesgesprek met de advocaat is gratis! Zo kan je beoordelen wie het beste bij je past.

  Hoe gaat een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht te werk?

  Zoek je een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht? Hoe gaat hij of zij precies te werk? Om deze vraag te beantwoorden is het goed om te weten wie je kan bijstaan. Hieronder staan de verschillen tussen advocaten en juristen beschreven.

  Wie je als advocaat of jurist neemt hangt natuurlijk van jou af. De keuze voor een goedkope advocaat of een goede advocaat is bij ons niet nodig. Wij werken alleen met advocatenkantoren met een uitstekend trackrecord.

  Arbeidsadvocaat of arbeidsjurist

  De twee hoofdgroepen waar je uit kan kiezen zijn juristen en advocaten. Advocaten zijn lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Zij hebben hun eed afgelegd en behalen hun punten om het vak te mogen uitvoeren. Arbeidsrecht verandert constant. Daarom is het van belang een advocaat te hebben die op de hoogte is van alle ontwikkelingen.

  Ontslag advocaat: Pro Deo of specialist?

  Er is verschil tussen een financiële rechtsbijstand advocaat (Pro Deo, ook wel sociaal advocaat) en advocaten van een specialisatievereniging.

  De sociale advocaat waar je bijstand van staat van ontvangt kunnen in bepaalde gevallen minder kwaliteit bieden. Waarom? De staat betaalt deze advocaten. Als jouw zaak hem 30 uur kost, waar hij maar van de staat 10 uur ontvangt. Dan kan dit van invloed zijn op hoeveel uur hij of zij aan je zaak besteed.

  Een overweging zou kunnen zijn om een advocaat van een specialisatievereniging te kiezen. De prijzen zijn afhankelijk of zij op uurtarief werken of op basis van vast tarief. Gemiddeld kost een advocaat tussen de €150 en €200 per uur. Daarom zijn prijsafspraken wel zo prettig.

  Tarief

  Over het algemeen hebben advocaten geen vaste tarieven. Zij kunnen op uurtarief werken of een vast bedrag afspreken. Een rechtszaak is een onzeker moment. Het is dan beter om zoveel mogelijk zaken duidelijk voor jezelf te hebben. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de kosten. Vul ons formulier in om prijzen op te vragen van verschillende arbeidsrecht advocaten.

  Arbeidsrecht advocaat voor de werkgever

  Als je veel werknemers in dienst heb kan het voorkomen dat je in een geschil terecht komt. Soms kom je als ondernemer in situaties terecht waar je werknemers moet ontslaan. Denk hierbij aan;

  Ontslag wegens ziekte Is er sprake van langdurige ziekte ,ook wel slapend dienstverband genoemd? Een werkgever is verplicht het arbeidscontract te beëindigen bij langdurige ziekte.

  Ontslag door disfunctioneren Een werknemer zomaar ontslaan mag niet volgens de wet. Er moeten aan voorwaarden worden voldaan voordat er en ontslag mag plaatsvinden.

  Op staande voet ontslaan Een voorwaarde voor ontslag op staande voet is dat er sprake moet zijn van dringende redenen.

  Vaststellingsovereenkomst (ontslag met wederzijds goedvinden)

  Proeftijdontslag

  Ontslag door arbeidsconflict Soms geldt er een opzegverbod. Dan kan je niet de werknemer ontslaan. Is er sprake van een opzegverbod. Dan is het belangrijk dat er bewijzen zijn vastgelegd. Anders kan de kantonrechter jouw ontslagaanvraag afwijzen.

  Andere zaken hebben betrekking op de arbeidsovereenkomst. Denk hierbij aan:

  • Verbetertrajecten
  • Concurrentiebeding
  • Geheimhoudingsbeding
  • Etc.

  Bij wet kunnen werknemers net iets meer bescherming genieten van de overheid. Door bijvoorbeeld de nieuwe NOW-regeling. Graag wil je als werkgever dan bijgestaan worden door een advocaat die alle `ins en outs’ weet van arbeidsgeschillen. Mocht je meer willen weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

  Wie kies je?

  Dat hangt van de complexiteit van jouw situatie af. Elke advocaat of jurist zegt natuurlijk dat zij de beste zijn voor jouw situatie. Een bakker zal nooit zijn concurrent aanraden. Door de prijs en de complexiteit van jouw zaak af te wegen, kom je te weten met wie je in zee moet gaan.

  Natuurlijk wil je ook een goede advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht. Een arbeidsadvocaat die deskundig, eerlijk, persoonlijk en jarenlange ervaring heeft. Samen met jou zoekt hij naar het ‘best case scenario’. Wij helpen je in je zoektocht. Dit doen we volledig vrijblijvend en kosteloos.

  Hoe wij jou helpen met het vinden van de juiste arbeidsrecht advocaat?

  Zoek je een arbeidsrecht advocaat die je uit jouw situatie helpt? Dan zit je goed bij offerte.nl. Het kan namelijk een zoektocht zijn om de juiste arbeidsrecht advocaat te zoeken. Het belangrijkste is dat jij goed vertegenwoordigd wordt in de rechtbank. Een advocaat is een vertrouwenspersoon en heeft een grote invloed in hoe jouw belangen worden behaald. Bij offerte.nl kun je 3 offertes ontvangen van advocaten. Je kan de arbeidsrecht advocaten vergelijken o.b.v. prijs en kwaliteit.