Echtscheidingsadvocaat nodig?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Advocaat
  3. Echtscheidingsadvocaat nodig? Vergelijk direct
  5 mins leestijd

  Ben je opzoek naar een goede echtscheidingsadvocaat? Betaal hier niet teveel voor en vergelijk de kosten van een scheidingsadvocaat direct! Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend 3 offertes.

  Hierdoor kies je de beste advocaat gespecialiseerd in echtscheidingen uit. Volledig gratis en vrijblijvend. Je bespaart hierdoor veel tijd. Aan de hand van offertes kan je de verschillende advocaten vergelijken op basis van prijs en kwaliteit.

  Waarom een echtscheidingsadvocaat?

  Beslissen om te scheiden is moeilijk. Je kan vaak ruzie hebben met je partner en een goed gesprek voeren kan lastig zijn. De afwikkeling kan dan beter via een advocaat gespecialiseerd in echtscheidingen verlopen. Je wilt een advocaat die begrip toont en zich inzet voor jou belangen.

  Bij het goed afronden komen er zaken bij kijken zoals: kinderalimentatie en partneralimentatie. Afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. De uitkomst is bepalend voor het verdere verloop van je leven. Door offertes te vergelijken kan je zaken duidelijker voor jezelf maken.

  Hoe vind je een goede echtscheidingsadvocaat?

  Belangrijk is om stil te staan wat voor advocaat je kiest om jou te vertegenwoordigen. Slim is het om ten minste met 3 advocaten in gesprek te gaan.

  Belangrijke vragen zijn:
   

  • Wat is je ervaring met het rechtsgebied familierecht?
  • Wat is je tarief en welke activiteiten komen daarbij kijken?
  • Welke aspecten komen voor procederen in aanmerking?
  • Wat is de duur van mijn rechtszaak?

  Door zelf te vragen kom je snel erachter welke advocaat jou het beste kan bijstaan. Je kan hierdoor helderheid krijgen over de ervaring, kosten en eventuele rechtszaak.

  Wat doet een scheidingsadvocaat?

  Welke diensten biedt de scheidingsadvocaat aan? Deze diensten biedt hij aan:

  Kinderalimentatie
  Tot 18 jaar kan je jouw kind kinderalimentatie betalen. Wel zo prettig als dit op een eerlijke manier is berekend. Door jouw advocaat scheiding in te schakelen kan jij controleren of dit eerlijk gebeurt. Ben je ondernemer? Dan kun je kinderalimentatie aftrekken.

  Partneralimentatie
  Deze kosten voor levensonderhoud houdt niet na de echtscheiding op. De plicht om financieel voor elkaar te zorgen gaat door. Door een scheidingsadvocaat in te schakelen kun je controleren of dit goed is berekend.

  Gemeenschap van goederen
  Na de scheiding kan besloten worden de bezittingen (50/50) te verdelen. De peildatum waarin het verzoekschrift tot echtscheiding is ingediend. Is bepalend over de verdeling van bezittingen. Deze hebben gevolgen woning, bezittingen, schulden en inboedel

  Huwelijkse voorwaarden
  Bij huwelijkse voorwaarden kan het zelfs ingewikkeld zijn. Zelfs bij een koude uitsluiting. De kosten van de huishouding zijn gezamenlijk en verdelen de partner niets meer. Verrekenstelsels en het verdelen van een bedrijf zorgt voor kopzorgen.

  Pensioen
  Bij scheiden kan het voorkomen dat je ex-partner 50% recht heeft op jouw ouderdomspensioen.

  Echtscheidingsconvenant
  In dit schriftelijke overeenkomst staan de afspraken van jouw en je ex-partner. Afspraken over alimentatie, inboedel, woning en het pensioen.

  Staat jouw situatie er niet bij? Geen zorgen! Hier vind je een goede echtscheidingsadvocaat. Vul vrijblijvend het formulier in. Het eerste adviesgesprek met de advocaat is gratis! Zo kan je beoordelen wie het beste bij je past.

  Echtscheidingsadvocaat of mediation?

  Bij goede omgang tussen beide partijen kan het mogelijk zijn de scheiding via mediation af te handelen. Bij mediation procedeer je niet tegen elkaar maar kom je er samen uit, zonder tussenkomst van een rechtszaak.

  Wanneer heb je er een nodig?

  Op het moment dat je samen met je partner er niet uitkomt is het verstandig om iemand erbij te betrekken die je kan helpen met jouw belangen. Ga als volgt te werk:

  Als eerste leg je jouw situatie voor aan jouw advocaat scheiding. Door alles te bespreken wordt jouw situatie helder. Dit helpt bij het inzichtelijk maken van de complexiteit, kosten en procedures. Door advocaten via Offerte.nl te vergelijken. Kan je daarna met elk van deze 3 advocaten een vrijblijvend advies inwinnen.

  De stappen bestaan uit:

  1. Advies inwinnen: Door contact op te nemen kan je verschillende oplossingen bespreken.
  2. Afspraak maken: Door afspraken te maken kun je voor zelf werkbare afspraken bespreken.
  3. Dossier afronden: Door de afspraken maak je samen met je advocaat een dossier op. Hier staan de afspraken in.
  4. Procedure afhandelen: De procedure wordt voor je geregeld.

  Je weet wat je mogelijkheden zijn en kan zien welke advocaat de beste voor jou is. Stel goede vragen vooraf om kosten en de duur van de mogelijke rechtszaak in te schatten.

  Kosten scheidingsadvocaat

  Over het algemeen hebben advocaten geen vaste tarieven. De kosten van een scheidingsadvocaat kunnen op uurtarief of een vast bedrag zijn. Een gemiddelde echtscheidingsadvocaat kost gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. Als er sprake is van veel onenigheid tussen partners en complexere zaken kan het bedrag oplopen. Bij een uurtarief kunnen de kosten gemiddeld €100,- tot €200,- voor een scheidingsadvocaat zijn.

  Afhankelijk van jouw inkomen kan er aanspraak worden gemaakt op een Pro Deo advocaat. De staat betaalt dan mee aan jouw advocaat. Er is wel sprake van eigen bijdrage die afhankelijk is van jouw inkomen. In geval je meer verdient betaal je een hoger bedrag als eigen bijdrage.

  Een rechtszaak kan een onzeker moment zijn. Een goede vertegenwoordiging is fijn en het is ook goed om duidelijkheid te hebben over de kosten. Vul ons formulier in om prijzen op te vragen van verschillende advocaten. Hier vind je een goede echtscheidingsadvocaat.

  Hoe kan offerte.nl je helpen?

  Zoek je een echtscheidingsadvocaat die je uit jouw situatie helpt? Dan zit je goed bij ons. Door gratis echtscheidingsadvocaten te vergelijken krijg je een goed inzicht. Je ontvangt tot 3 offertes ontvangen van scheidingsadvocaten. Dit is uiteraard volledig gratis en je bent niet verplicht om met een van de advocaten in zee te gaan.