error warning success close check arrow-right arrow-left menu star star plus minus right phone

Een goede horeca koffiemachine voor de beste prijs? Vergelijk direct.

Laatste update:

In een restaurant, bar, lunchcafé of bistro gaat er menig kopje koffie doorheen. En niet alleen gewone kopjes espresso. Ook een koffie verkeerd, latte macchiato en cappuccino zijn zeer geliefd. De een wil met sojamelk, de ander graag met gewone melk. Voor een goede kop koffie komen klanten terug. En daarom kies je voor een goed koffiezetapparaat voor de horeca die makkelijk te bedienen is voor de barista.

Verschillende soorten koffiemachines

Voor de horeca zijn er diverse koffiemachines. Voordat je gaat zoeken naar zo'n machine is het goed om voor jezelf te bepalen wat je nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende criteria:

 • Wordt de koffieautomaat bediend door een barmedewerker?
 • Schenk je ook coffee-to-go?
 • Hoeveel kopjes koffie moet de machine per dag zetten?
 • Heb je een selfservice gelegenheid?
 • Wil je naast espresso ook koffiespecialiteiten schenken?
 • Moet het apparaat ook melk verwarmen?
 • Bereid je thee en warme chocolademelk apart?

Serveren of zelf doen

Wordt het apparaat bediend door een barmedewerker, dan kies je voor apparatuur waarmee bijvoorbeeld melk wordt verwarmd, de koffie in een speciale houder gaat en er enkele kopjes per keer kunnen worden gezet. Deze machines hebben vaak een treetje waarop kopjes en schoteltjes worden bewaard – en verwarmd. Deze grote koffiemachines zien er spectaculair uit en zijn helemaal naar wens af te stellen. Maar een selfservice horecagelegenheid heeft dit niet nodig. Daar zijn weer andere prachtige apparaten voor, met snelle koffiekeuzes (ook koffiespecialiteiten) die razendsnel de lekkerste koffie maken. Maar ook een optie geven voor heet water en bijvoorbeeld warme chocolademelk.

Populaire horeca koffiemachine

Er zijn verschillende goede en makkelijk te bedienen koffiezetapparaten voor de horeca te vinden, namelijk:

 • Melitta
 • Jura
 • La Marzocco
 • Etna Dit zijn er slechts een paar van de vele die er verkrijgbaar zijn. De meeste worden door een volleerde barista bediend, maar in een selfservice restaurant is een koffieautomaat van Bravilor bijvoorbeeld een goede aanrader.

Kosten voor een koffiemachine voor de horeca

Voor de horeca zijn er dus verschillende koffiemachines verkrijgbaar. Afhankelijk van de soort horecagelegenheid lopen de prijzen van deze machines best uiteen. Dat heeft ook te maken met de kosten van het koffiecontract dat je met een leverancier afsluit. Dit contract bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De kosten voor het apparaat zelf (lease- of koopcontract)
 • De kosten voor de koffie (bijvoorbeeld vriesdroog koffie, filtermaling of koffiebonen)
 • De kosten voor het service- en onderhoudscontract De kosten voor deze drie onderdelen lopen nog wel eens uiteen. Het is voor de horeca zelfs mogelijk om een contract zonder koffie af te sluiten. Je koopt dan alleen het apparaat en sluit daarbij een service- en onderhoudscontract af. Je bent vervolgens vrij om je eigen bonen of andere vorm van koffie, geschikt voor dit apparaat, aan te schaffen.

Vraag een offerte aan voor een koffiezetapparaat voor de horeca

Weet je wat je nodig hebt, maar nog niet welk apparaat het beste is voor jouw horecagelegenheid? Wij helpen je met het aanvragen van de offertes. Via ons krijg je tot vijf offertes voor koffieapparaten die helemaal bij je passen. Neem dus snel contact met ons op en schenk je gasten de lekkerste koffie.

Ontvang prijsopgaven van koffieleveranciers

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Vergelijk koffieleveranciers

Gerelateerde artikelen

De lekkerste vriesdroog koffie? Vergelijk direct.

Lees meer

Franke koffiemachine voor de meest voordelige prijs?

Lees meer

Koffieautomaat bonen kantoor

Lees meer

Melita koffiemachines voor de beste prijs.

Lees meer

Een Carimali koffiemachine voor de beste koffie?

Lees meer

Op zoek naar de beste fresh brew koffieautomaat?

Lees meer